Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Taki speed - 5-6 godzin roboty.

1100 poly, diffuse-1024x1024, bump 1024x1024. Prawdopodobnie będe musiał zmniejszyc jeszcze teksturki do 512x512, ale na razie zostaje tak ;)

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

czym ty go karmiłeś, że taki wyrósł ? ;)

fajne nawet, a do jakiej to gry ?

pozdrawiam

P.S. pokarz siateczke

Napisano
  • Autor

Oto siateczka. Nic specjalnego - prosta az do bólu ;)

A modelik do "Might and Magic Tribute", nad którym pracuje od jakiegos czasu i mam zamiar dalej pracowac:>

Napisano

, ja bym dopracowal texture, i zrobil bym 1 ,256-256 . p.s zwaz na to, ze to nie jest jakis istotny model..., tzn, kazdy model nie moze miec tak duzej texturki/// - np. teraz robie stodole ( niedlugo bedzie na forum) i ona cala ma 1024-1024- ale to wielki budynek z full wyposarzeniem w srodku!, tak jak pisze, ja bym dal. 256-256. (.p.s. - polecam body painta do textur...)

Napisano

Kurt a co bys powiedzial gdyby gra polegala na tym ze sie jezdzi na zolwiu i ten jest caly czas na ekranie i zajmuje tak 1/3 eranu non stop?? tez bys wrzucil 256x256, zlituj sie z tymi texturkami, chyba nie pisal do czego dokladnie ten zolwik jest,a wspomnial ze jest duzy, no chyba ze ja czegos niedoczytalem wiec przepraszam z gory

model mnie sie podoba texturka jak zmienjszysz o pol nie powinna bardzo stracic na jakosci, sam malowales czy bazowales na jakies fotce?

Napisano
  • Autor

skorupa malowana recznie w 100%, do skóry użyłem jakiejs bitmapki, zeby nadac odpowiednią fakture.

a teksturka nie moze byc 256, bo z tego co wiem żółw bedzie wielkości człowieka, wiec byłaby rozmazana. Poza tym gierka, przy pomyslnych wiatrach, wyjdzie pod koniec przyszlego roku, wiec limity i tak są ostrozne ;)

Napisano

fajne, jak na malowaną tex to bomba. Jeżeli gra ma wyjść w przyszłym roku to nie zmniejszaj texturki, jak tak dalej pójdzie to już będą karty graficzne z giga ramu aarrgghhh

To jest nieoficjalny czy komercyjny projekt? Macie stronkę?

Napisano

Wygląda bardzo ładnie- drobne rzeczy które poprawiłbym gdyby to był mój model to trochę odpuszczona tekstura przy oku i na łapach- cała reszta jest urocza.