Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

swiatła sa poprostu genialne! a reszta.. no hm... chyba poprawisz no nie? napewno :P

• Odpowiedzi 119
  • Wyświetleń 11,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

co do swiatel to mi sie takze podobaja :D

no a reszta jeszcze nie jest skonczona. Bryla samochodu to mysle ze juz gotowa. Teraz wlasnie pracuje nad tylem.

Napisano
  • Autor

No nietstye te rendery beda takie male bo chcialem zaoszczedzic czas :D

Nastepny render z tylu juz ze swiatlami.

Napisano

przednie swiatla qll...ale nad tylnimi jescze porpacuj na fotkach one inaczej wygaldly:P tzn chodzi o material..

pozdr

Napisano
  • Autor

Poprawilem troche ksztalt tych swiatel, a material myssle ze zostawie bo mi sie nawet pdoba tak jak jest.

A wg Was ??

Napisano

ej dawaj moze w rodzialce 640 cooo???

bo sie nie moge przyjrzec

pzodr

Napisano
  • Autor

Wiec tak.

Tylni bagaznig otwiera sie jak na renderze ponizej, razem z tylna szyba. Narazie nie ma nic w srodku i wsyzstko takie kanciate, ale do czasu :D

I masz Pablo w 640 :P

Napisano
  • Autor

Zapomnialem dodac, ten lakier to taki nie dokonczony :D a to niebieskie to jest szyba :D

a ponizej reder ze zblizeniem na tylne swiatla.

Napisano

qll..tylko jescze popracuj nad lakeirem..i po co taka kompresje walisz??? jak zapisujesz wmaxie na jpega to zrob kompresje 95 i to wystarczy :))

pozdr

Napisano
  • Autor

no moze ta kompresja jest powodem powstawania tej chropowatosci :-. no nic poprobuj z tym cos zrobic.

Napisano

noo toż to baaardzo ładne jest - ale czy mógłbyś zrobić jaśniejszy render? - na razie bardzo ładnie to wygląda - pozdrowionka [rotfl2]

Napisano
  • Autor

jesli chodzi o otwory na swiatla tylne to sa to wglebienia z tekstura swiatla ( takie sreberko odblaskowe ) a na brzegu tego otworu rowno z powierzchnia karoseri plastikowa nakladka kolory niebieskiego.

Napisano
  • Autor

Jesli chodzi o przednie to masz tutaj render z boku. ;D moze nie jest wszystko prusciutko, ale wyglada ladnie :D

Napisano
  • Autor

Witam.

No mialbyc update, ale zdecydowalem sie na dawno zaplanowany juz format no i nie mialem juz zbytnio czasu na maxa, ale za to zmienilem sobie na 3D Studio Max 5 :D

Napisano
  • Autor

Witam po przerwie :D

Nowy update. Zaczelem teraz od tylu, poprawilem swiatla i zrobilem bagaznik.

Napisano

fajnie że zrobiłeś bagażnik bo wejdą 2 całkiem spore butle nosu i możejeszcze jakiś głośniczek sie zapodzieje :)

Napisano

no fajnie fajnie...ale nastepnym razem pokazuj ujecia z kamery a nie z Usera :P

pozdr

Napisano

skad ja znam ten bierznik,.....lol :D i tak jak mowilem wczesniej...rob rendery z kamery !!!

pozdr

Napisano
  • Autor

Skad znasz ten bierznik ? pewnie z tutoriali :P ja kiedys widzialem w programie motoryzacyjnym reportaz na temat takich opon i mi sie spodobala wiec takiej uzylem, a ze byl tutek na stronie to skorzystal.

Update. Tu chyba nie widac, ale te opony zrobilem jak dla formuly jeden - szerokie - nie wiem czy nie za szerokie.

Napisano
  • Autor

Skad znasz ten bierznik ? pewnie z tutoriali :P ja kiedys widzialem w programie motoryzacyjnym reportaz na temat takich opon i mi sie spodobala wiec takiej uzylem, a ze byl tutek na stronie to skorzystal.

