misiold Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 Scena cała zrobiona w maxie 7 i przy użyciu modyfikatora greeble. będe dawał upgraty jak tylko często moge. byłbym rownież wdzięczny za uwagi, krytyki oraz odpowiedzi na pytania jeśli czegoś nie bede mugł zrobić. Tak jak powiecie tak zrobie, postaram się zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 Klimaty Star Wars? Moze tak wiecej info na temat pracy, bo jak narazie to trzeba sie domyslac ... tak jak powiecie tak zrobię Zrob tak jak ci sie podoba, a nie tak jak my ci powiemy... Troszke samodzielnosci xP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 greble rulez?? narazie jest ciekawie aha tak jak pisze knysza:D troche samodzielnosci pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 mi się ta pracka nawet podoba, nie jest tak źle, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 4 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2005 no fak mało się rozgadałem na temat pracy:)... więc tak fakt jest tam greble, zinspirowane StarWars EP13 (Kto oglądał?) renderowane(dobrze napisałem?) w Vray modeling w Maxie 3 (bo jakoś się przyzwyczainłem) i nastepnie przeżucone do 7 pustynia to zwykły noise i mgła na 1 i 2 brazku to zwykły fog z dodatkowym noise a ile to ma poly to nie powiem bo tak serio to nie wiem :)ale dużo:P aha to co poradzicie to zrobie za miesiąc troche sam dołoże bo do egzaminu gimnazjalnego się przygotowuje i liceum szukam (liceum plastyczne w Supraślu jak ktos tam chodził/chodzi prosił bym o kontakt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 5 Kwiecień 2005 Share Napisano 5 Kwiecień 2005 fajne , but zwróc uwagę na : skoro te sześc ala sześcianów po zewnętrznej tego otwrtego półkola to pewnie komplexy mieszkalne i w stosunku do Twojego obiektu i inncy temu podobnych sześcianów tam wnioskuję że są one kilku piętrowe , to cały model jest zdecydowanie za mały w stosunku do wydm . Jak nie chcez ruszać wydm , daj tam jakieś sześciany z sfera na ziemi wielkości :P , nie wiem czego .. małe just , żeby ocenić skale jakoś szybko , jeśli chciałbyś napisać ze to inna planeta. Wygląda jak modelik który upadł na plaży (proporcje)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 5 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2005 ech no faktycznie troche za dóże te wydmy ale kierowalem się widokami z "powroru jedi" tam na tatooine też były bycze wydmy ale chyba faktycznie troche przegiołem, postaram się to poprawić i dodać pare budynków na samej bazie i piasku ale to za miesiąc jakiś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 5 Kwiecień 2005 Share Napisano 5 Kwiecień 2005 w sumie to jak się przyjżałem to jednak model mi się nie podoba, jakoś nie przypadł mi do gustu, może wymodelujesz jakiś myśliwiec ze star wars, jak będzie chciał blueprinty w pdf-ie to daj znać, podaj mail a ja ci prześle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 5 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2005 hehe jak dają to trzeba brać...mój mail [email protected] dzięki bo okurat tylko plany X-Winga miałem aha a co do modelu no może on i prosty jak narazie ale jeszcze nie gotowy w 100 i jak narazie jest on w stanie "surowy ze tak powiem... więc jest spora prawdo podobność, że sie poprawi a jak by co to obr.3 to ogulna wizja i może kadr zmnienie...acha i nie powiem, że jestem początkujący bo takie wykręcanie się nie masensu...co nie zmnienia prawdy, że jestm początkujący :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobi_k Napisano 5 Kwiecień 2005 Share Napisano 5 Kwiecień 2005 Jak bys mógł to ja też poprosze te blueprinty. Mój email to [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 6 Kwiecień 2005 Share Napisano 6 Kwiecień 2005 wysyłam po dwa na każdy mail, tylko takie na razie mam pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2005 oooo lpshinoda kochaam cię dzink, dzinks dzinks buhahaha you're so cool men...serdecha my master...tu ciesze się jak dzieciak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 7 Kwiecień 2005 Share Napisano 7 Kwiecień 2005 wiem , wiem ... brakuje tu wiesz czego ... Popatrz .. to jest OGROMNA stacja gdzieś na pustyni .. 1.daj powietrza w kadrze . 2.to musi na czymś konkretnym stać ... a wygląda jak by wisiało w powietrzu lub było wbite w wydme tylną częścią . Zasugugeruję że mogłbyś skomponować ją z jedną dużą wydmą ... tył przysypany , a przó .. no tak trzeba by coś z przodu domontować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 8 Kwiecień 2005 Share Napisano 8 Kwiecień 2005 nie ma sprawy, zawsze kiedy będę mógł lub umiał pomóc, uczynię to pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 9 Kwiecień 2005 Share Napisano 9 Kwiecień 2005 fajne blueprinty wszystkiego prawie (jesli nei wszystkiego) są na http://blueprints.onnovanbraam.com/ znajdziecie tam tyle starwarsów że się posiusiacie ze szczęścia :P miłej zabawy, jesli o mnie chodzi to to wszystko jest troszkęzbyt surowe, jak dojdą