RA Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 khem... khem... tak wiec sa to wizualizacje (bardzo wstepne) do kontaktow nie mojego projektu (oprocz wersji drugiej - tu i ja cos naszkrobalem na kartce i zrobilem w 3D). Klient chcial wstepnych szkicow i w ramach promocji :P dodane do owych szkicow zostaly te wizualizacje. Niestety klient uznal, ze sa to projekty dla klientow niszowych (w niemczech ponoc wieszaja sobie na sciany szesciany, a my oczywiscie musimy malpowac). Projekty nie zostaly przyjete. Niema sie czym zachwycac, z perspektywy czasu byl to poprostu trening w modelowaniu. :) model: 3dsmax7 render: mental ray. Koncept pierwszy: Koncept drugi: Koncept trzeci: Chcialbym jeszcze zaznaczyc, ze rendery mialy jedynie na celu ukazac ksztalt obiektow w przestrzeni, totez sa tak biedne graficznie. Pozatym dolaczone byly do szkicow, wiec i forma renderow miala byc z zasady szkicowa.
Vorek Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 świetnie poradziłeś sobie z wycinaniem owali wszelkiej maści w siatce i łączeniem ich z płaszczyznami, bardzo ładne modele :) pozdrawiam
DraB Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 Mi się modele podobaja :D NIe widze bledow chyba ze jestem slepy ;p I jak ty to robisz ze wszytsko masz takie ladne owalne gladkie i plynne? :)
AGmakonts Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 No ładnie pokaż siatke to zobaczymy kulisy tych ładnych wycięć
RA Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Napisano 15 Kwiecień 2005 Siatke pokaze, ale dopiero jutro. Teraz ide ogladac "czerwona roze" na pirwszym. :)
JunioR Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 cze, mi tez sie rownierz podobaja modeliki, takie czysciutkie i wogle ;)
RA Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Napisano 16 Kwiecień 2005 Dzieki wielkie za mile przyjecie. :) Zapowiedziane wczesniej siatki (nic szczegolnego tak naprawde): I siatka wewnetrznej czesci kontaktu (jednego, bo wszystke roznia sie tylko nieznacznie): pozdrawiam
nielot007 Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 nie podoba mi sie 2 i 3 od konca (te grzie jest przedzielone na pol) bleee reszta bardzo ladna a siatka lekko zamotana ale bardzo ladna
RA Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Napisano 16 Kwiecień 2005 heh... mnie sie wlasnie na odwrot podobaja. ;) Te z ta podzialka sa wedlug mnie najlepsze. :P
Baton Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 I zakladam ze dales MS x2, tak ? Zeby ten chamfer ladnie wychodzil i zeby zaoszczedzic troche poly mozna dodac tu i owdzie kilka edge'ow. Modele ladne, chociaz wydaje mi sie ze moze ciut za ostre te krawedzie w niektorych miejscach.
RA Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Napisano 16 Kwiecień 2005 W wiekszosci MS jest na 2, ale w drugim koncepcie by uzyskac ostrzejsze filety dalem 3. W niektorych elementach niema wogole MS'a, sa tylko podwijne chamfery. Krawedzie sa ostre bo tak chcial autor. Mialy byc takie jakie by wyszly przy tworzeniu matryc do odlewow. Ale ja sie na tym nie znam, to autor jest po wzornictwie przemyslowym. :P
Conrad Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 co to znaczy niszowych? %-) i ze sobie wieszaja szesciany?? to jak u nich kontakty wyglądają ?
RA Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Napisano 16 Kwiecień 2005 Tez sobie zadaje to pytanie, ale ktos z tej firmy zamawiajacej podal taki przyklad . Pewnie wieszaja sobie zupelnie kwadratowe, proste kontakty na sciany (tak jakby wsrod tych trzech propozycji takich niebylo). A te kontakty sa dla klientow niszowych, czyli nie dla "ludu". Tak powiedzial zleceniodawca (oprocz tekstu z ludem) ;) Pozatym, to sa projekty zrobione po trzech wczesniejszych propozycjach, ktore tez zostaly uznane za "niszowe". Czyli propozycji bylo 6, a te sa ostatnie.
Rekomendowane odpowiedzi