Update. Tu chyba nie widac, ale te opony zrobilem jak dla formuly jeden - szerokie - nie wiem czy nie za szerokie.

Napisano

fajny model ale jest pare bledow z przodu na dole i obok wlotu powietrza :)

Napisano
  • Autor

no kolorek zmieni w nastepnym renderze a te bledy na dole z przodu zaraz poprawie, a przy wlocie powietrza to nie wiem co jest nie tak ale zajrze.

Napisano
  • Autor

A tutaj widok na ukonczony w koncu tyl. Jak widac jeszcze troche bledow jest. Czy ta przednia opona nie jest za bardzo schowana ??

Napisano

Fajna fura !! Gratulacje ... a co do opony to zeczywiscie przydalo by sie troche ja wysunac na zewnatrz :]

Napisano
  • Autor

Opony wysuniete, ale niewiele udalo mi sie przy nim zrobic bojeszcze z Alienem walcze. Bawilem sie lakierem no i drzwi chcialem erobic, a dalej juz wnetrze :P

Napisano
  • Autor

po kolejnej przerwie :-/ coś udało mi się zrobić. Drzwi na jednym z renderów są kanciaste a to dlatego, ze zapomniałem im meshsmoota włączyć.

Aston 1.jpg

Aston 2.jpg

Aston 3.jpg

Aston 4.jpg

Napisano

no z zewnatrz to juz dosc ladnie wyglada jkeszcze dopracuj wnetrze pare szczegolikow na zewnatrz i super bedzie

Napisano

bryczka w oryginale jest przeeepiekna, twoja wymaga jeszcze poprawek:

1 - felgi sa zbyt obłe

2 - elegancki wloto powietrza za przednim kolem - dolna krawedz tez chyba zbyt obla

3 - tylny slupek tu widze ze jeszcze nie skonczone wiec nic nie mowie tylko przypominam :)

4 - i jakos tak tylne lampy i klapa leiutko pogieta miejscami

tak poza tym jest ok, wnetrze idzie dobrze... czekam z niecierpliwoscia na updaty tez chcialem robic ten samochod jest super!!

aa cos lusterka mi sie za male wydaja...

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

no co do lusterek to juz je raz powiększałem, ale jeszcze je sprawdze. Co do słupka tylnego to chyba chodzi o ten słupek gdzie się zaczyna boczna tylna syba - jeszcze do niego nie doszedłem :P felgi troche zaostrze bo już nie raz mówią mi że za organiczne są. lampe i klapy to na końcu poprostuje :P pewnie znowu będzie mała przerwa bo robie pewnego dziadka do bajki :) już prawie kończe więc od razu wyląduje w galerii.

Napisano

mam taką malutką prośbę... czy mógłbyś pokazać siatkę deski rozdzielczej ?? :) bo jestem ciekaw jak zrobiłeś te \"wywietrzniki\" :D

trzymaj się [piwo]

Napisano

A lowpoly?? Z tej niewiele można wywnioskować:] Oprócz tego, że jest miejscami baaadzoooo gęsta:D

Napisano
  • Autor

No powoli mi to idzie, no ale zamierzam niedługo go skończyć.

Poniżej pokolei rendery updatów z forum Teamu Freesigners.

Aston%205.jpg

Aston%206.jpg

Aston%207.jpg

i poprawione fotele ponizej:

Aston%208.jpg

Napisano

Ładnie, Ładnie. Jak na razie to najlepiej wyglądają chyba fotele. Czekam na reszte. Powodzenia !!

Napisano
  • Autor

Zrobilem cale drzwi i zapomnialem po drodze zapisac :[ no i 3d max mi wyszedl i trzeba bylo od nowa robic :-/ potrafi wyprowadzic z rownowagi. No ale skonczylem je prawie.

Aston - drzwi.jpg

Napisano
  • Autor

no tylko tych 2 czesci brak :P

a przypominam ze inni takze moga pisac swoje uwagi.