Napisano 9 Kwiecień 200519 l siemka:) ktos mnie moze jeszcze kojazy?:) ehh dawno mnei tu nie bylo.... dobra sentymenty smety. konkrety: http://republika.pl/piotrwysocki3d/something/ animka jest zrobiona w majce na standardowym renderze. jest tam pare bugow ale to bylo tylko do testu. a ze nie wyszlo az tak zle, to tu to postanowilem zamiescic. aha jak ktos nie chce sciagacanimki to jest do wgladu obrazek, jak ktos chce sciagnac to klick w obrazek. zrarowany mov czeka. have fun guys! regards fox
Napisano 10 Kwiecień 200519 l co ta animacja bedzie przedstawiac ? :) tak w ogole to super wyglada :) jaki sekret - dobra i odpowiedni dobor swiatla ? pozdrawiam
Napisano 10 Kwiecień 200519 l łał...az mnie scisnelo jak to zobaczylem naprawde swietne??ile to renderowales? kurna kiedy ja tak bede umial:(:(:(
Napisano 10 Kwiecień 200519 l teksturki - zawodowo, no i ta 'kamera z ręki' :) gdyby bylo ciemniej niezly horror mogl by być. Bardzo fajne pozdrawiam ;)
Napisano 10 Kwiecień 200519 l ładne textury bo animacja wlasciwie zadna, to raczej test textur niz samej animacji. Ale wyglada to obiecujaca, moze wyjsc cos fajnego...
Napisano 10 Kwiecień 200519 l Autor prawde mowiac to ta animacja niema nic przedstawiac:) animka jest po to zeby zobaczyc czy to wyglada dostatecznie realistycznie. wyglada na to ze tak:) siedze juz miesiac nad naprawde mroczna scenka. moze za nastepny miesiac ja skoncze.. moze nie....
Napisano 10 Kwiecień 200519 l piękne teksturki, gratulacje, wygląda realistycznie, trochę szumów i efektów atomosferycznych i będzie nie do rozróżnienia :) edit: właśnie pokazałem bratu, on na to: "no co ? filmik jak sobie gościu z kamerą idzie " :D
Napisano 11 Kwiecień 200519 l dziwi mni e, że najbardziej interesuje mnie jak zrobiłeś trawe na tym filmiku i te trząsy kamery...a i mi się kojarzy film jak i twoja osoba z 1 maj ale to tylko moje podejrzenia. a tak jak bym mał się wysławiać o filmie to co tu duż mówić cool i wogle wypas, a jak mówisz, że robisz coś większego to mam nadzieje, że będzie jeszcze lepsze (choć wydaje siię to nie możliwe:)) acha i ciekawi mnie czy renderowałeś to na domowym sprzęcie czy jakoś innaczej?
Napisano 11 Kwiecień 200519 l Autor renderowalem jak najbardziej na domowym pentium prescot 4 3.6, 1.5gb ram rozdzielczosc 1k, render time 12s per frame, motion blur, textury 6 x 3k.
Napisano 11 Kwiecień 200519 l Bardzo realistyczne,trochę rzucają się okucia na okiennicach wyglądają trochę sztucznie.Pozdrowienia
Napisano 11 Kwiecień 200519 l Wypas tyle powiem, mam takie malepytanko w jakim renderze uzyskales taki efetk ?
Napisano 12 Kwiecień 200519 l czesc, bardzo przyjemne. bedzie cos jeszcze ?? - z tego co czytam, to lud sie domaga :)
Napisano 12 Kwiecień 200519 l Hey dziadku :), fakt strasznie dawno się nie pokazywałeś... A teścik słodziutki, myślę że nie ma sensu wytykać wad... Bo sam ich widzisz najwięcej ;). Pokazuj się czasami :). Pozdrawiam,
Napisano 12 Kwiecień 200519 l no .. wkońcu spowrotem na pokładzie i nie zapominaj o rodakach.. calkiem simpatico.. jak bedziesz mial wieęcej takiego stuffu to jak najbardziej wrzucaj.. chętnie popatrzymy.. mogłbys tez dołożyc siateczke, texturke.. jaks sekrecik z doswiadczenia jak to wykonywałes.. napewno wszystcy skorzystają// pozdrawiam sith
Napisano 12 Kwiecień 200519 l hyhy, ja wim jak to zrobił ale nie wiem czy FOX byłby szczęśliwy jak bym go zdradził (niech sam powie) :P ale naprawde to mega trik :D:D szczeny by odpałby co niektórym jak by się dowiedzieli jaki to wyrenderowane :D
Napisano 12 Kwiecień 200519 l Autor ok widze ze Bhaal jest moim rzecznikiem prasowym:) no to stary oswiec tu wszystkich tlumnie zgromadzonych:) chetnie poczytam, moze cos nowego sie dowiem:) Gotham - dziadkiem to jeszcze nie zostalem, nie wiem jak ty:) co do pokazywania to nie mam czasu zeby sobie w nosie podlubac..... zeby cosik sobie wlasnego zrobic to musze to sobie ode snu odbierac. Sith - jak ja bym smial zapomniec o rodakach!!! tak se nawet mysle zeby rzucic te robote i do kraju wrocic. ale jak by mnie sie kasa skonczyla to bym z glodu umarl:)
Napisano 12 Kwiecień 200519 l ale jak by mnie sie kasa skonczyla to bym z glodu umarl:) tia, z takimi umiejętnosciami może ktoś by cię jednak zechciał ;D ;P (moze nie zarobisz tyle ile tam gdziekolwiek teraz jesteś :P ale na przeżycie wystarczy :D a i całkiem ładnie mozesz się ustawić :) )
Napisano 14 Kwiecień 200519 l Jak widac ze standardowego renderera Maya da sie wyciagnac to i owo hehehe jak pewnie powszechnie wszyscy slyszeli natywny rendererer Maya uchodzi za jeden z najgorszych... ile w tym prawdy nie wiem :) Ciekawie wyszedl ten domek. Co do techniki pewnie chodzi o photogrametry projection ktora tez byla zastosowana w animacji 1 Maj.
Napisano 14 Kwiecień 200519 l cooo??a po polskiemu??... czyt.Jak to będzie na 3ds max?? chłopaki nie każdy zna pszczułke mayae(maya)