tomaa Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 waz kolega, Tobiasz Rychanicz, zobaczyl mnie na cgtalk, i powiedzial ze powinieniem to tu tez pokazac... jestem z finlandii, mam polskich rodzicow, wiec mowie po polsku, teraz mieszkam w szwajcarii... to moj drugi model w mojej karierze, wszystko zrobione jest w Cinema 4d R8.5, mam nadzieje ze wam sie podoba... caly WIP zdokumentowany jest tu WIP Nokia 7200 a oto final Nokia 7200 Final
xeav Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 wrzuć siatkę to się zobaczy błędy:D model i textury ok
tomaa Napisano 20 Maj 2005 Autor Napisano 20 Maj 2005 xeav: wejdc na strone WIP (link podany) i zobaczyz siatke
Conrad Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 nie widziałem jej nigdy na oczy, ale te przyciski z czerwonąi zielonąs słuchawkąsa troche brzydkie. Mam takie wrażenie, że ta górna klaspa na pieewszej z lewej sie rozszerza idą ku górze, ale to może wrażenie. Czy naprawdę, w tej środkowej siętak wszysctko odbija i czy ma w rzeczywistości taki połysk na klawiszach? Co do środkowego, hmm, jesli to lcd, to chyba nie powionno go byćwidaćpod tym kątem, albo ja sie nie znam.
tomaa Napisano 20 Maj 2005 Autor Napisano 20 Maj 2005 ja mam ja w reku ;) tak ze klawische tak blyscza, co z ta klaspa? nie rozumiem co chcez powiedziec? nie rozumiem dleczego nie powinno tego displaya widac pod tym katem??
Conrad Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 klaspa sorki za blad podczas pisania, klapka, a jesli chodzi o wyswietlacz to na niektorych nie widac pod takim kątem, ale skoro masz ją w ręku to ja sie do niczego nie czepiam w takim razie (chyba, ze siatka pozniej)i podziwiam dalej.
tomaa Napisano 20 Maj 2005 Autor Napisano 20 Maj 2005 ok, dobra, nie chce wam sie isc na druga stroge i poszukac siatki.. a wiec, prosze pare innych ilustracji
Hindus Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 widze że sie zadomowiłes ;) ja dorzuce jeszcze te 2 bo wyglądają naprawde pożądnie ;) no co do shaderków to juz pisałem że naprawde fajna robota ;) pozdrawiam
JohnZi Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 nie wiem czego sie tu czepiacie, jak dla mnie kawal porzadnej roboty i jak czytalem WIP'a to zauwazylem ze duzo czasu poswieciles na testy i to sie liczy-cierpliwosc
tomaa Napisano 20 Maj 2005 Autor Napisano 20 Maj 2005 hindus: :) super ze ci sie podoba, to duzo czasu mnie kosztowalo, ale sporo sie nauczylem lonek6: zawsze ktos sie czepia :D niektorym nie podoba sie cala szene... ale to mi nic nie robi, to moje dzielo, i na moj gust udalo mi sie ;)
Arthi76 Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 Bardzo fajnie zamodelowane, czyściutka siateczka, bardzo mi się podoba.Ale sam telefon nie najpiękniejszy. Materiały ok. Pozdr
Hindus Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 ja sie nie czepiam :P pracka naprawde spoko, mógłbyś sie podzielić ustawieniami niebieskiego shaderka ;)
Bacry Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 te siatkowe i inkpaintowe rendery lepsze niż galeryczny obrazek (który też całkiem fajny jest)
max_1989 Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 Powiem taK: model ogólnie na 5/6 teksturki nadrabiają reszte, naprawde dobra robota z tymi teksturkami. Mam pytanie czy mógłbyś zrobić taki mały making of na ich temat?
tomaa Napisano 20 Maj 2005 Autor Napisano 20 Maj 2005 ale ruch tutaj ;) Arthi76: dziekuja za komentarz ;) hindus: niebieskogo, mowisz o tym glownym co na telefonie? Bacry: no mi sie tez bardzo podobaja, ale dla niektorych to nie final tylko jescze wip :) ale bardzo latwo je zrobic bo nie trzebe sie martwic o swiatlo ani textury ;) max_1989: dziekuje, super ze ci sie podoba... o co ci chodzi z tym making of... cala dokumentacja jest pod linkiem na pierwszej stronie... Drab: one zostaly zmodelowane... wie troche glupio ale nie umiem inaczej... poprosty spline polozony na klawiaturze i extrude... nic trudnego dziekuje bardzo za te mile komentarze, to nowa motywajca dla mnie :)
Hindus Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 mam tylko nadzieje że to nie ostatnia twoja pracka na tym forum i że będziesz nas regularnie odwiedzał ;) pozdro.
max_1989 Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 ... mówiąc making of miałem na myśli dokumentacje tego jak zrobiłeś ten materiał :).
RA Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 heh... Tyle tych komorek... :) Telefon brzydki wybrales, ale wykonanie jest bardzo dobre. Strasznie mi sie podoba ten render. :) pozdrawiam
Leru Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 tomaa -> zmień temat na zgodny z regulaminem i zapoznaj się z nim http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43
DraB Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 Leru tak se mysle że 50% z twoich postów maja taka tresc : "mień temat na zgodny z regulaminem i zapoznaj się z nim http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43" ;)
tomaa Napisano 6 Czerwiec 2005 Autor Napisano 6 Czerwiec 2005 sorry trwalo chwile zanim sie zebralem do tego :) mam nadzieje ze nadal macie ochote na ustawiena tego materialu.... uwage czase renderow exploduja ;) oto ustawienia mam nadziejie ze wam pomoglem :)
Rekomendowane odpowiedzi