Napisano 14 Maj 200519 l Witam mam problem g艂贸wnie z teksturowaniem przedstawiam jpg prawdziwego grzybka i mojego niewiem jak zrobi膰 teksturki takie jak na orginale prosze o rade moja scena b臋dzie inaczej wygl膮da艂a ni偶 na oryginale
Napisano 14 Maj 200519 l hmmm... Displacement i bardzo drobny bump z wysoka wartoscia powinien zasumulowac efekt wloskow. To jest chyba ta bardziej ekonomiczna wersja. Mozesz jeszcze zrobic renderowalnego line'a i scatter wokol obiekt. Ale przy GI to moze byc samobojstwo. :) Ale poczekaj az wypowiedza sie bardziej obeznani w temacie forumowicze. :) 聽 BTW calkiem fajne tw grzyby, ale roznia sie troche ksztaltem od "referki". :>
Napisano 14 Maj 200519 l ja bym postawi艂 na fallofa w diffuse i jaki艣 bump/displace or something like that ;)
Napisano 14 Maj 200519 l 艁adnie zmapowac i w diffuse bitmape, w bumpa bitmape, prawie zerowy spectacular, niskie glosyness. wszystko bedzie zale偶a艂o od wykonania bitmap, spr贸buj wykorzysta膰 fragementy zdjecia i obstemplowa膰 nim teksture i to bedzie baza, po czym dorysowa膰 jakie艣 detale r臋cznie albo z pobra膰 je z innych zdje膰. Mo偶na te偶 popracowa膰 nad map膮 spectacular/reflect je偶eli fragment grzyba mia艂 by by膰 mokry.
Napisano 14 Maj 200519 l no w艂a艣nie nie chodzi o zwyczajne tekstury, tylko o shader. Tutaj musisz popracowa膰 :(
Napisano 15 Maj 200519 l Chodzi艂o mi o to jakiego rendera u偶ywasz ;P default scanline render >> narazie takim je艣li masz jakie艣 propozycje na render to terz sie przyda
Napisano 15 Maj 200519 l Rozmazuje si臋 troszke texturka nogi chyba. da艂bym jeszcze bumpa na noge no i materia艂 kapelusz ( ten br膮zowy od g贸ry)troszk臋 dziwny. Na referce jest bardziej "aksamitny"
Napisano 16 Maj 200519 l niepodoba mi sie ten grzybek z orygina艂u b臋de robi艂 ca艂kiem inne grzybki chcia艂 bym zrobi膰 takiego ma艣laczka ale niewiem jak zrobi膰 taki 艣liski mokry kapelusik bo ten co jest wy偶ej jest taki suchy niesmaczny prosze o pomoc
Napisano 17 Maj 200519 l niewiem czy co艣 jeszcze kombinowa膰 z tymi grzybkami .... powiedzcie kt贸re lepsze albo powiedzcie czy maj膮 by膰 jeszce inne
Napisano 21 Maj 200519 l dorobi艂em 艣limaka (z pami臋ci) ale niewiem co jeszcze wsadzi膰 w t臋 scenke chcia艂bym jakie艣 ro艣linki ale niewiem jakie b臋d膮 pasowa艂y... prosze o pomys艂y [najlepiej obrazki]
Napisano 22 Maj 200519 l trawa bedzie pasowala, trawa zawsze pasuje. I stokrotki. 聽 daj mu muszle, bo te gole slimaki niesympatyczne sa. popracuj nad shaderem slimaka (ma byc bardziej obslizgly), ewentualnie swiatlo mocniejsze.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto