<<Guyver>> Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 Oto moja scena, a raczej przyszla scena na której znajdować sie bedą dwie puszeczki sprayu, a po puszeczkach musze wymyślić jakis fajne otoczenie dla tych puszeczek żeby nie były na takim białym tle:):):), ale zobaczymy jak to bedzie wygladać:), musze sie dowiedzieć jak sie przypisuje jednemu obiektowi kilka materialow. Wyzsza puszeczka bedzie miała końcóweczke, zaś mniejsza jak wdać bedzie zatkana koreczkiem. niestety puszeczki robie z głowy bo nie mam zadnej foteczki jak taka puszka wyglada:(.
polka dot Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 ojej wez to popraw bo to nie sa montany :] i nie przepalaj tak rendera bo prawie nic nie widac
chveti Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 sóchai śje źjoma , on śje sna :D narazie rzeczywiście niezabardzo montany:P
shi Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 No spraye to wdzieczny temat do treningu. Ja proponuje ci tylko nie umieszczać sceny w kacie bo to zawsze robi wrażenie jakbyś nie miał pomysłu Kiedyś tez chciałem zrobić cos podobnego jeszcze na max5 ale nie skończyłem pracki ostatecznie. Wrzucam może cię zaciekawi
Marvey Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 hehe ambitna scena ;) daj większego MS bo widać krawędzie
<<Guyver>> Napisano 8 Maj 2005 Autor Napisano 8 Maj 2005 Puszeczki beda umieszczone w miejscu zaczerpniętym z mojego bloku a dokladnie z windy:D:D,hehe, jeszcze musze w windzie musze zrobic kułeczka na podlodze służace do wycierania butów z błota, a potem rendering i z tym bedą jaja bo nie jestem w tym zbyt mocny:(, a oto foteczka jak narazie to wyglada.
polka dot Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 1.to dalej nie są montany :] 2.dlaczego te po prawej są spłaszczone?
JohnZi Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 no dziwne troszke, ale pracuj dalej, tutaj masz fajne otoczenie, ale pewnie za duzo do roboty
<<Guyver>> Napisano 8 Maj 2005 Autor Napisano 8 Maj 2005 A to cała scena, tak własnie wyglada winda w moim bloku;), teras trzeba ja wyrenderoać:), jak zwykle musiałem skalować fotki bo ich rozmiar jest za duży wiec jeśl z jakiej strony wydaja sie wydłuzone za bardzo to własnie przez to, bpo orginał jest normalny
polka dot Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 chodzi mi o to ze te po prawej są niższe od tych po lewej - dlaczego?
<<Guyver>> Napisano 9 Maj 2005 Autor Napisano 9 Maj 2005 dlatego panie kome gdyż to sa mniejsze puszeczki sprayu hehehe, przeciesz są duże i male puszeczki,hehe
polka dot Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 no tak, są małe (400ml) i one mają bez koncowki 17,5cm, ate duże to 750ml są sporo wyyższe, a u ciebie te po lewej nawet jak 400-setki nie wygladaja :> skopane proporcje i tyle
<<Guyver>> Napisano 9 Maj 2005 Autor Napisano 9 Maj 2005 ja pierdole kolo ty jesteś jakis przewrażliwiony, ***** nei badalem poltora godziny samych proporcji, a pozatym ja ma taką koncpcje to co sie przypierdalasz ze jest zła proporcja, przepraszam ze sobie nie wymiezłem czy puszka ma 17,5 centymetra.
slate Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 Sądzę, że Kome ma racje. Jeżeli coś jest standaryzowane, jak np. farba w sprayu, to zachowanie proporcji ma dużo sensu. Przecież chcesz, aby były to puszki sprayu, a nie cos co je tylko przypomina. Jak modelujesz samochód, to również trzymasz proporcje, prawda ? Bo inaczej nie byłby to na przykład fiat, tylko coś innego. Ponadto doradzam nieco więcej spokoju i pokory. Jeśli wstawiasz tu swoje prace, to po to aby zostały skomentowane. W związku z tym nie możesz się obrażać na negatywne komentarze, które tak naprawdę pomagają w pracy wykazując błędy i motywują jednocześnie do większego wysiłku. Pozdrawiam
Hindus Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 to że przeszkadza ci czyjaś opinia nie upoważnie cie to do takich zachowań na forum btw przepraszam ze sobie nie wymiezłem czy puszka ma 17,5 centymetra. nie przepraszaj - to twoja praca, o tobie świadczy ;)
Leru Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 > -> przekleństwa są zabronione regulaminowo, przeczytaj zasady panujące na forum i stosuj się do nich http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43
polka dot Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 LOL nie krepuj sie, ja sie za to nie obraze :) widze ze juz zmnieniles na "sprej" a nie "sprej montana" ok teraz sie nie bede dowalac, ale sory chcialem pomoc :P no widzisz jaki nerwowy jestes, czlowiek tu dobrze chce a ty do mnie z mordka tak skaczesz :) zrobisz mercedesa okularnika z potrojnymi swiatlami jak ktos ci zwroci uwage tez tak sie uniesiesz? wyluzuj troszke :) relax
JunioR Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 Spraye jak spraje, czekam na texturki bo moze bedzie spoko. Nie bede komentował bo boje sie ze mnie ktoś zwyzywa ;p !
