SCORPI Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 swiatła sa poprostu genialne! a reszta.. no hm... chyba poprawisz no nie? napewno :P
Szupryt Napisano 20 Maj 2003 Autor Napisano 20 Maj 2003 co do swiatel to mi sie takze podobaja :D no a reszta jeszcze nie jest skonczona. Bryla samochodu to mysle ze juz gotowa. Teraz wlasnie pracuje nad tylem.
Szupryt Napisano 20 Maj 2003 Autor Napisano 20 Maj 2003 Pare rednerow. Tutaj widok calego samochodu po wymodelowaniu swiatel.
Szupryt Napisano 20 Maj 2003 Autor Napisano 20 Maj 2003 No nietstye te rendery beda takie male bo chcialem zaoszczedzic czas :D Nastepny render z tylu juz ze swiatlami.
Pablo Napisano 20 Maj 2003 Napisano 20 Maj 2003 przednie swiatla qll...ale nad tylnimi jescze porpacuj na fotkach one inaczej wygaldly:P tzn chodzi o material.. pozdr
Szupryt Napisano 21 Maj 2003 Autor Napisano 21 Maj 2003 Poprawilem troche ksztalt tych swiatel, a material myssle ze zostawie bo mi sie nawet pdoba tak jak jest. A wg Was ??
Pablo Napisano 21 Maj 2003 Napisano 21 Maj 2003 ej dawaj moze w rodzialce 640 cooo??? bo sie nie moge przyjrzec pzodr
Szupryt Napisano 21 Maj 2003 Autor Napisano 21 Maj 2003 Wiec tak. Tylni bagaznig otwiera sie jak na renderze ponizej, razem z tylna szyba. Narazie nie ma nic w srodku i wsyzstko takie kanciate, ale do czasu :D I masz Pablo w 640 :P
Szupryt Napisano 21 Maj 2003 Autor Napisano 21 Maj 2003 Zapomnialem dodac, ten lakier to taki nie dokonczony :D a to niebieskie to jest szyba :D a ponizej reder ze zblizeniem na tylne swiatla.
Pablo Napisano 21 Maj 2003 Napisano 21 Maj 2003 qll..tylko jescze popracuj nad lakeirem..i po co taka kompresje walisz??? jak zapisujesz wmaxie na jpega to zrob kompresje 95 i to wystarczy :)) pozdr
Szupryt Napisano 21 Maj 2003 Autor Napisano 21 Maj 2003 no moze ta kompresja jest powodem powstawania tej chropowatosci :-. no nic poprobuj z tym cos zrobic.
honzik Napisano 21 Maj 2003 Napisano 21 Maj 2003 noo toż to baaardzo ładne jest - ale czy mógłbyś zrobić jaśniejszy render? - na razie bardzo ładnie to wygląda - pozdrowionka [rotfl2]
Tomasz Kucharz Napisano 22 Maj 2003 Napisano 22 Maj 2003 Otwory wycięć na światła są wygięte do góry czy mi się tylko wydaje ???
Szupryt Napisano 22 Maj 2003 Autor Napisano 22 Maj 2003 jesli chodzi o otwory na swiatla tylne to sa to wglebienia z tekstura swiatla ( takie sreberko odblaskowe ) a na brzegu tego otworu rowno z powierzchnia karoseri plastikowa nakladka kolory niebieskiego.
Tomasz Kucharz Napisano 22 Maj 2003 Napisano 22 Maj 2003 Tak - sory nie napisałem - chodzi o przednie - widok z boku
Szupryt Napisano 22 Maj 2003 Autor Napisano 22 Maj 2003 Jesli chodzi o przednie to masz tutaj render z boku. ;D moze nie jest wszystko prusciutko, ale wyglada ladnie :D
Szupryt Napisano 23 Maj 2003 Autor Napisano 23 Maj 2003 Witam. No mialbyc update, ale zdecydowalem sie na dawno zaplanowany juz format no i nie mialem juz zbytnio czasu na maxa, ale za to zmienilem sobie na 3D Studio Max 5 :D
Szupryt Napisano 18 Sierpień 2003 Autor Napisano 18 Sierpień 2003 Witam po przerwie :D Nowy update. Zaczelem teraz od tylu, poprawilem swiatla i zrobilem bagaznik.
sikham Napisano 18 Sierpień 2003 Napisano 18 Sierpień 2003 fajnie że zrobiłeś bagażnik bo wejdą 2 całkiem spore butle nosu i możejeszcze jakiś głośniczek sie zapodzieje :)
Pablo Napisano 19 Sierpień 2003 Napisano 19 Sierpień 2003 no fajnie fajnie...ale nastepnym razem pokazuj ujecia z kamery a nie z Usera :P pozdr
Pablo Napisano 21 Sierpień 2003 Napisano 21 Sierpień 2003 skad ja znam ten bierznik,.....lol :D i tak jak mowilem wczesniej...rob rendery z kamery !!! pozdr
Szupryt Napisano 21 Sierpień 2003 Autor Napisano 21 Sierpień 2003 Skad znasz ten bierznik ? pewnie z tutoriali :P ja kiedys widzialem w programie motoryzacyjnym reportaz na temat takich opon i mi sie spodobala wiec takiej uzylem, a ze byl tutek na stronie to skorzystal. Update. Tu chyba nie widac, ale te opony zrobilem jak dla formuly jeden - szerokie - nie wiem czy nie za szerokie.
