Napisano 22 Marzec 200519 l Witam! czas modelowania okolo(moze ponad) 5h zamieszczam tez low poly 3796 facow aha jak cos to siatki bym nie chcial pokazywac (wstydze sie) ale mozna juz wywnioskowac ile jest bleow w siatce bo renderze lowpoly. chcialem pociwiczyc modelowanie glow i mysle ze swoj cel osiagnalem nie jest to jakies cudo mi tam sie podoba (zobacze czy jutro bedzie sie tez podobalo) na pewno jest masa blewo anatomicznych i nie tylko ale to jest model naukowy:) zrobie jeszcze pare i bede juz powoli zaczynal lapac co i gdzie ale jest sukces zaczynam stawiac kreski tam gdzie chce i wychodzi co chce (choc jeszcze nie zawsze np. usta(meczarnia na calego) ale czuje ze sa u mnie postepy w organice powiedzcie co myslicie o mojej glowce?? pozdro
Napisano 22 Marzec 200519 l nastepna zrob wedlug jakigos konceptu-widac jego brak-a jak na nauke IMHO nie jest zle
Napisano 22 Marzec 200519 l no, najwyzsza jakosc to nie jest, ale cos juz soba prezentuje,,,sam wiesz pzreciez, - stac Cie na wiecej.
Napisano 22 Marzec 200519 l gdyby nie zniechęcająca anatomia i te USTA, to by nie było źle. Ale jako ćwiczonko bardzo dobre, widać progress. Oby tak dalej . pozdro
Napisano 22 Marzec 200519 l Mnie sie podoba , troche mi sie zdaje że usta niedobpracowane i ucho dziwne , ale sie napewno poprawisz :] zdolny z ciebie chłopak :D
Napisano 22 Marzec 200519 l jak na nauke jest git, nastepny łeb wyjdzie Ci juz pewnie zdecydowanie lepiej, a nastepny to juz bedzie mistrzostwo:).....a o załamce pogadamy jak Ci sie zachce wymodelować ładną azjatke:)))
Napisano 23 Marzec 200519 l Autor Hi Tomek Kosiorek--> masz racje robilem to bez zadnego conceptu:) teraz bede mial jaksi conceprt:) kurt_hectic--> wiem wiem:) bede sie staral dzieki Salvator--> hehe te nieszczesne usta i anatomia:D dzieki salv wizz--> dzieki:) usta wiem wiem fatalne...:) ucho?? hmmmm takie chyba chcialem...ale... seartr--> hehe dzieki:):) Master Kiełbaster-->:D:D dzieki za posty te dobre i te zle;);)
Napisano 24 Marzec 200519 l Autor witam wczoraj sie lenilem nic nie zrobilem ale za to dzisiaj juz mam druga glowe:0 tym razem mialem concept poszukalem jakiegos zdjecia na googlach, glowa nie jest do conceptu podobna ale nie wazne...:D(jak bedziecie chcieli to zamieszcze concept) time-->2h30min
Napisano 25 Marzec 200519 l Autor klicek->dzieki:) salvator->hehe zawsze cos sie znajdzie:):) a luk zeczywiscie ale nie chcialo mi sie pozniej poprawiac:D:D chyba dzisiaj bedzie kolejna glowka teraz juz bedzie taka "normalna" zwyczajna glowa:D:D pozdro
Napisano 25 Marzec 200519 l spoko ci ta glowka wyszla nielot :), chyba bede musail sobie tez pyknac jakas dla sportu bo mnie zmobilizowales swoja :)
Napisano 25 Marzec 200519 l Autor kolejna glowka:) tym razem robilem ze zdjecia hellboy'a:) ale nie robilem zeby byl do niego podobny:D:D time->2h15min postaram sie jeszcze troche nia pobawic(czytaj popoprawiac)poprawie wokol ust ksztalt glowy i to co wy powiecie:):) Hatred-->dawaj dawaj :):)
Napisano 25 Marzec 200519 l nielotq moze bys pokazal siateczke ? bo glowka jak najbardziej fajna :) ale chodzi Ci chyba glownie o siateczke ?
Napisano 25 Marzec 200519 l Autor hmmmm klicku powiem ze sie wstydze siatke pokazywac:D ale niech ci bedzie chwila......
