Napisano 8 Kwiecień 200519 l Witam wszystkich. Ostatnio uczę się ZBrusha. Program jest świetny- leży mi w 100%! To moja pierwsza postać wypluta z tego softu. Wykończone są tylko korpus i ramiona (bez dłoni). Przy okazji, wie ktoś może jak zlikwidować te zaburzenia perspektywy (obiekty na dalszym planie są są większe od tych bliższych)? Pozdrawiam
Napisano 8 Kwiecień 200519 l lal jakis taki mutant z niego ale wiesz jak na to patrze to sie az boje jakis dziwny ale ŁaŁ:D daj siatke
Napisano 8 Kwiecień 200519 l Oj tam - za duzo Metanabolu i cwiczen na barki + kaptury. Zdarza sie ;). Tak na serio: 'Uszczuplij' tego elo-pakera z ilosci masy miesniowej - nie tworzmy mutantow ;X. Pzdr
Napisano 8 Kwiecień 200519 l Autor Mięśniak jest "czysty"- to nie metanabol tylko Standard Edit Brush bez umiaru :)
Napisano 8 Kwiecień 200519 l Najwiekszy steryd ma miedzy nogami:P No ładnie ładnie.Trzeba w końcu zobaczyc co to jest tez ZBrush.
Napisano 8 Kwiecień 200519 l ło jezu!! ale pakero!! ale poco ten kikut na środku a tak serio to fajowe tylko napakowane toto niby człowiek...nadawał by się do duma 3 albo unreal 3,0...swoja drogą to widze, ze tan cały zbrush co całkim całkim program trzeba by się go nauczyć następny upgrate mam nadzieje z texturowaniem i drobną dietą mięśniową ale ogulnie WoW!!!ACHA I TA RĘKA CO ONA TAKA SPŁASZCZONA SIĘ WYDAJE?
Napisano 8 Kwiecień 200519 l Autor Baldack: siatka z ZBrusha to jedna biała plama (837632 polys). Po uproszczeniu, w maxie wygląda jak widać. Misiold: Masz rację co do tych rąk. Postać robiłem z głowy, więć ma sporo błędów anatomicznych. Bardziej zależało mi na wypróbowaniu narzędzi niż na wiernym oddaniu proporcji no i trochę mnie poniosło. Raczej nie będę już go kończył, tylko ulepię coś nowego (może tym razem jakiegoś anorektyka :) )
Napisano 8 Kwiecień 200519 l ale wypas [niechce nic więcej pisać, bo im więcej tym bardziej czeba sie zastanawiać]
Napisano 8 Kwiecień 200519 l sorry, stary ale poparacuj nad anatomia ;] wyglada jak jakas galareta a nie czlowiek, formy nei trzymaja sie kupy...zbrush....
Napisano 9 Kwiecień 200519 l swoja droga to mnie zaciekawiles tym zbrush'em naprawde widze ze ludzi to w nim mozna robic:P to co lubie a tak zeby nie bylo offtopic to powiem ze ta siatka to mi wyglada jak meshsmooth z max'a p.s. kurcze jak w tym zbrush'u sie pracuje to ja nie mam pojecia:)
Napisano 9 Kwiecień 200519 l niby wszystko jest na miejscu, a jednak wyglada jakby sie rozplywal. trudno mi okreslic czemu. moze dlatego ze miesnie nie ida w zadnym okreslonym kierunku, ale bardziej przypominaja baloniki z woda.
Napisano 9 Kwiecień 200519 l Autor Dzięki wszystkim za komentarze. Prawda jest taka , że żeby zrobić dobry model trzeba trochę przysiąść fałdów i pracować z referencjmi. W przeciwnym razie wychodzi glut z plasteliny. Następnym razem będzie lepiej. hrsh: W oderwaniu od oceny mojego gluta - nie lubisz ZbRushA?
Napisano 9 Kwiecień 200519 l on ma 4 palce :P. Ogólnie no to ciężko coś o tym "czymś" powiedziec. Powiem to co ania c jest jak balon :).
Napisano 9 Kwiecień 200519 l im lepiej tym gożej w połowie tych wątków wyczułem zazdrość więc powinneś to zrozumieć i sie cieszyćze swoich osiągów
Napisano 12 Kwiecień 200519 l galareta to dobre okreslenie.. brakuje mu jakiegos kregsłupa, kosci..czegos na czym mógłbys układac poszczególn epartie miesni..bez tego jest nadmuchanym gumowym balonikiem..
Napisano 12 Kwiecień 200519 l Autor ...a tak serio to się zgadzam. Teraz widzę, że po prostu dmuchałem sobie na zbrushu (to takie przyjemne) Następnym razem razem z referkami ( jak radzą doświadczeni koledzy) i z głową.
Napisano 12 Kwiecień 200519 l Autor Do święta jeszcze trochę, ale co tam... z najlepszymi życzeniami dla h4sh, maxa, Ani, SithLORDA (przepraszam, jeśli kogoś pominąłem)
Napisano 12 Kwiecień 200519 l troszkę mnie razi twoja ignorancja dla poniekąd przydatnej opcji na forum - edycja postów. Napropcji awdę nieprzyjemnie się ogląda forum zawalone seryjnymi jednolinijkowymi postami. To taka prośba z mojej strony. nie będę powtarzał słów innych dotyczącch modelu, bo powiedzieli już chyba wszystko. pozdro, z chęcią obejrzę następne modele.
Napisano 12 Kwiecień 200519 l chyba troche zbyt duze przyrodzenie jak na pakera :P zmniejsz 10-krotnie :P to bedzie pasowal proporcjonalnie :D
Napisano 13 Kwiecień 200519 l hehehe balon kastrat :) a co do pracki nadal ma spłaszczoną jedną ręke i może i jeseś nowy za to jesteś dobry i to jak!!
Napisano 15 Kwiecień 200519 l obawiam sie ze trzeba by bylo model od nowa zrobic ... bo nie wyglada mi na balon tylko na "czlowieka wode" na wietrze (silnym) ;] no tak ciupke padaczka ... czekam na kolejny model ;]