Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Ostatnio uczę się ZBrusha. Program jest świetny- leży mi w 100%! To moja pierwsza postać wypluta z tego softu. Wykończone są tylko korpus i ramiona (bez dłoni). Przy okazji, wie ktoś może jak zlikwidować te zaburzenia perspektywy (obiekty na dalszym planie są są większe od tych bliższych)?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 30
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Oj tam - za duzo Metanabolu i cwiczen na barki + kaptury. Zdarza sie ;).

Tak na serio:

'Uszczuplij' tego elo-pakera z ilosci masy miesniowej - nie tworzmy mutantow ;X.

Pzdr

Napisano

ło jezu!! ale pakero!! ale poco ten kikut na środku a tak serio to fajowe tylko napakowane toto niby człowiek...nadawał by się do duma 3 albo unreal 3,0...swoja drogą to widze, ze tan cały zbrush co całkim całkim program trzeba by się go nauczyć następny upgrate mam nadzieje z texturowaniem i drobną dietą mięśniową ale ogulnie WoW!!!ACHA I TA RĘKA CO ONA TAKA SPŁASZCZONA SIĘ WYDAJE?

Napisano

Baldack: siatka z ZBrusha to jedna biała plama (837632 polys). Po uproszczeniu, w maxie wygląda jak widać.

Misiold: Masz rację co do tych rąk. Postać robiłem z głowy, więć ma sporo błędów anatomicznych. Bardziej zależało mi na wypróbowaniu narzędzi niż na wiernym oddaniu proporcji no i trochę mnie poniosło. Raczej nie będę już go kończył,

tylko ulepię coś nowego (może tym razem jakiegoś anorektyka :) )

Gość styczny
Napisano

ale wypas [niechce nic więcej pisać, bo im więcej tym bardziej czeba sie zastanawiać]

Napisano

swoja droga to mnie zaciekawiles tym zbrush'em naprawde widze ze ludzi to w nim mozna robic:P to co lubie

a tak zeby nie bylo offtopic to powiem ze ta siatka to mi wyglada jak meshsmooth z max'a

p.s. kurcze jak w tym zbrush'u sie pracuje to ja nie mam pojecia:)

Napisano

niby wszystko jest na miejscu, a jednak wyglada jakby sie rozplywal. trudno mi okreslic czemu. moze dlatego ze miesnie nie ida w zadnym okreslonym kierunku, ale bardziej przypominaja baloniki z woda.

Napisano

Dzięki wszystkim za komentarze.

Prawda jest taka , że żeby zrobić dobry model trzeba trochę przysiąść fałdów

i pracować z referencjmi. W przeciwnym razie wychodzi glut z plasteliny.

Następnym razem będzie lepiej.

hrsh: W oderwaniu od oceny mojego gluta - nie lubisz ZbRushA?

Gość styczny
Napisano

im lepiej tym gożej w połowie tych wątków wyczułem zazdrość więc powinneś to zrozumieć i sie cieszyćze swoich osiągów

Napisano

galareta to dobre okreslenie.. brakuje mu jakiegos kregsłupa, kosci..czegos na czym mógłbys układac poszczególn epartie miesni..bez tego jest nadmuchanym gumowym balonikiem..

Napisano

...a tak serio to się zgadzam. Teraz widzę, że po prostu dmuchałem sobie na zbrushu (to takie przyjemne) Następnym razem razem z referkami ( jak radzą doświadczeni koledzy) i z głową.

Napisano

troszkę mnie razi twoja ignorancja dla poniekąd przydatnej opcji na forum - edycja postów. Napropcji awdę nieprzyjemnie się ogląda forum zawalone seryjnymi jednolinijkowymi postami. To taka prośba z mojej strony.

nie będę powtarzał słów innych dotyczącch modelu, bo powiedzieli już chyba wszystko.

pozdro, z chęcią obejrzę następne modele.

Napisano

chyba troche zbyt duze przyrodzenie jak na pakera :P zmniejsz 10-krotnie :P to bedzie pasowal proporcjonalnie :D

Napisano

obawiam sie ze trzeba by bylo model od nowa zrobic ... bo nie wyglada mi na balon tylko na "czlowieka wode" na wietrze (silnym) ;]

no tak ciupke padaczka ... czekam na kolejny model ;]