SZAMPEK Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 Można powiedzie, że nauka 3ds'a idzie mi polonie, ale systematycznie do przodu :-D Teraz zapodaje mały renderek, który może przerodzi się w coś wiekszego, ale któż to może wiedzie... :-) P.S. Render w Brazilu. Co zrobi, żeby był większy fotorealizm???
hcpiter Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 Witam, Scenka nawet nawet ale cos sztucznoscia do mnie przemawia, no i jak dla mnie zmien materiał tego na dole od zarowki(nie wiem jak sie to nazywa :P ) bo bardzo rozplyniete wyszlo, cienie tez troszke nie lezą. Pozdr.
misiold Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 szampek7 ja cię już gdzieś widziałem...i chyba w galeri 3d... a tak serio to pracka super ale tak naprawde wygląda jak byś wogle nie włączył GI a to znacznie poprawia realizm...jak włączyłeś to może spróbuj coś z tym zrobi albo wybierz najłatwiejszy sposób i poprostu użyj Vray :) bo brazil jest truuudny...i daje tak samo zadawalające efekty jak Vray i MentalRay, choć przyznam się bez bicia, że brazil'a używałem tylkow wersji darmowej (czyt. rio czy jakoś tak) ale pracka całkim całkim nawet powiem, że jedna z ciekawszych...bo taka ładna i zarazem taka prosta hehehe...Powodzenia w poprawie i dodał bym tam jakąś postać np. takiego ludka zrobionego tylko z line i z nadaną wypukłaścia np modyfikator shel (tak to się chyba pisze). taki ludzik by sie przydał najlepiej siedzący obok zarówki ooo dobre, artystyczne :)
lpshinoda Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 jak na moje oko pracka jest ładna, tylko że żarówka w takiej odległości od kontaktu i ściany emitowałaby więcej światła w ich stronę, za ciemno tam za gniazkiem pozdro
Batou Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 A mi się jak na razie bardzo podoba. serio. Fajna żarówka, ładny, miękki obrazek. Jeszcze trochę pracy zostało, ale sporo już robiłeś. Bardzo przyjemny klimat. Rendering może i mało realistyczny ale myślę że nie o to tu chodzi. Pracuj dalej i nie zepsuj tego co już masz.
SZAMPEK Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 Idąc za prawie wszystkimi radami, zrobiłem bardzo szybkiego update'a :-) Mam nadzieje, że wyszło lepiej...
Batou Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 Nowa wersja podoba mi się zdecydowanie mniej. Kontrasty światło-cień w pierwszej wersji były bardzo ładne, nadawały pracy lekko surrealistycznego klimatu. Nowa wersja, mniej kontrastowa już tak nie uderza... rozjaśnienie cienia spowodowało że sama żarówka już tak nie fascynuje. Znikną powściągliwy urok poprzedniego renderingu.. Jeśli chcesz iść w stronę realizmu ok.. ale zachowaj kontrasty z pierwszej wersji.. takie jest moje zdanie.
tracid Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 Super pracka. A raczej ta zarówka i to światło jest odealne :) Wpadło mi w oko :D
Radus_Keles Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 Dla mnie kolor światła żarówki taki trocho dziwny (ale to tylko moja mała opinia) a poza tym super :->
Janek2000 Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 popieram przedmówce żarówka daje zółte światło świtlówka białe a neon niebieskie więc troszku dziwnie, chyba że niema to być praca realistyczna tylko artystyczna
SZAMPEK Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 Dwa pytania, w zasadzie trzy: 1. Co to GI??? 2. Co by tu jeszcze można było dorobic??? 3. Jak uzyska fotorealizm??? Chciałbym, żeby to wyglądało jak zdjęcie... Poza tym THX za ciepłe słowa :D
lpshinoda Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 teraz podoba mi się o wiele lepiej, bardzo fajnie wygląda dolna część szklanego elementu żarówki, nie mam na razie chyba nic innego do dodania pozdro
SZAMPEK Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 Idąc za radą Batou powróciłem do koncepcji kontrastu. Chyba rzeczywisnie wyglada lepiej ;p
Batou Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 Przepaliłeś ścianę tym razem. Co do realistyki. Oczywiście żarówki dają mocno ciepłe światło (kolor żółto-pomarańczowy)... ale kto by się tym przejmował ;). Ważne że jest ładnie Przydało by się lepiej wykadrować tą pracę (chociaż nie jest źle), nasycić cienie jakimś kolorem bo czarne są trochę nudne (daj lekko błękitne np.) Przydało by się również dorobić jakieś delikatne detale tynku na ścianie itp. Zresztą sam pewnie wiesz co masz zrobić.
arev Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 hejka :) patrzac na zarowke mam wrazenie ze jest ona odlana ze szkla a nie wydmuchana :)wez zarowke w lapke a zobaczysz ze inaczej sie obraz zalamuje przez cienka szklana scianke :) a poza tym gicio :)
Batou Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Troszkę ze duży bump, zbyt regularny i chyba zbyt drobny. Przyjrzyj się ścianie w swoim pokoju, porównaj z wielkością żarówki i postraja się to zrobić maksymalnie realistycznie. Teraz światło jest zbyt żółte, trochę przesadziłeś. Mi osobiście niebieskie bardziej się podobało.
Ania Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 zchamferuj lekko kanty wtyczki. lepsze na niebiesko. ale podoba mi sie.
lpshinoda Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 moim zdaniem bardziej realistycznie jest z żółtym światłem pozdro
eco Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Pomysl bardzo fajny-kole w oczy zarowka- jak slusznie zauwazyl arevulopapo wyglada jak odlana z zatopionym w szkle drutem- jezeli w jakis sposob dazysz do realimu to wypada to poprawic (nadaj jakas grubosc szklu)...zmieni to oczywiscie nieco rozchodzenie swiatla- bedzie zapewne mniejsza plama swiatla wewnatrz zarowki (wkoncu swiecic bedzie sam drucik)
kurt_hectic Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 NIEZLy fx . ale popracuj nad reszta . ( np. GI dodaj)
SZAMPEK Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Napisano 8 Kwiecień 2005 No to wydaje mi sie, że się ze szkłem uporałem :D
lpshinoda Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 woooooow, teraz efekt jest jeszcze lepszy, no i chyba bardziej realistyczny, tak jak chciałeś, może jeszcze pogrubiłbyś te kable koło żarówki, bo gdyby rzeczywiście były tam takie małe kabelki, to prawdopodobnie zaraz by się spaliły, możesz pokazać siatkę całej scenki wraz z oświetleniem pozdro
Georgas Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 Bardzo ładna "scenka" , klimatyczna i wogóle SUPER realizm
SZAMPEK Napisano 9 Kwiecień 2005 Autor Napisano 9 Kwiecień 2005 Kolejny update... Teraz z moim pierwszy w historii GI + siatka (sorry za jakośc i modele sa niektóre z modyfikatorem optymize :-) )
lpshinoda Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 nie no powiem ci, że całość razem z modelem jest po prostu za mocna, szampek--->szacunek dla ciebie pozdro
SZAMPEK Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 THX, ale to jeszcze nie fotorealizm... Zasiadam do studiowania zaawansowanego oświetlenia w Brazilu... Zobaczymy co z tego wyniknie... :p
ldr Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 hej Jako elektryk z wyksztalcenia to sie lapie za glowe :) jeszcze tak podlaczonej zarowki to nie widzialem :) Pracka fajna pozdrawiam
bojar Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 Witam jestem absolwentem elektronika i az sie lezka w oku kreci jak widze ta prace taka mala i przyjemna mozna powiedziec lightowa :) i to bardzo faje materiałki i oświetlenie tak trzymac :)
Rekomendowane odpowiedzi