Piotr Fox Wysocki Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 siemka:) ktos mnie moze jeszcze kojazy?:) ehh dawno mnei tu nie bylo.... dobra sentymenty smety. konkrety: http://republika.pl/piotrwysocki3d/something/ animka jest zrobiona w majce na standardowym renderze. jest tam pare bugow ale to bylo tylko do testu. a ze nie wyszlo az tak zle, to tu to postanowilem zamiescic. aha jak ktos nie chce sciagacanimki to jest do wgladu obrazek, jak ktos chce sciagnac to klick w obrazek. zrarowany mov czeka. have fun guys! regards fox
Łukasz Burnet Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 co ta animacja bedzie przedstawiac ? :) tak w ogole to super wyglada :) jaki sekret - dobra i odpowiedni dobor swiatla ? pozdrawiam
Baldack Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 łał...az mnie scisnelo jak to zobaczylem naprawde swietne??ile to renderowales? kurna kiedy ja tak bede umial:(:(:(
Plastique Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 teksturki - zawodowo, no i ta 'kamera z ręki' :) gdyby bylo ciemniej niezly horror mogl by być. Bardzo fajne pozdrawiam ;)
_LoGaN_ Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 ładne textury bo animacja wlasciwie zadna, to raczej test textur niz samej animacji. Ale wyglada to obiecujaca, moze wyjsc cos fajnego...
Piotr Fox Wysocki Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 prawde mowiac to ta animacja niema nic przedstawiac:) animka jest po to zeby zobaczyc czy to wyglada dostatecznie realistycznie. wyglada na to ze tak:) siedze juz miesiac nad naprawde mroczna scenka. moze za nastepny miesiac ja skoncze.. moze nie....
kurt_hectic Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 p.s ja Cie gdzies widzialem > kojaze, ale nie wiec z kad :P
3Doc Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 no full wypas coś jak 1 maj postaraj się o coś z fbułą pozdro
Vorek Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 piękne teksturki, gratulacje, wygląda realistycznie, trochę szumów i efektów atomosferycznych i będzie nie do rozróżnienia :) edit: właśnie pokazałem bratu, on na to: "no co ? filmik jak sobie gościu z kamerą idzie " :D
misiold Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 dziwi mni e, że najbardziej interesuje mnie jak zrobiłeś trawe na tym filmiku i te trząsy kamery...a i mi się kojarzy film jak i twoja osoba z 1 maj ale to tylko moje podejrzenia. a tak jak bym mał się wysławiać o filmie to co tu duż mówić cool i wogle wypas, a jak mówisz, że robisz coś większego to mam nadzieje, że będzie jeszcze lepsze (choć wydaje siię to nie możliwe:)) acha i ciekawi mnie czy renderowałeś to na domowym sprzęcie czy jakoś innaczej?
Piotr Fox Wysocki Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Napisano 11 Kwiecień 2005 renderowalem jak najbardziej na domowym pentium prescot 4 3.6, 1.5gb ram rozdzielczosc 1k, render time 12s per frame, motion blur, textury 6 x 3k.
DarCon Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 Bardzo realistyczne,trochę rzucają się okucia na okiennicach wyglądają trochę sztucznie.Pozdrowienia
JunioR Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 Wypas tyle powiem, mam takie malepytanko w jakim renderze uzyskales taki efetk ?
gizmol Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 czesc, bardzo przyjemne. bedzie cos jeszcze ?? - z tego co czytam, to lud sie domaga :)
Gotham Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Hey dziadku :), fakt strasznie dawno się nie pokazywałeś... A teścik słodziutki, myślę że nie ma sensu wytykać wad... Bo sam ich widzisz najwięcej ;). Pokazuj się czasami :). Pozdrawiam,
sith_LORD Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 no .. wkońcu spowrotem na pokładzie i nie zapominaj o rodakach.. calkiem simpatico.. jak bedziesz mial wieęcej takiego stuffu to jak najbardziej wrzucaj.. chętnie popatrzymy.. mogłbys tez dołożyc siateczke, texturke.. jaks sekrecik z doswiadczenia jak to wykonywałes.. napewno wszystcy skorzystają// pozdrawiam sith
Bhaal Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 hyhy, ja wim jak to zrobił ale nie wiem czy FOX byłby szczęśliwy jak bym go zdradził (niech sam powie) :P ale naprawde to mega trik :D:D szczeny by odpałby co niektórym jak by się dowiedzieli jaki to wyrenderowane :D
yasser Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 zapewne materiał constant lub odpowiednik z wypalonyumi texturami
Piotr Fox Wysocki Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 ok widze ze Bhaal jest moim rzecznikiem prasowym:) no to stary oswiec tu wszystkich tlumnie zgromadzonych:) chetnie poczytam, moze cos nowego sie dowiem:) Gotham - dziadkiem to jeszcze nie zostalem, nie wiem jak ty:) co do pokazywania to nie mam czasu zeby sobie w nosie podlubac..... zeby cosik sobie wlasnego zrobic to musze to sobie ode snu odbierac. Sith - jak ja bym smial zapomniec o rodakach!!! tak se nawet mysle zeby rzucic te robote i do kraju wrocic. ale jak by mnie sie kasa skonczyla to bym z glodu umarl:)
mort Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 ale jak by mnie sie kasa skonczyla to bym z glodu umarl:) tia, z takimi umiejętnosciami może ktoś by cię jednak zechciał ;D ;P (moze nie zarobisz tyle ile tam gdziekolwiek teraz jesteś :P ale na przeżycie wystarczy :D a i całkiem ładnie mozesz się ustawić :) )
Rascal Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 Jak widac ze standardowego renderera Maya da sie wyciagnac to i owo hehehe jak pewnie powszechnie wszyscy slyszeli natywny rendererer Maya uchodzi za jeden z najgorszych... ile w tym prawdy nie wiem :) Ciekawie wyszedl ten domek. Co do techniki pewnie chodzi o photogrametry projection ktora tez byla zastosowana w animacji 1 Maj.
misiold Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 cooo??a po polskiemu??... czyt.Jak to będzie na 3ds max?? chłopaki nie każdy zna pszczułke mayae(maya)
Rekomendowane odpowiedzi