Napisano 19 Maj 200321 l swiatła sa poprostu genialne! a reszta.. no hm... chyba poprawisz no nie? napewno :P
Napisano 20 Maj 200321 l Autor co do swiatel to mi sie takze podobaja :D no a reszta jeszcze nie jest skonczona. Bryla samochodu to mysle ze juz gotowa. Teraz wlasnie pracuje nad tylem.
Napisano 20 Maj 200321 l Autor No nietstye te rendery beda takie male bo chcialem zaoszczedzic czas :D Nastepny render z tylu juz ze swiatlami.
Napisano 20 Maj 200321 l przednie swiatla qll...ale nad tylnimi jescze porpacuj na fotkach one inaczej wygaldly:P tzn chodzi o material.. pozdr
Napisano 21 Maj 200321 l Autor Poprawilem troche ksztalt tych swiatel, a material myssle ze zostawie bo mi sie nawet pdoba tak jak jest. A wg Was ??
Napisano 21 Maj 200321 l Autor Wiec tak. Tylni bagaznig otwiera sie jak na renderze ponizej, razem z tylna szyba. Narazie nie ma nic w srodku i wsyzstko takie kanciate, ale do czasu :D I masz Pablo w 640 :P
Napisano 21 Maj 200321 l Autor Zapomnialem dodac, ten lakier to taki nie dokonczony :D a to niebieskie to jest szyba :D a ponizej reder ze zblizeniem na tylne swiatla.
Napisano 21 Maj 200321 l qll..tylko jescze popracuj nad lakeirem..i po co taka kompresje walisz??? jak zapisujesz wmaxie na jpega to zrob kompresje 95 i to wystarczy :)) pozdr
Napisano 21 Maj 200321 l Autor no moze ta kompresja jest powodem powstawania tej chropowatosci :-. no nic poprobuj z tym cos zrobic.
Napisano 21 Maj 200321 l noo toż to baaardzo ładne jest - ale czy mógłbyś zrobić jaśniejszy render? - na razie bardzo ładnie to wygląda - pozdrowionka [rotfl2]
Napisano 22 Maj 200321 l Autor jesli chodzi o otwory na swiatla tylne to sa to wglebienia z tekstura swiatla ( takie sreberko odblaskowe ) a na brzegu tego otworu rowno z powierzchnia karoseri plastikowa nakladka kolory niebieskiego.
Napisano 22 Maj 200321 l Autor Jesli chodzi o przednie to masz tutaj render z boku. ;D moze nie jest wszystko prusciutko, ale wyglada ladnie :D
Napisano 23 Maj 200321 l Autor Witam. No mialbyc update, ale zdecydowalem sie na dawno zaplanowany juz format no i nie mialem juz zbytnio czasu na maxa, ale za to zmienilem sobie na 3D Studio Max 5 :D
Napisano 18 Sierpień 200321 l Autor Witam po przerwie :D Nowy update. Zaczelem teraz od tylu, poprawilem swiatla i zrobilem bagaznik.
Napisano 18 Sierpień 200321 l fajnie że zrobiłeś bagażnik bo wejdą 2 całkiem spore butle nosu i możejeszcze jakiś głośniczek sie zapodzieje :)
Napisano 19 Sierpień 200321 l no fajnie fajnie...ale nastepnym razem pokazuj ujecia z kamery a nie z Usera :P pozdr
Napisano 21 Sierpień 200321 l skad ja znam ten bierznik,.....lol :D i tak jak mowilem wczesniej...rob rendery z kamery !!! pozdr
Napisano 21 Sierpień 200321 l Autor Skad znasz ten bierznik ? pewnie z tutoriali :P ja kiedys widzialem w programie motoryzacyjnym reportaz na temat takich opon i mi sie spodobala wiec takiej uzylem, a ze byl tutek na stronie to skorzystal. Update. Tu chyba nie widac, ale te opony zrobilem jak dla formuly jeden - szerokie - nie wiem czy nie za szerokie.
Napisano 21 Sierpień 200321 l Autor Skad znasz ten bierznik ? pewnie z tutoriali :P ja kiedys widzialem w programie motoryzacyjnym reportaz na temat takich opon i mi sie spodobala wiec takiej uzylem, a ze byl tutek na stronie to skorzystal. Update. Tu chyba nie widac, ale te opony zrobilem jak dla formuly jeden - szerokie - nie wiem czy nie za szerokie.
Napisano 23 Sierpień 200321 l ja się nie wpisuje (za leniwy jestem :P) ale czekam na kolejne updaty :)
Napisano 23 Sierpień 200321 l fajny model ale jest pare bledow z przodu na dole i obok wlotu powietrza :)
Napisano 24 Sierpień 200321 l Autor no kolorek zmieni w nastepnym renderze a te bledy na dole z przodu zaraz poprawie, a przy wlocie powietrza to nie wiem co jest nie tak ale zajrze.
Napisano 24 Sierpień 200321 l Autor A tutaj widok na ukonczony w koncu tyl. Jak widac jeszcze troche bledow jest. Czy ta przednia opona nie jest za bardzo schowana ??
Napisano 24 Sierpień 200321 l Fajna fura !! Gratulacje ... a co do opony to zeczywiscie przydalo by sie troche ja wysunac na zewnatrz :]
Napisano 4 Wrzesień 200321 l Autor Opony wysuniete, ale niewiele udalo mi sie przy nim zrobic bojeszcze z Alienem walcze. Bawilem sie lakierem no i drzwi chcialem erobic, a dalej juz wnetrze :P
Napisano 30 Listopad 200321 l Autor po kolejnej przerwie :-/ coś udało mi się zrobić. Drzwi na jednym z renderów są kanciaste a to dlatego, ze zapomniałem im meshsmoota włączyć.
Napisano 30 Listopad 200321 l no z zewnatrz to juz dosc ladnie wyglada jkeszcze dopracuj wnetrze pare szczegolikow na zewnatrz i super bedzie
Napisano 1 Grudzień 200321 l bryczka w oryginale jest przeeepiekna, twoja wymaga jeszcze poprawek: 1 - felgi sa zbyt obłe 2 - elegancki wloto powietrza za przednim kolem - dolna krawedz tez chyba zbyt obla 3 - tylny slupek tu widze ze jeszcze nie skonczone wiec nic nie mowie tylko przypominam :) 4 - i jakos tak tylne lampy i klapa leiutko pogieta miejscami tak poza tym jest ok, wnetrze idzie dobrze... czekam z niecierpliwoscia na updaty tez chcialem robic ten samochod jest super!! aa cos lusterka mi sie za male wydaja... pozdrawiam
Napisano 1 Grudzień 200321 l Autor no co do lusterek to juz je raz powiększałem, ale jeszcze je sprawdze. Co do słupka tylnego to chyba chodzi o ten słupek gdzie się zaczyna boczna tylna syba - jeszcze do niego nie doszedłem :P felgi troche zaostrze bo już nie raz mówią mi że za organiczne są. lampe i klapy to na końcu poprostuje :P pewnie znowu będzie mała przerwa bo robie pewnego dziadka do bajki :) już prawie kończe więc od razu wyląduje w galerii.
Napisano 1 Grudzień 200321 l mam taką malutką prośbę... czy mógłbyś pokazać siatkę deski rozdzielczej ?? :) bo jestem ciekaw jak zrobiłeś te \"wywietrzniki\" :D trzymaj się [piwo]
Napisano 5 Grudzień 200321 l A lowpoly?? Z tej niewiele można wywnioskować:] Oprócz tego, że jest miejscami baaadzoooo gęsta:D
Napisano 23 Grudzień 200321 l Autor No powoli mi to idzie, no ale zamierzam niedługo go skończyć. Poniżej pokolei rendery updatów z forum Teamu Freesigners. i poprawione fotele ponizej:
Napisano 24 Grudzień 200321 l Ładnie, Ładnie. Jak na razie to najlepiej wyglądają chyba fotele. Czekam na reszte. Powodzenia !!
Napisano 27 Grudzień 200321 l Autor Zrobilem cale drzwi i zapomnialem po drodze zapisac :[ no i 3d max mi wyszedl i trzeba bylo od nowa robic :-/ potrafi wyprowadzic z rownowagi. No ale skonczylem je prawie.
Napisano 27 Grudzień 200321 l Autor no tylko tych 2 czesci brak :P a przypominam ze inni takze moga pisac swoje uwagi.