Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam

mam problem g艂贸wnie z teksturowaniem przedstawiam jpg prawdziwego grzybka i mojego niewiem jak zrobi膰 teksturki takie jak na orginale prosze o rade

moja scena b臋dzie inaczej wygl膮da艂a ni偶 na oryginale

• Odpowiedzi 21
  • Wy艣wietle艅 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmmm... Displacement i bardzo drobny bump z wysoka wartoscia powinien zasumulowac efekt wloskow. To jest chyba ta bardziej ekonomiczna wersja. Mozesz jeszcze zrobic renderowalnego line'a i scatter wokol obiekt. Ale przy GI to moze byc samobojstwo. :)

Ale poczekaj az wypowiedza sie bardziej obeznani w temacie forumowicze. :)

BTW calkiem fajne tw grzyby, ale roznia sie troche ksztaltem od "referki". :>

Napisano

ja bym postawi艂 na fallofa w diffuse i jaki艣 bump/displace or something like that ;)

Napisano

艁adnie zmapowac i w diffuse bitmape, w bumpa bitmape, prawie zerowy spectacular, niskie glosyness. wszystko bedzie zale偶a艂o od wykonania bitmap, spr贸buj wykorzysta膰 fragementy zdjecia i obstemplowa膰 nim teksture i to bedzie baza, po czym dorysowa膰 jakie艣 detale r臋cznie albo z pobra膰 je z innych zdje膰. Mo偶na te偶 popracowa膰 nad map膮 spectacular/reflect je偶eli fragment grzyba mia艂 by by膰 mokry.

Napisano

render >> F9

Napisano

chodzi mo偶e o takie co艣 ?? [mi sie siateczka pod daszkiem podoba]

Napisano
Chodzi艂o mi o to jakiego rendera u偶ywasz ;P

default scanline render >> narazie takim je艣li masz jakie艣 propozycje na render to terz sie przyda

Napisano

i jak my艣licie ujdzie w scenie ??

Napisano

Rozmazuje si臋 troszke texturka nogi chyba. da艂bym jeszcze bumpa na noge no i materia艂 kapelusz ( ten br膮zowy od g贸ry)troszk臋 dziwny. Na referce jest bardziej "aksamitny"

Napisano

niepodoba mi sie ten grzybek z orygina艂u b臋de robi艂 ca艂kiem inne grzybki

chcia艂 bym zrobi膰 takiego ma艣laczka ale niewiem jak zrobi膰 taki 艣liski mokry kapelusik

bo ten co jest wy偶ej jest taki suchy niesmaczny prosze o pomoc

Napisano

niewiem czy co艣 jeszcze kombinowa膰 z tymi grzybkami .... powiedzcie kt贸re lepsze albo powiedzcie czy maj膮 by膰 jeszce inne

Napisano

Dok艂adni kapelusz jest za czysty, ale robi膮 pozytywne wra偶enie :)

Napisano

dorobi艂em 艣limaka (z pami臋ci) ale niewiem co jeszcze wsadzi膰 w t臋 scenke chcia艂bym jakie艣 ro艣linki ale niewiem jakie b臋d膮 pasowa艂y... prosze o pomys艂y [najlepiej obrazki]

Napisano

trawa bedzie pasowala, trawa zawsze pasuje. I stokrotki.

daj mu muszle, bo te gole slimaki niesympatyczne sa.

popracuj nad shaderem slimaka (ma byc bardziej obslizgly), ewentualnie swiatlo mocniejsze.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci