Napisano 3 Maj 200519 l no to zaszalalem.. 5 rano :o no ale jak mowilem zrobilem od nowa panel ten okragly i przyciski no i teraz w 100% jestem z nich zadowoloniy i moge isc daej ;) wlasnie eksportuje i jak nie zasne w trakcie to wrzuce jeszcze render i ide spac zaraz bo sie przewracam pozdrawiam
Napisano 3 Maj 200519 l aaaaa przezylem jakos eksport (110k narazie) ale widze ze jeszcze pare rzeczy bede musial jeszcze raz eksportowac ale to nie problem no i taki renderey zwyczajny a teraz ide spaaaaaaac pozdro i dobranoc
Napisano 3 Maj 200519 l RA-->dzieki za siateczke :) tego sie spodziewalem siatka wyglada na zamotana ;) ale zamotana z glowa kiedy ja bede tak umial robic:) SUPER "wlarzyles" w ta siakte detale ps. kome sie rozkrecil:) tutaj tez wszystko super ale to sie nie liczy bo to rhino ;P pozdro
Napisano 3 Maj 200519 l Cytat tutaj tez wszystko super ale to sie nie liczy bo to rhino co to znaczy?
Napisano 3 Maj 200519 l Niestety walnal mi sie calutki system dzis w nocy... co za tym idzie caly model tez:( zamieszcze screena z ostatnich prac... ale musze zrezygnowac z dalszego modelowania bo moj kochany komputer pozbawil mnie pliczka zrodlowego:( Za wszystkich trzymam kciuki i zycze powodzenia w dalszej rozgrywce:) kome -->> naprawde piekny model tylko cos mi z kantami na panelu nie gra maja zbyt kanciaste przejscia ale to pewnie wina exportu:) RA -- >> oj musisz sie naprawde z materialami postarac bo kome jak narazie ma tak samo ladny mdel jak Ty:) szkoda ze nie moge juz bawic sie razem z wam... zabieram zniszczone zabawki i ide do domu:P POZDRAWIAM
Napisano 3 Maj 200519 l Autor Beznadzieja... :( A tak sie fajnie zapowiadalo... :/ Tearaz masz funkcje "glownego wytykacza bledow" w skrocie GWB. :) Kurcze trzeba bedzie skombinowac jakas osobe od Rhino... Jacys chetni? :D
Napisano 3 Maj 200519 l kome jak zrobiles te zaokraglone cztery guziki revolve?:) Bo ja jak dawalem extract srf i rebuild to nibi to rebuild ladnie dziala ale jak unosilek ctrl points to te cztery przyciski robily sie kwadratowe:P RA -->> RA nie przesadzaj moja Nokia w zadnym stopniu nie byla podobna do oryginalu;) takze fajnie zapowiadac to sie nie moglo:) Zabiore sie niedlugo za jakis nowy projekt... marzy mi sie ZSSR Akula ale nigdzie nie moge znalezc odpowiednich rzutow:) Jakby ktos mial to wiecie gdzie mnie znalezc:) A i oczywiscie ze bede GWB i to takim wielkim wrzodem na waszych tylkach:P nielot007 -->> czy mi sie wydaje czy jestes softowym rasista?;D POZDRAWIAM ALL
Napisano 3 Maj 200519 l MohSETH napisał: nielot007 -->> czy mi sie wydaje czy jestes softowym rasista?;D HAHA no moze troche jestem rasista softowym :D:D ale ciiiiiii;) pozdro
Napisano 3 Maj 200519 l nielot - to bylo glupie co powiedziales :P mohseth przykro mi :> a co do tych przyciskow to to wypukle tjest surf wypukly po revolve, trimnalem nim przyciski, a potem przyciskami odcialem to naokolo i sie ladnie spasowalo tyle ze musialem potem fillety recznie robiec, zreszta jek wszedzie :) wszystkie fillety tu sa robione RECZNIE za pomaca sweep2 i blendowanyych curvesow wiec troche roboty w to wlozylem no ale jestem zadowolony :)
Napisano 3 Maj 200519 l kome napisał: nielot - to bylo glupie co powiedziales :P :D ktore?? o tym co powiedzialem o rhino??
Napisano 3 Maj 200519 l Autor Mam bardzo wazne pytanie! Otoz: mam bitmapke (jpg), ktora widac ponizej i chce aby czarny kolor mial przypisany material zielony, natomiast bialy kolor - material srebrny. Wie ktos jak to zrobic lub czy jest to wogole mozliwe?
