Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
1 godzinę temu, EthicallyChallenged napisał(a):

no i dlatego płaczę za każdym razem, jak płacę w tym kraju podatki. Przy okazji wtym artykule fajnie ukazany kraj w mikroskali - kupa siana wydana, niewiele zrobione, kilku obywateli zadowolonych z decyzji i implementacji, a ci odpowiedzialni zwalają winę na poprzedni rząd XD

Ja właśnie boksuję się na linkedin z jakimś idiotą w marynarce, który mówi, że wprowadzenie podatku katastralnego to świetny pomysł, bo napędzi rozwój gospodarczy. I nie przetłumaczysz tłukowi, że problem jest w trwonieniu już istniejących podatków i że kataster to zabójca rozwoju gospodarczego. Codziennie śmieję się zaglądając na linkedin, ilu debili w krawatach, chcących uchodzić za inteligentów, mamy w naszym pięknym kraju. Osły nie rozumieją prostych spraw, a wpisują sobie w nagłówki różne fikuśne tytuły, że oni to byznesmeny, ciijoł, si-ef-oł i ch*j wie co jeszcze. Uniosłem się, ale nigdy nie będzie w tym kraju dobrze, jak się ludzi nie nauczy podstaw logicznego myślenia. Krawat i studia to nie wszystko.

• Odpowiedzi 4,8k
  • Wyświetleń 1,1m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bedzie dlugo, ale moim zdaniem lepiej dlugo, bo inaczej nie jest to wiarygodne. Jest koncowka 2022 roku, a ja pisze na maxie watek, ze pracuje w swojej pierwszej pracy w branzy i wypalam sie zawo

• Pro Tip z ostatnich dni, gdy się odzywa klient sprzed lat z którym za bardzo nie chcecie pracować to powiedzcie, że już się tym nie zajmujecie, przeszliście na zawodowstwo i jesteście dużymi chłopcami

• Najprostsze rozwiązania są najlepsze, no chyba tego to nie zakażą😄

Posted Images

Napisano

No wiadomo, że im więcej podatków i im większych, to lepiej, bo więcej piniędzy będzie. Właśnie dostałem maila który mi radzi co zrobić, aby poczuć się lepiej latem, wybrali piękny poranek na wysłanie go, akurt jak przeczytałem o tym redisignie loga hahaha

image.png

Napisano
8 minut temu, EthicallyChallenged napisał(a):

No wiadomo, że im więcej podatków i im większych, to lepiej, bo więcej piniędzy będzie. Właśnie dostałem maila który mi radzi co zrobić, aby poczuć się lepiej latem, wybrali piękny poranek na wysłanie go, akurt jak przeczytałem o tym redisignie loga hahaha

image.png

Przede wszystkim - im więcej obywatel będzie miał pieniędzy w kieszeni, tym bogatszy będzie także kraj. Pieniądz z kieszeni obywatela trafia do sklepów. A stamtąd do urzędu skarbowego i każdy będzie zadowolony. I konsument, który będzie mógł kupić co chce, i skarbowka, do której będą większe wpływy.

Napisano
8 minut temu, Winoo1 napisał:

Przede wszystkim - im więcej obywatel będzie miał pieniędzy w kieszeni, tym bogatszy będzie także kraj. Pieniądz z kieszeni obywatela trafia do sklepów. A stamtąd do urzędu skarbowego i każdy będzie zadowolony. I konsument, który będzie mógł kupić co chce, i skarbowka, do której będą większe wpływy.

nie, pieniądz ma trafiać od gupiego obywatela do mądrego urzędnika i zaradnego polityka i oni obdzielają sprawiedliwie i wszyscy są szczęśliwi. Jak gupi obywatele dysponują samodzielnie pieniędzmi to wydają na gupotę i potem rząd ma strony www z brzydkimi logami co mają kropki nie tam gdzie trzeba.

Napisano
5 minut temu, EthicallyChallenged napisał(a):

nie, pieniądz ma trafiać od gupiego obywatela do mądrego urzędnika i zaradnego polityka i oni obdzielają sprawiedliwie i wszyscy są szczęśliwi. Jak gupi obywatele dysponują samodzielnie pieniędzmi to wydają na gupotę i potem rząd ma strony www z brzydkimi logami co mają kropki nie tam gdzie trzeba.