Bacry Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 A jak by chciał zrobić jeden spray z dwoma końcówkami też byście nie pozwolili ? ;)
polka dot Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 mnie tam nie obchodzi niech sobie robi kilometrowe puszki, ale jak pisał montana, to ma być montana a nie jakieś barajchła :) a teraz to wolnoć tomku ble ble ble :)
Bacry Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 najpierw pisał montana a potem skasował? to nie ładnie. to tego się nie doczytałem;)
kruger Napisano 12 Maj 2005 Napisano 12 Maj 2005 Ludzie kolega się zapytał jakich ma użyć materiałów a wy tu piszecie całe elaboraty na temat wogóle niezwiązany, jeden się czepia wymiarów inni jeszcze czegoś innego Przecież kolega ma swoją wizję i nie wpieprzajcie mu się w to, jak chce mieć takie puszki niech ma takie, jak chce mieć w rogu to ok Naszym zadaniem jest oceniać technikę i poprawność wykonania tekstur, oświetlenia Przemyślcie to koledzy bo to powtarza się w większości tematów, jak niewiecie co doradzić to lepiej nic nie piszcie
Hindus Napisano 12 Maj 2005 Napisano 12 Maj 2005 Przecież kolega ma swoją wizję i nie wpieprzajcie mu się w topo poziomie wypowiedzi coś mi sie wydaje że kolega > ewoluował w kruger'a :D Przemyślcie to koledzy bo to powtarza się w większości tematów, jak niewiecie co doradzić to lepiej nic nie piszcie znasz kolego takie przysłowie - nie ucz ojca dzieci robić ??
slate Napisano 12 Maj 2005 Napisano 12 Maj 2005 E tam, to po prostu jakiś frustrat z megalomańskimi ciągotami. Jak ja lubię, gdy ktoś mi mówi, co jest moim zadaniem, co mam zrobić, a najlepiej to żebym się po prostu zamknął :P. Te czasy już minęły i jak mawiają bracia znad Wełtawy "To se ne vrati" :)
Jens Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 e fachowcy przecie to wyglada jak montanka 400 a te male to sa montanki alieny czy spider 200 do bombienia... a moze to te 600 i 400? nie sadze ze to jakies beltony, albo z dupy spreje typu dekolac :P naloz teksturki i po sprawie bedzie... w windzie tagi by sie przydaly i to duzo :P proporcje olej... wyjdzie jak nalozysz teksturki i beda rosciagniete albo splaszczone :P sreberka zrob i nie zapomnij o tagach :P tu masz aliena... :P
Hindus Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 utwierdziłeś mnie w przekonankiu ze schrzanione ma proporcje
JunioR Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 Masz w 100% racje Hindus. Dzieki tym obrazką widac dokladne proporcje, ale wydaje mi sie ze autor nic z tego sobie nie robi :(
Hindus Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 wogóle wygląda na to że albo odszedł z społeczeństwa max3d albo zmienił konto ;) bo ani widu ani słychu...jak myślisz ? może już ma inne konto ?
JunioR Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 wydaje mi sie ze nasz autor obecnie ukrywa sie pod nickiem Kruger, ten sam sposob pisania tzn. same wulgaryzmy i chamstwo, no moze to jakis jego kolega z podworka, underground, hip-hop, graffity i te rozne ciemne klimaty ;p
Hindus Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 wiesz jak sie okaże że to on i żę go wychaczyliśmy(krugera) to pewno będzie ewoluował w dalszą wersje ;) kto wie może jest już wsród nas ?
JunioR Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 Hehehhehe. Moze powinnismy juz o nim yyy raczej o NICH nie pisac bo jeszcze to oni nas namieza i wtedy bedzie przechlapane ;p A co do exoluowacji to chyba tego nie przezyje !! a moze połaczą siły i to dopiero bedzie jazda ! :)
Jens Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 rozne ciemne klimaty ;p ale bez przesady - jak oczekujesz czegos to zrob cos zeby nie prowokowac... :?
JunioR Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 Oj przeciez to są ŻARTY, nie powinno sie brac ich na powaznie !!! A i tak nie rozumiem tego (...) "jak oczekujesz czegos to zrob cos zeby nie prowokowac... :?" A do czego miałbym prowokowac ?! Mogłbys wyrazac sie jasniej ??!!
Jens Napisano 14 Maj 2005 Napisano 14 Maj 2005 no bo podsumowales tak nieladnie ow kulture a pewno lubisz inne klimaty... tolerancji troche to wszyscy beda spokojni :> a koles od tych puszek juz sie chyba tu nie zjawi albo zawiesil prace...
Pawelkos Napisano 14 Maj 2005 Napisano 14 Maj 2005 kurcze przeczytalem 4 strony od deski do deski ,bo chcialem dorzucic pare groszy o tej pracy, ale widze ze juz nie ma po co bo koledzy wystraszyli artyste ;) pozdro
polka dot Napisano 14 Maj 2005 Napisano 14 Maj 2005 pisz pisz moze gajwer tylko na wakacje pojechal :)
Rekomendowane odpowiedzi