jakieś szczegóły to może być najz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2005 hehe zaczołem zupełnie od nowa i użyłem Vray narazie bez piasku bo bo bo musze nad nim popracować:) aha i nowe zrobiłem bo trezba se w końcu było zrobić małą przerwke. Aha i model narazie bez sczegółów i bez greeble(którego dodam dopiero pod koniec modelingu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 jedna uwaga... zawsze patrz na proporcje ... ale nie to chciałem powiedezieć ... te liny .. jesli coś na nich wisi , a szczególnie ciężkiego , to powinny być raczej napięte jak struny. Daway dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 w końcu jakiś upik, dobrze się zaczyna, szkoda że od nowa, ale musze też powiedzieć że poprzednia baza nie za bardzo przypadła mi do gustu, a tak dla ścisłości mort, blueprint'y które im wysłałem były w formacie pdf, w związku z czym przy powiększaniu nawet do 6200% pierwotnej wielkości, obraz nie rozmazywał się........shot out pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2005 ehh Jim mee, no tak co do line to na początku koncept faktycznie taki był...ale zara potem pomyślałem, że jak bym dał takie eee silniki antgrawitacyjne to by kurcze fajnie wyglądało (szkoda, że ich nie widać ale postaram się przy następnej przerwie od nauki coś pokazać). lpshinoda hehehe fakt długo to trwało ale rozumiesz musze się uczyć bo chce się dostać do w miare dobrego liceum itp. więc sorki za czekanie, a zbudowałem nową bo mi po pewnym czasie też obrzydła, no i w końcu użyłem Vray'a, no i co do blueprint'ów to te lpshinoda są lepsze ale i tak poszukałem pare innych (z" innych" stron). no to tyle za jakiś nieokreslony czas dam więcej, dzięki za posty i wogle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 to aj Ipshinoda prosiłbym-jeśli będziesz łaskaw-o zarzucenie ich jeszcze na mojego maila: [email protected] :D z góry dziękuję :D misiold- ta stacja jest stanowczo ładniejsza, a jeśli chodzi o kable zawsze mozesz powiedzieć że to do elektrowni, albo tepsy :D pozdrawiam all of ya !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2005 dobra pokarze wam jak widze koncept umiesczenia silników anty grawitacyjnych, jescze nie zdycydowałem się na 100% wyglad silników ale rozmieczenie będize wokół eee placów do których potem(stwierdzenie potem to to, że dużo potem) dodam greeble. jakieś uwagi krytyki lub coś mile widziane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 A ktore to sa silniki anty grawitacyjne? :P Ta artystyczna wizja (zamierzona czy nie) troche mnie przytloczyla. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 misiold, wydaję mi się że jak na stację o takich rozmiarach to chyba trochę za mało tych silników pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2005 hehe no bo ja wiem co tam dać... pierwsze to było od tej eee wierzyczki na środku a reszta to te małe odstające...może lepiej zrobić to jako takie śmigła? to ja może lepiej pokarze gdzie je ulokuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2005 Ta artystyczna wizja (zamierzona czy nie) troche mnie przytloczyla. :D to komplenet czy krytyka? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 na przyszłość misiold edytuj poprzedni post dla oszczędzenia miejsca na forum, moim zdaniem nie powinieneś dawać śmigieł, po drugie inni są chyba ślepi skoro nie widzieli tych silników, po trzecie.... i chyba ostatnie zostaw te silniki, tylko zrób tak, żeby przy swoich wierzchołkach, czyli tym końcu bliżej ziemi, były może ciut szersze pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 misiold Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 wymyśliłem .... jak włączycie w tey bazie śmigiełka , to szybciutko piaseczek przedmuchacie z tamtąd :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 18 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2005 haha zwycięstwo pół godziny męczenia się z netem i udało się chura. Bez zbędnych gadanin przedstawiam wam pana Silniczek, Silniczek Śmigiełko. Pozostanę przy śmigiełkach, bo mi się spodobał pomysł...Umieszcze bazę miasto po prostu w innym miejscu na skale albo wodzie :P lpshinoda masz dobry pomysł zrobię to w drugim z trzech miast, które chce zrobić. pozdro for all i dzięki za udział i takie tam zwroty grzecznościowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2005 no mały upgrate...czy naprawde temat jest tak mało ciekawy, że już nikt nie chce nic mówić ? ja tam bardzo chętnie wysłucham wszystkich wypowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2005 Teraz to nie prosze lecz błagam napiszcie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 mnie sie podoba :-), wszystkie te wypustki itepe sam sobie robisz czy wspomagasz sie greeblem lub czyms podobnym ?? smiglo to okragle jest chyba lepsze. nie lam sie brakiem wypowiedzi, ja to mam caly czas ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 czuje ze jak sie postarasz to wyjdzie niezla scena :D ale porob cos z ta wieza bo