Myślę, że trwonienie pieniędzy przez włodarzy, to osobne, bardzo rozbudowane zagadnienie :)) Ale z tego co zaobserwowałem na przykładach wielu gospodarek na świecie - im lepiej się żyje obywatelowi, im więcej ma w portfelu, tym ogólnie większy dobrobyt w kraju. Małpia władza przewali każdą ilość pieniędzy, zanim trafi do rąk obywatela. Dlatego moim skromnym zdaniem, to obywatel w pierwszej kolejności powinien mieć jak najwięcej, bo sam najlepiej wie na co wydać te pieniądze. A czy kupi za to robota sprzątającego, karton owocowych prezerwatyw z których ugotuje sobie kompot, samochód, mieszkanie - jego fanaberie, jego wybór. Podatek z tych zakupów i tak zasili budżet. Gorzej się przedstawia sytuacja, w której obywatel ledwo ciągnie finansowo, bo kupi niewiele i niewiele podatku wpadnie do budżetu. A to napędzi spiralę kolejnych podatków, w konsekwencji obywatel będzie systematycznie biedniał, a państwo w desperacji będzie zaciągać kolejne niespłacalne kredyty do łatania dziury budżetowej i będzie nakładać kolejne podatki. To się nigdy nie skończy.
Echhhh...sam sobie funduję depresję....

Napisano
21 hours ago, EthicallyChallenged said:

@Destroyer Ty robisz w reklamach, co o tym sądzisz?

da rade zarobic na dorsza?

image.png

No to pyk

2x jajecznica i 2x kawa no i naturalnie opłata za serwis dla dużych grup tj od 2 osób w góre XD Niczego innego bym się nie spodziewał po górksich żydach :) Ale nie doliczyli opłaty za patrzenie przez okno i chęć pogłaskania konia :)

2025-06-25-13-46-28-Wykop-pl-newsy-aktua

Napisano
13 minut temu, Destroyer napisał(a):

Niczego innego bym się nie spodziewał po górksich żydach :)

obraz.png

:D :D :D

Napisano

I tak juz dobrze nie bedzie bo sie oplaca tysiace "imigrantow" placac im za mieszkanie, telewizje, telefony. Niemal kazdego dnia nastepuje inwazja tych "lekarzy i inzynierow" o napompowanych lbach somalijskich albo innych zbokoli z Bliskiego Wschodu. Jak cos powiesz to jestes "rasista!" i to ma jakos wszystko zalatwic... W UK tylko gadaja latami - obojetnie czy Tories czy Labour jednakowo pozwalaja na inwazje, Farage niby cos chce z tym zrobic ale tez zly jest bo "populista!". I tak sobie lodeczki przyplywaja, kraj sie dopycha "inzynierami", koszty utrzymania tego chlewu rosna i ch... wie po co to wszystko. Francja juz przy kazdej imprezie ma kolorowych podpalajacych wszystko naokolo i bijatyke na ulicach, Niemcy nie do poznania gdzieniegdzie ale proces trwa w najlepsze. W Polsce pojawiaja sie z Somalii "lekarze" jak slysze i wszyscy tylko dyskutuja, wzajemnie sie obwiniaja a tymczasem kazdego dnia problem coraz wiekszy. Ale luz, pewnie magicznie sie dostosuja, pewnie nic sie nie stanie w koncu. W UK juz wpadli na to jak rozwiazac problem z "inzynierami" gwalcacymi i napadajacymi. Pokazuja im prezentacje power pointowa gdzie DUZYMI, POGRUBIONYMI literami jest napisane, ze "violence is not tolerated in UK". Bo oni gwalcili i mordowali bo im nikt nie powiedzial ze to jest "frown upon"... Tak ze teraz juz bedzie zajebiscie.

Podatki? Loga za pol miliona nawet? kropla w morzu. Tylko nic nie wolno napisac "w internetach" o tym, bo przyjdzie Starmer i za mowe nienawisci wrzuci do lochu.

Brak slow na ten caly syf.

Edytowane przez Nezumi