Napisano 3 Maj 200519 l Autor Dzieki za szybki (!) odzew... juz sprawdzam. :) -edit- Bzyku jestes moim idolem. :D Dziala. :)
Napisano 3 Maj 200519 l Autor sorki, ze tak post pod postem, ale mam jeszcze jedno pytanie i wygladaloby to troche dziwnie takie edytowanie bez konca... Otoz: Jak zwiekszyc ilosc materialow w Material Editorze? Bo juz mi sie wyczerpaly. :)
Napisano 3 Maj 200519 l masz dwa sposoby wywalic material z edytora ale pozostaje on w scenie tu wlasnie to -> http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=5278 ... a dwa ja preferuje ten to "multi-sub" czy jakos tak :D czyli taka grupa materialow a w scenie tylko przypisuje material ID do danego obiektu i mam wszystkie material w edytorze ladnie poukladane
Napisano 3 Maj 200519 l Autor Znow post pod postem, ale uznalem, ze glupio by to wygladalo w edicie. Jesli zle rozumuje - poprawcie mnie. :) Maly apdejt guzikowy. Jeszcze bez srebrnego materialu na niektorych guzikach, ale za to sie zaraz zabiore, albo jutro, bo ciezki dzien w szkole sie szykuje. Nauka niestety na pierwszym miejscu. :/ pozdrawiam
Napisano 3 Maj 200519 l a ja zaraz po naszym guru :) juz widze ze zapomniałem o jednym klawiszu :) ale ju zmi sie nie chce ... chyba nie musze juz chcwalic tego modelu który jest nad moim postem ?? :) RA respeeckt!
Napisano 3 Maj 200519 l ten zółty shaderek to już ostateczna wersja ? czy zamierzasz jeszcze popracować nad nim :P ?? modelik ładny masz, ale te shaderki przynajmniej ten żółty to tak nei bardzo IMO, a jakys dawał następny renderek to zapodaj cos na ekranik - zobaczymy jak będzie wyglądac :D oki ? pozdro.
Napisano 3 Maj 200519 l Autor Tutaj jeszcze nic nie jest ostateczne. W gruncie rzeczy to sa zwykle kolorki w materialach, nic wiecej. Jeszcze sie za materialy nie zabieralem, poniewaz nie mialem skonczonego modelu. Teraz mam juz prawie skonczone przuciski (musze dorobic kanal alpha, zeby byly podswietlane) i mam do zrobienia jeszcze prostacki bump na guziku power u gory modelu. Musze jeszcze zrobic pare napisow Nokia tu i owdzie, i napis na tym kolku wokol kamerki. I to by bylo na tyle. Jak to zrobie, to zabieram sie za materialy. Przede mna jeszcze kolejne 4 dni wolnego po srodzie, wiec powinne sie ukazac jakies wyrazne efekty mojej pracy shaderkami niebawem. :) pozdrawiam
Napisano 3 Maj 200519 l Update - żeby nie było, że zrezygnowałem. :) Nie spieszcie się tak bo nie wyrabiam :P Pozdro!
Napisano 3 Maj 200519 l Autor Swietnie Ci idzie --Chris--. Dokladnie i szybko. To mi sie podoba. :D pozdrawiam
Napisano 3 Maj 200519 l Witam! Wiem, że jest trochę późno, ale jeśli można to ja też startuje w tej bitewce. Zacząłem dzisiaj, troche tego mało:/ RA jesteś po prostu poly-master:)
Napisano 3 Maj 200519 l Autor hmmm... Calkiem dobrze zaczynasz tobi_k, ale popraw proporcje otworow na guziki. :) Witam w mini-bitwie.
Napisano 3 Maj 200519 l Nie za bardzo wiem o ktore otwory ci chodzi bo wszystko sie z blueprintami zgadza. Może to wina perspektywy?
Napisano 3 Maj 200519 l Miałeś racje RA byly małe niedociągnięcia, już poprawione. Nie bede dawal screena bo nic wiecej nie zrobilem.