narazie to bevelovane poligony sie nie prezetuja zaciekawie, poprostu moze dodaj troche detalu na tym segmencie i na tamtym.. :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 przeskalwałem to w oku i łał .. może być super . Jendną uwagę miałbym do tych kwadrarów poextrudowanych na głównej wierzy... może byś z tego tarasy porobił ?? Ale jest oki tak jak jest. Ile masz poly ??? ile chcesz mieć poly ?? i czy będzie Animka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 22 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2005 No tak fajnie, że wreszcie coś napisaliści tym spowodowaliście u mnie naprawde wielkiego banana na twarzy...co do wierzy koncept był taki by wirza wygladała na masywną...ale jak mówicie to będzie więcej szczegółów. "sanki" tak to greeble poprostu nie chciało mi się robić tego ręcznie jak modyfikator zrobi to równie dobrze. "Jim mee" o co ci chodzi z tymi tarasami pokaż a sprubuje zrobić to co mówisz. Jeszcze raz dzięki za posty i postaram się po testach gimnazjalnych zrobić większy upgrate. Pozdro for all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 troche ciężkawo to wytłumaczyć i nie chce ingerowac w Twoj model za ostro .. ale te linie zaznaczone na błękitnawo , to linia potencjalnego tarasu , na którym dowolnie możesz zabudowywać architekturą, JAKIES WEJSCIA , takie "indysko wysokie". płaszczyzny na zielono bym wcisnął w miarę możliwości / w stosunku do ew. tarasu. P.S. wiesz to jest B.daleki kadr , ale jak przelecisz kamerką bliżej mogą dodać fajnego efektu... to że pustynia jest do okoła nie znaczy że jakieś faje wiszące bluszcze czy coś nie mogłyby z nich "wyciekać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 Nie no... Zaprawde powiadam wam ciekawy projekt :) Taki futurystyczny i wogole. Bede tutaj zagladal! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 No jestem zdania że zapowiada się na fajną prackę,pośledzę ten wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 popieram poprzedników, fajne wydaje mi się oświetlenie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2005 przepraszam, że tylko tyle dałem ale niemaiałem czasu na maxa bo testy już jutro (26/27 kwietnia) a ja się strasznie stresuje (choć nie wygląda), fajnie by było jak byście chłopaki trzymali za mnie kciuki i za całą reszte gimnazjalistów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekp Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Witam, projekt podoba mi sie, napewno bedzie z tego swietna pracka, powodzenia zycze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2005 dzinks... a powodzenia to na egzamin czy do pracy? wolałbym żeby na egzamin. no i pisze to tak żeby odrazu nie poszło na dno. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 spokojna głowa misiold, jesteśmy z tobą, pracka zaczyna wyglądać coraz ciekawiej pozdro i POWODZENIA NA EGZAMINACH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 26 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2005 dobra mam małe problemo, otóż moja wierzyczka nie podaje się w całości modyfikatorowi greeble (czyt. nie które ściany nie chcą) na renderach niżej pokazuje które, może ktoś zna odpowieć. Aha i Egzamin poszedł dobrze, choć nie tak dobrze jak chciałem, sorki, że tak się z nim wspominam ale no wiecie dla mnie to taka pierwsza ważna chwila. "lpshinoda" you are so good man. god love you man Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 niestety na modyfikatorze greeble się nie znam, nie pomogę ci, moge tylko powiedzieć żebyś spróbował znaleźć coś w helpie max'owskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turpis Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 Spróbuj odwrócić normalne (chyba że już próbowałeś). Też kiedyś miałem podobny problem i pomogło. Wystarczy zaznaczyć te niewidoczne powierzchnie, kliknąć p.p.m. i w menu wybrać "flip normals"( o ile dobże pamiętam ) powodzonka, fajny pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 hej wszystkim dopiero dzisiaj siadłem do pracy i już daje wam jakieś tam upgraty... dałem se narazie spokuj z główną wierzyczką i zajołem się tymi pozostałymi... Zastanawiam się tez od dłuższego czasu czy nie zrobić z tego jakiejś fajnej animki...ktoś tu nawet mówił, ze to fajnie by wyglądało ale chyba niepodołał bym temu sam, przynajmniej teraz, powiecmy gdzieś tak na wakacje... więc jak by już powstawała to ktoś by musiał pomagać. Narazie jednak oceniajci to co powstało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 super pracka fajna siatka fajny pomysł ale jakoś tak dziwnie ;) ja bym zaczą od nowa i zrobił stacje bęzynową ;) napisałem co mysle ;) pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 dobra przed chwilą zrobiłem jeszcze jedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 było by "NAPRAWDE" miło ja byści coś powiedzieli...jeszcze Wymodeluj coś więcej bo jak narazie to prawie te same rendy tylko w innych ujęciach widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi