PawelDK Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 poszukuje ksiazek do 3d studio max 7. jestem totalnie zielony wiec potrzebuje takiej ksiazki z ktorej bede mogl sie dobrze nauczyc tego programu. za wszelka pomoc z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Ja polecam 3DsMax 6 - Killer tips, wprawdzie jest ona do 6 ale środowiska obu wersji sa praktycznie takie same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDK Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 a po polsku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 poszukuje ksiazek do 3d studio max 7. jestem totalnie zielony wiec potrzebuje takiej ksiazki z ktorej bede mogl sie dobrze nauczyc tego programu. za wszelka pomoc z gory dziekuje tak 3dsmax6 Killer Tips jest po polsku ale jezeli jestes zielony to ta ksiazka ci nie pomoze...mam ja jest sporo ciekawostek ale nie dla kogos kto doslownie zaczyna;p wiec wiesz najpierw tutki itd...a potem eventualnie ta ksiazka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 ja pier..nicze ;) po co ci ksiazka jak masz neta to tu masz 10000% lepsze rzeczy niz w ksiazce przerobisz pare tutkow i juz bedziesz umial a w ksiazce jest to samo (mniej??) ja polecam strony z tutkami a najlepiej video :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDK Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 wiesz chcialbym wpierw poczytac o kazdej funkcji. w jakis sposob ja wykozystac itp. duzo tutoriali jest napisanych bardziej dla osob juz zaznajomionych w drobny sposob z programem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Wiesz ja osobiście żadnej ksiązki nie mam i nie planuje wszystkie podstawy opanowałem z tutków na max3d a książkie poleciłem bo ją u kumpla przejżałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDK Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 czyli co najlepeij uczyc sie na tutkach ? nawet podstaw ? jesli mozecie to podajcie adresy gdzie mozna jakies fajne tutki przejzec. z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 ...wszystkie podstawy opanowałem z tutków na max3d ... max3d - http://www.max3d.pl evermotion - http://www.evermotion.org 3dtotal - http://www.3dtotal.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Ja tez od nie dawna zaczelem przerobilem ksiazke ktora moge ci wyslac jest podzielona na 15 dzialow kazdy dzial po 50-100 stron (zapisana w .doc).A no teraz to ucze sie na tutorialach tam lepiej od ksiazki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacob B Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 jezeli chcesz sobie kupic ksiazke to wcale nie musi ona byc do maxa 7, podstaw spokojnie mozesz sie uczyc z ksiazki, ktora zostala wydana do maxa 3... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 moge Ci przeslac pare`ksiazek jesli pokryjesz przesylke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Jeżeli już chcesz książke to 3ds max5 - projekty i rozwiązania, niecałe 1000 stron, wszystko jasno i przejrzyście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDK Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2005 mi najbardziej zalezy by nauczyc sie wpierw obslugi tego programu. bym mogl pewne rzeczy robic instyktownie. wiec jesli uwazacie ze jako zielony uzytkownik 3dsm powienienm wpierw zaczac od robienia tutoriali to tak zrobie :)do TrojkaT: przeslij mi jak mozesz na [email protected] z gory dzieki aha jeszcze takie pytanie. czy te textury ktore sa w programie sa wystarczajace? czy trzeba sie zaopatrzyc w jakies dodatkowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Spokojnie moim zdaniem mozna sie nauczyc baardzo wielu rzeczy na maxowych helpie, tutkach i rzeczach z sieci. Co do tekstur, to do nauki Ci wystarcza, potem juz raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slate Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Popieram Streakera, najlepsza, w/g mnie, książka do nauki od początku to "3ds max 5. Projekty i Rozwiązania", wydana przez Helion, około 1000 stron, kosztuje 99 złotych, ale warta jest każdej z wydanych złotówek. Co do tutoriali na sieci, to raczej na początek nie są najlepszym rozwiązaniem, bo pokazują zazwyczaj jak osiągnąć dany efekt, ale nie wdają się w opisy użytych narzędzi, a dla początkującego to, wydaje mi się, ważna sprawa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 jak dobrze pamietam jest darmowa ksiazka o 3dsmax(helion) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 dostales ta ksiazke ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 ehhh... pamietam te dawne czasy (ponad 2 lata temu), gdy czytalem ksiazke o 3dsmax'ie 2 "cwiczenia praktyczne" i to jest jedyna ksiazka jaka na ten temat przeczytalem. :) Wszystkie kolejne magluja te same tematy i nic nowego nieodkrywaja. Pozycje warte przeczytania zwykle nie sa tlumaczone, a szkoda. Ale jak to juz zostalo powiedziane, tutki sa wiele razy bardziej wartosciowe i dostepniejsze. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 tak tutoriale najlepsze sa szczegolnie w postaci video, zreszta jest masa treningow 3ds max wydana na DVD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 wiedotutoriali nie znoszę. Z reguły są ogromne i to samo w postaci pdf lub html jest dużo mniejsze i bardziej przystępne. wideo tutek tylko dla tutoriali o animacja inaczej strata czasu na ściąganie. Idiotyczne są wideotutki o ustawieniach renderowania lub materiałach. A książki są dobre, ja wole przeczytać na papierze niż z ekranu monitora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grendel Napisano 3 Maj 2005 Share Napisano 3 Maj 2005 Ja nauczyłem się podstaw z książki "3dsmax5. Projekty i rozwiązania" Helionu. A co do tutków... wydaje mi się, że przerabianie ich bez podstaw to często tylko małpie powtarzanie, tak więc jestem za książkami. Znalazłem jeszcze coś takiego (dla zielonych): http://www.studianet.pl/3dmax/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 Z tego co wiem do maxa 7 po polsku nie ma żadnej książki. Biblie są do 5, a do 6 są dwie chyba książki (albo jedna) dla ludzi już znających podstawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 RA - w tej ksiazce przerabiana byla taka armata ze splajnow a potem chyba lodka?? pamietam, kiedys to pozyczylem od kumpla i nie zapomne jak robilem trawe z noise :D co do tutkow dla poczatkujacych - looknij na 3dtotal\beginers. a i zapewniam cie ze wiekszosc rzeczy w maksie ja sie nauczylem robiac tutek fiata 500 na tejze stronie i ogladajac siatki innych, ewentualnie dodajac swoje autorskie pomysly :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi