grendel Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Witam wszystkich. Ostatnio uczę się ZBrusha. Program jest świetny- leży mi w 100%! To moja pierwsza postać wypluta z tego softu. Wykończone są tylko korpus i ramiona (bez dłoni). Przy okazji, wie ktoś może jak zlikwidować te zaburzenia perspektywy (obiekty na dalszym planie są są większe od tych bliższych)? Pozdrawiam
Baldack Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 lal jakis taki mutant z niego ale wiesz jak na to patrze to sie az boje jakis dziwny ale ŁaŁ:D daj siatke
Knysha Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Oj tam - za duzo Metanabolu i cwiczen na barki + kaptury. Zdarza sie ;). Tak na serio: 'Uszczuplij' tego elo-pakera z ilosci masy miesniowej - nie tworzmy mutantow ;X. Pzdr
grendel Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Napisano 8 Kwiecień 2005 Mięśniak jest "czysty"- to nie metanabol tylko Standard Edit Brush bez umiaru :)
rafal111 Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Najwiekszy steryd ma miedzy nogami:P No ładnie ładnie.Trzeba w końcu zobaczyc co to jest tez ZBrush.
misiold Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 ło jezu!! ale pakero!! ale poco ten kikut na środku a tak serio to fajowe tylko napakowane toto niby człowiek...nadawał by się do duma 3 albo unreal 3,0...swoja drogą to widze, ze tan cały zbrush co całkim całkim program trzeba by się go nauczyć następny upgrate mam nadzieje z texturowaniem i drobną dietą mięśniową ale ogulnie WoW!!!ACHA I TA RĘKA CO ONA TAKA SPŁASZCZONA SIĘ WYDAJE?
slayer2004 Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Hohoho!!! :O Ale Czarny Lulek. Ciekaw ile kilo wyciska ;)?
grendel Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Napisano 8 Kwiecień 2005 Baldack: siatka z ZBrusha to jedna biała plama (837632 polys). Po uproszczeniu, w maxie wygląda jak widać. Misiold: Masz rację co do tych rąk. Postać robiłem z głowy, więć ma sporo błędów anatomicznych. Bardziej zależało mi na wypróbowaniu narzędzi niż na wiernym oddaniu proporcji no i trochę mnie poniosło. Raczej nie będę już go kończył, tylko ulepię coś nowego (może tym razem jakiegoś anorektyka :) )
Gość styczny Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 ale wypas [niechce nic więcej pisać, bo im więcej tym bardziej czeba sie zastanawiać]
h4sh Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 sorry, stary ale poparacuj nad anatomia ;] wyglada jak jakas galareta a nie czlowiek, formy nei trzymaja sie kupy...zbrush....
Baldack Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 swoja droga to mnie zaciekawiles tym zbrush'em naprawde widze ze ludzi to w nim mozna robic:P to co lubie a tak zeby nie bylo offtopic to powiem ze ta siatka to mi wyglada jak meshsmooth z max'a p.s. kurcze jak w tym zbrush'u sie pracuje to ja nie mam pojecia:)
Ania Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 niby wszystko jest na miejscu, a jednak wyglada jakby sie rozplywal. trudno mi okreslic czemu. moze dlatego ze miesnie nie ida w zadnym okreslonym kierunku, ale bardziej przypominaja baloniki z woda.
grendel Napisano 9 Kwiecień 2005 Autor Napisano 9 Kwiecień 2005 Dzięki wszystkim za komentarze. Prawda jest taka , że żeby zrobić dobry model trzeba trochę przysiąść fałdów i pracować z referencjmi. W przeciwnym razie wychodzi glut z plasteliny. Następnym razem będzie lepiej. hrsh: W oderwaniu od oceny mojego gluta - nie lubisz ZbRushA?
max_1989 Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 on ma 4 palce :P. Ogólnie no to ciężko coś o tym "czymś" powiedziec. Powiem to co ania c jest jak balon :).
Gość styczny Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 im lepiej tym gożej w połowie tych wątków wyczułem zazdrość więc powinneś to zrozumieć i sie cieszyćze swoich osiągów
grendel Napisano 9 Kwiecień 2005 Autor Napisano 9 Kwiecień 2005 Masz rację styczny - może ludzie lubią prace bez jaj :)
grendel Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Napisano 11 Kwiecień 2005 Odstawiłem mu sterydy i wykastrowałem.
LHT Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 hahahahahahahahaha genitalia były troche za duże na steryda ;-)
grendel Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 Kurcze, już nigdy nie będę modelował z lustra <: :>
sith_LORD Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 galareta to dobre okreslenie.. brakuje mu jakiegos kregsłupa, kosci..czegos na czym mógłbys układac poszczególn epartie miesni..bez tego jest nadmuchanym gumowym balonikiem..
grendel Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 Galareta... Balon...Właśnie obraziłeś urzędującego mr Olympia :)
grendel Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 ...a tak serio to się zgadzam. Teraz widzę, że po prostu dmuchałem sobie na zbrushu (to takie przyjemne) Następnym razem razem z referkami ( jak radzą doświadczeni koledzy) i z głową.
grendel Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 Do święta jeszcze trochę, ale co tam... z najlepszymi życzeniami dla h4sh, maxa, Ani, SithLORDA (przepraszam, jeśli kogoś pominąłem)
Salvator Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 troszkę mnie razi twoja ignorancja dla poniekąd przydatnej opcji na forum - edycja postów. Napropcji awdę nieprzyjemnie się ogląda forum zawalone seryjnymi jednolinijkowymi postami. To taka prośba z mojej strony. nie będę powtarzał słów innych dotyczącch modelu, bo powiedzieli już chyba wszystko. pozdro, z chęcią obejrzę następne modele.
grendel Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 Nowy tu jestem i trochę nieobyty z etykietą. Obiecuję poprawę
Gość jagi Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 chyba troche zbyt duze przyrodzenie jak na pakera :P zmniejsz 10-krotnie :P to bedzie pasowal proporcjonalnie :D
misiold Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 hehehe balon kastrat :) a co do pracki nadal ma spłaszczoną jedną ręke i może i jeseś nowy za to jesteś dobry i to jak!!
zipper Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 obawiam sie ze trzeba by bylo model od nowa zrobic ... bo nie wyglada mi na balon tylko na "czlowieka wode" na wietrze (silnym) ;] no tak ciupke padaczka ... czekam na kolejny model ;]
Rekomendowane odpowiedzi