Napisano 25 Marzec 200519 l nie ma sie czego wstydzic zle nie jest :) 2 rzeczy bym poprawil gesotsc siatki na nosie moim zdaniem za duza i kaciki ust bym zrobil na 2 eddzach nie na jednym bo sie trojkaty robia :)
Napisano 25 Marzec 200519 l Autor dzieki:) nos to tak jakos wyszlo:):)to nie problem zmniejszyc gestosc a kaciki ust to mialem na dwoch edgach ale jakos tak mnie skusilo zeby zrobic trojkacik;);)(poprawie) jeszcze raz dzieki pozdro
Napisano 25 Marzec 200519 l popracował bym troche na twoim miejscu nad oczodołami przy przejsciu do nosa, po symetry zmodyfikuj siatke na jednej stronie, poswieć trochew wiecej czasu niz 2 godzinki a bedzie git:)
Napisano 25 Marzec 200519 l Autor spoko spoko seartr:) ja sie dopiero ucze:):) ale nad tym gostkiem;) popracuje jeszcze troche dzieki za posta
Napisano 25 Marzec 200519 l spoko spoko, wiem ze sie uczysz:)..dlatego pisze kulturnie nadczym powinienes posiedzieć:P spoko - ciezki temat do nauki a idzie Ci naprawde dobrze
Napisano 26 Marzec 200519 l fajny wątek :) Ja też od jakiegoś czasu męcze twarzyczki, fajnie zobaczyć jak innym nauka idzie :) Jest spoko, widać progres. Oby tak dalej Nielot :) pozdrawiam
Napisano 26 Marzec 200519 l Autor dzieki ziomuś;) a tutaj kolejna twarzyczka;) robilem go przez caly film(dzisiaj lecial przed chwila sie skonczyl) i troche wczesniej czyli ponad 3h i jak??
Napisano 26 Marzec 200519 l jesli moge cos od siebie napisac, to plaskie zmarszczki i ogolnie plasko cos, malo sie dzieje na policzkach. ogolnie, to fajnie, ze organiczysz sie. praktis mejks perfekt ;).
Napisano 27 Marzec 200519 l Autor klicek--> dzieki;) darkelf--> jak plaskie zmarszczki??no plasko to chyba jest:D ale nie wiem co mialem dac wicej na policzki skoro z mojego zdjecia(z niego robilem) nic sie nie dalo wiecej wycisnac;) teraz tak patrze i rzeczywiscie trovhe plsko......... robilem go z prawej strony zdjecia;) pozdro
Napisano 1 Lipiec 200519 l A kto to jest? :P Hehehe, ofkoz żarcik. Myśle, ze wyszedł całkiem całkiem, a porównaniu z pierwszą głową, to juz widac znaczne postępy :) tak trzymaj!
Napisano 1 Lipiec 200519 l Autor heheh blaster :) teraz widze jaki ten "shrek" jest badziwny ze tez ja go zrobilem hehehehehe dzieki i pozdro
Napisano 1 Lipiec 200519 l U mnie jest cieńko z modelingiem, ale skoro poznałem że to Shrek już z miniatury, to bardzo dobrze Ci poszło ;)
Napisano 1 Lipiec 200519 l Idziesz w dobrym kierunku modelujac glowy ze zdjec(nie z szablonow) troche pocwiczyc antomie, zobaczyc kiedy miesnie sa prz skorze kiedy kosci, sa pewne zasady, ktore sie powtazaja w postaciach ludzkich po kreskowki, btw tutaj jest link z anatomia twarzy http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=16920 i powodzenia !
Napisano 1 Lipiec 200519 l Autor super link asfalton wielkie dzieki :) mam wlasnie zamiar w najblizszym czasie wymodelowac siebie tylko trza pierw zrobic jakies zdjecia referencyjne :D:D mkbart--> dzieki ale i tak wiem ze "shrek" jest badziewny nie moge na niego patrzec hehe pozdro
Napisano 15 Luty 200619 l Autor Witam!! kolejna glowa mam nadzieje ze progress jest z mojej strony ??:D pozdro
Napisano 15 Luty 200619 l Autor i kolejna glowa tym razem chcialem zrobic glowe zenska watpie ze sie udalo to taki speed 3 wieczorki w sumie krotkie wieczorki :D wiem ze propoorcje leza ale to moja pierwsza plec piekna :D pozdro
Napisano 15 Luty 200619 l koles spoko, ale babka faktycznie kiepsko wyszla... broda zbyt mocno jest zarysowana, usta zbyt masywne, kaciki ust tez zbyt ostre. pewnie nastepna bedzie juz sliczna ;)
Napisano 15 Luty 200619 l usta to juz kompletna porazka, szczególnie kąciki, ale np. nosek bardzo mi sie podoba to moze ci nieco pomóc: http://re1v.free.fr/imgup/PinkSugarWire.png
Napisano 17 Luty 200619 l głowki bardzo spoko, ja nad moją siedziałem 9 godzin ;] http://img122.imageshack.us/img122/792/diabezajebisty8vk.jpg
Napisano 17 Luty 200619 l Nom główtyńki cool... szczególnie ta na posążku :) Tylko jak byś mógł dać jakieś lepsze teksturki... Mam pytanie -> Co zamierzasz robić z tymi głowami? Będziesz je wszystkie texturował?
Napisano 17 Luty 200619 l Autor koniu-->dzieki :) nie nie bede tych glow texturowal za cienki na to jestem narazie podszkole sie w organice i dopiero w tedy zajme sie texturami :D