Szupryt Napisano 21 Sierpień 2003 Autor Napisano 21 Sierpień 2003 Skad znasz ten bierznik ? pewnie z tutoriali :P ja kiedys widzialem w programie motoryzacyjnym reportaz na temat takich opon i mi sie spodobala wiec takiej uzylem, a ze byl tutek na stronie to skorzystal. Update. Tu chyba nie widac, ale te opony zrobilem jak dla formuly jeden - szerokie - nie wiem czy nie za szerokie.
Szupryt Napisano 23 Sierpień 2003 Autor Napisano 23 Sierpień 2003 nie wiem, ale czy tu jeszcze ktos sie wpisuje ???
Loozack Napisano 23 Sierpień 2003 Napisano 23 Sierpień 2003 ja się nie wpisuje (za leniwy jestem :P) ale czekam na kolejne updaty :)
Myszek Napisano 23 Sierpień 2003 Napisano 23 Sierpień 2003 fajny model ale jest pare bledow z przodu na dole i obok wlotu powietrza :)
Szupryt Napisano 24 Sierpień 2003 Autor Napisano 24 Sierpień 2003 no kolorek zmieni w nastepnym renderze a te bledy na dole z przodu zaraz poprawie, a przy wlocie powietrza to nie wiem co jest nie tak ale zajrze.
Szupryt Napisano 24 Sierpień 2003 Autor Napisano 24 Sierpień 2003 A tutaj widok na ukonczony w koncu tyl. Jak widac jeszcze troche bledow jest. Czy ta przednia opona nie jest za bardzo schowana ??
MC-Maxim Napisano 24 Sierpień 2003 Napisano 24 Sierpień 2003 Fajna fura !! Gratulacje ... a co do opony to zeczywiscie przydalo by sie troche ja wysunac na zewnatrz :]
Szupryt Napisano 4 Wrzesień 2003 Autor Napisano 4 Wrzesień 2003 Opony wysuniete, ale niewiele udalo mi sie przy nim zrobic bojeszcze z Alienem walcze. Bawilem sie lakierem no i drzwi chcialem erobic, a dalej juz wnetrze :P
Szupryt Napisano 30 Listopad 2003 Autor Napisano 30 Listopad 2003 po kolejnej przerwie :-/ coś udało mi się zrobić. Drzwi na jednym z renderów są kanciaste a to dlatego, ze zapomniałem im meshsmoota włączyć.
wiggles Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 no z zewnatrz to juz dosc ladnie wyglada jkeszcze dopracuj wnetrze pare szczegolikow na zewnatrz i super bedzie
Quadysz Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 bryczka w oryginale jest przeeepiekna, twoja wymaga jeszcze poprawek: 1 - felgi sa zbyt obłe 2 - elegancki wloto powietrza za przednim kolem - dolna krawedz tez chyba zbyt obla 3 - tylny slupek tu widze ze jeszcze nie skonczone wiec nic nie mowie tylko przypominam :) 4 - i jakos tak tylne lampy i klapa leiutko pogieta miejscami tak poza tym jest ok, wnetrze idzie dobrze... czekam z niecierpliwoscia na updaty tez chcialem robic ten samochod jest super!! aa cos lusterka mi sie za male wydaja... pozdrawiam
Szupryt Napisano 1 Grudzień 2003 Autor Napisano 1 Grudzień 2003 no co do lusterek to juz je raz powiększałem, ale jeszcze je sprawdze. Co do słupka tylnego to chyba chodzi o ten słupek gdzie się zaczyna boczna tylna syba - jeszcze do niego nie doszedłem :P felgi troche zaostrze bo już nie raz mówią mi że za organiczne są. lampe i klapy to na końcu poprostuje :P pewnie znowu będzie mała przerwa bo robie pewnego dziadka do bajki :) już prawie kończe więc od razu wyląduje w galerii.
Loozack Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 mam taką malutką prośbę... czy mógłbyś pokazać siatkę deski rozdzielczej ?? :) bo jestem ciekaw jak zrobiłeś te \"wywietrzniki\" :D trzymaj się [piwo]
kozioo Napisano 5 Grudzień 2003 Napisano 5 Grudzień 2003 A lowpoly?? Z tej niewiele można wywnioskować:] Oprócz tego, że jest miejscami baaadzoooo gęsta:D
Szupryt Napisano 23 Grudzień 2003 Autor Napisano 23 Grudzień 2003 No powoli mi to idzie, no ale zamierzam niedługo go skończyć. Poniżej pokolei rendery updatów z forum Teamu Freesigners. i poprawione fotele ponizej:
Fafex Napisano 24 Grudzień 2003 Napisano 24 Grudzień 2003 Ładnie, Ładnie. Jak na razie to najlepiej wyglądają chyba fotele. Czekam na reszte. Powodzenia !!
Szupryt Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Napisano 27 Grudzień 2003 Zrobilem cale drzwi i zapomnialem po drodze zapisac :[ no i 3d max mi wyszedl i trzeba bylo od nowa robic :-/ potrafi wyprowadzic z rownowagi. No ale skonczylem je prawie.
Szupryt Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Napisano 27 Grudzień 2003 no tylko tych 2 czesci brak :P a przypominam ze inni takze moga pisac swoje uwagi.
Rekomendowane odpowiedzi