blood_brother Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 Witam. Glownym zalozeniem tego wipa jest stworzenie obiektu w XSI do zabaw z renderingiem i texturowaniem w tym programie, gdyz jest to dla mnia na razie cos zupelnie odleglego. Wiem, ze mozna by znalezc jakis prostszy obiekt, ale caly czas oswajam sie z XSI, wiec wybor padl na ten samochod. Jak nie skoncze trudno, ale mam nadzieje ze skoncze. Z tego, co sam widze, prawdopodobnie caly zderzak zrobie od nowa. Wszelkie komentarze mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nothing Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 piekny samochodzik wybrałes :D zycze powodzenia i nie moge sie doczekac koncowego efektu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 witam :D czyzbys robiac teo model korzystal tylko z jednego zdjecia? i to w dodatku pierwszego na google? popatrz tutaj i powiedz gdzie jest to ostre zalamanie za przednim nadkolem hmm? na tym twoim zdjeciu wyglada jakby bylo ale jednak nie ma, to tylko gra odbic ale reszta raczej dobrze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 27 Luty 2005 Autor Share Napisano 27 Luty 2005 To zdjecie zamiescilem tylko po to by ladnie wygladalo:) Wzoruje sie na wielu zdjeciach. I tylko na tym co pokazales to zalamanie jest nie widoczne. U mnie nad samym nadkolem nie jest 100% zgodne z oryginalem ale to musze poprawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 to załamanie widać nawet na blueprincie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRIFI Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 To ja ci powiem ze faluje ci zdezak ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 F360 Spider wygląda w 87% (:P) jak Modena :P. Grifi patrz na zdjęcie ze srebrnym autem > też jest fala , tylko że u blooda jest za wąska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 masz racje, sory moje niedopatrzenie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRIFI Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 Racja racja... nie przypatrzyłem sie dobrze :D bo w sumie nie wyglądłoto jak wciecie zamierzone.. ale to pewnie dlatego ze jeszcze sie za nie nie wzioł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 4 Marzec 2005 Autor Share Napisano 4 Marzec 2005 Malutki update. Zrobilem od nowa zderzak. Nie jest on zgodny z oryginalem w 100% ale wydaje mi sie ze ladnie wyglada:) Moze jeszcze pogrzebie w srodku malego wlotu ale jeszcze nad tym pomysle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 6 Marzec 2005 Autor Share Napisano 6 Marzec 2005 Powoli do przodu. Z bugow to widze przy dolnej krawedzi drzwi w rogach ale to zniknie gdy blacha nabierze grubosci. I nadkole jest nie znacznie krzywe. Ale to pozniej:) Calosc ma 14tys poly. Mam nadzieje ze z karoseria zmieszcze sie w 150-200tys bo chcialbym tez wnetrze zrobic. Komentarze mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 6 Marzec 2005 Autor Share Napisano 6 Marzec 2005 Wystarczy na dzisiaj. Najblizszy update prawdopodobnie w kolejny weekend bo uczyc sie trzeba:) Komentarze mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 7 Marzec 2005 Autor Share Napisano 7 Marzec 2005 Lukasz: Z bugow to widze przy dolnej krawedzi drzwi w rogach ale to zniknie gdy blacha nabierze grubosci. Czemu prawie nikt nie komentuje?? Az tak przecietnie??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 blood--. tak jest zawsze dobre prace sa olewane nikt nie chce komentowac:(:( mi sie podoba bardzo ladny model noi jeszcze ze w XSI:D:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankarol Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 jak chcesz komentów to masz :) bardzo ładnie się zapowiada ,a ten bug przy drzwiach wynikł tylko z roździelenia surface'a(ale na pewno o tym wiesz :) keep work Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 pankaol--> ten bug nie winika z tego(no z tego ale tak ise nie robi) jak da grubosc karoserii to nie bedzie tego"buga" pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankarol Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 nielot 007--> oto mi właśnie chodziło (nie żębym sięwymądrzał:),jak by tam dał shella lub extrude ,albo ręcznie(masohizm - nie polecam - ja tak kiedyś robiłem !!!!) to bedzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 7 Marzec 2005 Autor Share Napisano 7 Marzec 2005 Pankarol: Polecam na przyszlosc czytac dokladnie posty bo juz dwa razy mowilem o tym bledzie. A odnosnie robienia samych rowkow to przzwyczailem sie robic to, jak to nazwales masochistyczna metoda, czyli reczna, jest dla mnie najwygodniejsza. Nielot: Dzieki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 11 Marzec 2005 Autor Share Napisano 11 Marzec 2005 