Napisano 4 Maj 200519 l WITAM!!! PANOWIE I PANIE .. a moze ktyoś napisze i oceni mój model??:) Powiedzcie ze albo moze byc albo do bani i dlaczego... prezentuję sam model siatka jest gdzieś tam wcześniej duzo sie w niej nie zmieniło ... no to czekam choć na jedna pozytywna opinie ... pozdrawiam
Napisano 4 Maj 200519 l techoon no jak chcesz to ocenie, tzn. odstalesz od przeciwnikow ale nie jest az tak zle :), 1.Litery i cyfry na niektorych guzikach sa krzywo ułozone 2.Bardzo słabo z daleka wdac niektore guziki. 3.Materiał i render mało realistyczny
Napisano 4 Maj 200519 l Autor tobi_k 1. Cztery guziki na krawedzi obudowy powinne byc mniejsze i bardziej wysuniete. 2. Guziki w okraglym plastiku sa zbyt okragle na kantach. Zmniejsz chamfera. 3. Jog (czyli ten duzy guzik) jest zbyt wcisniety w telefon. A gora telefonu to jest narazie prowizorka, tak zeby bylo, czy to juz cos finalnego? Bo jesli to final, to moglbym sie przyczepic i do tej czesci. :D Ale ogolnie rzecz biorac, bardzo dobrze sobie radzisz. Tak trzymaj. :) pozdrawiam
Napisano 4 Maj 200519 l Góry jeszcze nie ruszylem. Skupiłem sie narazie na przyciskach. Dzieki za rady RA
Napisano 4 Maj 200519 l o kurcze dwa dni mnie nie było a już z 5 stron przybyło i tyle samo czytania bitewka pomiędzy dwoma przerodziła się w wielka wojne ;) ra ale tobi_kowi nawytykałeś błędów ale dobrze mam nadzieje że nie zmienisz koloru bo teraz dobrze wygląda a później będzie jeszcze lepiej (no mam nadzieje) powodzenia jeszcze raz wszystkim
Napisano 4 Maj 200519 l Autor Wlasnie testuje zolty material... calkiem dobrze wychodzi... chyba. :P Wiec, trzym sie ramy to sie niepos****. :D Przepraszam za wulgaryzm, ale byl on potrzebny by ukazac dramatyzm sytuacji. :D
Napisano 4 Maj 200519 l Autor Tak wiec... mam problem. :/ Przytlacza mnie troche vraymtl. Zrobilem material shellac z vraymtl w obu slotach i nie wiem jak zrobic by caly material nie byl tak polyskujacy. Blyszczy sie jak psu jajca, a powinien byc matowy. :/ Ponizej zamieszczam ostatnie rendery. Swiatla nie sa takie jak na ostatnich renderach, bo narazie chce zrobic material...
Napisano 4 Maj 200519 l bardzo ladny :> poprostu zmniejsz reflecta w obu a scislej mowiac inaczej ustaw krzywa fallofa, zeby od frontu nic nie odbijau :)
Napisano 4 Maj 200519 l no RA narazie masz całkiem niezły................... lakier samochodowy :D nie znam sie na v-rayu no ale pewnie musisz pokombinować z glose w obu materiałach
Napisano 4 Maj 200519 l Autor kome chudy W gruncie rzeczy to naprawde ten material jest troche podobny do lakieru metalic. :P
Napisano 4 Maj 200519 l RA -->> Nastepnym razem prosilbym Cie o renderowanie Nokii na ciemniejszym tle...Primo:P wydaje mi sie ze bedzie to lepiej wygladac jako taka scenka... secundo:P jak bede na to patrzec to nie beda mi lzawic oczeta:D A co do odbic to kome dobrze mowi:) POZDRAWIAM
Napisano 4 Maj 200519 l Autor MohSETH A co do tla, to nie wiem... hmmm... teraz mi sie tak ladnie zlewa podloze z tlem. :D Ale chyba faktcznie dam jakas szarosc. :P
Napisano 4 Maj 200519 l RA! zostaw białe tło! nie ruszaj! :D no i walcz z materiałem, bo jeśli chodzi o modeling to masz w Kome konkurenta :) pozdrawiam
Napisano 4 Maj 200519 l Autor hihi :> Walcze, a wlasciwie to moj komp teraz walczy. :) Z tlem to zrobie tak: Narazie bede dawal biale i jak bede konczyl to sie zrobi "sonde". Bialy, czy inny? Sam tez jestem za bialym... tak sie jakos ladnie komponuje. :D
Napisano 5 Maj 200519 l Autor Update materialowo-kompozycyjny. Musze jeszcze zmienic oswietlenie i pokombinowac z GI... A tak wogole, to gdzie sie podziali inni bitewniacy???
Napisano 5 Maj 200519 l O! bardzo ladnie:) Co prawda ja nie uzylbym zoltego koloru ale to tylko kwestia gustu:P A mowiles ze nie umiesz texturowac?:P A co myslisz o mojej rufie?:P POZDRAWIAM