Poczatek pupci:) Cos nie jestem przekonany do tych swiatel. Chyba zrobie je od nowa. Ale to jutro, dzisiaj mi sie juz nie chce. Niby jest to proste, ale ciezko to wykonac, aby bylo rowne. Jak widac nie bardzo sie postaralem:) Komentarze mile widziane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Marzec 2005 Share Napisano 12 Marzec 2005 blood ja robie takie swiatla(okragle) tworzac cylinder kopijac go (polaczyc je attach) i dac booleam noi sie teraz troche pobawic....ale nie wiem jak jest w XSI ale chyba tak tez mozna pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Marzec 2005 Share Napisano 12 Marzec 2005 albo ustaw sobie spline'a w tle i według niego rób :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 12 Marzec 2005 Share Napisano 12 Marzec 2005 albo cylinder i 2d snap ;) boolean to bardzo niedobry pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Marzec 2005 Share Napisano 12 Marzec 2005 oh sikham czemu nie dobry?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 12 Marzec 2005 Share Napisano 12 Marzec 2005 bo zanim wytniesz poprawisz syfy w siatce to w "niebooleanowy" sposób zrobisz "ochnaście" otworów sorry Blood za ot ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Marzec 2005 Share Napisano 12 Marzec 2005 jeszcze raz sory za ot ja jeszcze nigdy nie mam syfow i nie wydaje mi sie ze bylo by to wolniejsze:):) sorki jeszcze raz blood aby nie bylo ze sam ot to.. bardzo ladny model:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 13 Marzec 2005 Share Napisano 13 Marzec 2005 OUGH... dziś takiego widziałem tylko hard top. Fajny :) i wiele się od Tojego nie różnił :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 16 Marzec 2005 Autor Share Napisano 16 Marzec 2005 "Niestety" zachorowalem wiec mam chwilke na modelowanie:) Loozack, Nielot007, Sikham: kazdy sposob jest dobry. Po prostu zalezy co kto lubi:) Robilem recznie gdyz myslalem ze nie bedzie tak zle, ale jednak nie jest latwo recznie to ustawic. Prawdopodobnie na poczatek sprobuje booleanem, gdyz ten w XSI nie jest taki zly. Zobaczymy jak wyjdzie:) Co do OT to byl on w jakis sposob powiazany z glownym tematem wiec to nie jest taki prawdziwy OT:) Jim mee, jeszcze raz Nielot007: Dzieki:) Zrobilem prawie caly zderzak tylny. Ten tez nie jest zgodny w 100% z oryginalem ale jest ladny. Tak mi sie wydaje:) Otwor na rejestracje na razie jest prowizoryczny i jego ksztalt ulegnie jeszcze zmianie. Moze jeszcze dzisiaj sie skusze na te swiatelka. Zalaczylem bok, aby zobaczyc jak to z boku wyglada, tyl, abyscie ocenili, i siateczki jakby ktos chcial:) Edit: Zapomnialem sie zapytac. Macie jakis pomysl jak wyrownac nadkola?? Problem tkwi w tym, ze nawet w oryginale nie sa one okragle, ale sa rowne. Przez te ostre krawedzie nie moge tego doprowadzic do ladu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 18 Marzec 2005 Autor Share Napisano 18 Marzec 2005 Jak wam sie teraz podoba pupcia??:) Moglbym posiedziec jeszcze nad tym wglebieniem na rejestracje, ale juz mi sie nie chce:) Teraz, tzn w najblizszym czasie, zabieram sie za gore modelu, a potem cos calkiem nowego dla mnie, czyli wnetrze:). A moze swiatla i inne zewnetrzne drobnostki. Wlasciwie to nie wiem co jeszcze, ale cos zrobie:) Komentujcie cos. Cokolwiek, chociaz, ze wam sie tlo podoba:) Glupio jest pisac trzeci raz pod samym soba:) Dobrze, ze nie jest to zakazane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 zrob jakiegos buga to latwiej bedzie cos napisac :) nie kazdy lubi sie powtarzac i mowic 3 raz ze wszystko wyglada pieknie :) moge powiedziec ze czekam na wiecej :) pozdro ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Sporzo Autko wychodzi :] Pytanie jest jedno Co to jest XSI !! hihihi Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Co to jest XSI !! program graficzny;) modelik narazie bezbledny oby tak dalej!!!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 19 Marzec 2005 Autor Share Napisano 19 Marzec 2005 Zipper: Dzieki:) Zrobie specjalnie dla ciebie jakiegos buga, ale to pozniej:) Domel31: Dzieki:) A XSI to, tak jak nielot mowi, jedna z wielu aplikacji do 3d. Nielot: Dzieki:) Ostatni update przed swietami, bo od jutra maluje pokoj:) Co prawda maly (update:)), ale zawsze do przodu. Ta dziura na grzbiecie powinna byc prostokatna, ale to sie zrobi jak juz rowki bede robil:) Musze jeszcze zwezic ta szpare idaca od garba do tylu. Za szerkoa mi wyszla, teraz zauwazylem. I to wszystko co widze z bugow. Jak cos widzicie to dajcie znac:) Komentarze mile widziane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 :( e tam blood przeciez pokoju nie bedziesz caly dzin malowal;);) ale i tam model miodzio pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi