Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano
1 godzinę temu, EthicallyChallenged napisał(a):

no i dlatego płaczę za każdym razem, jak płacę w tym kraju podatki. Przy okazji wtym artykule fajnie ukazany kraj w mikroskali - kupa siana wydana, niewiele zrobione, kilku obywateli zadowolonych z decyzji i implementacji, a ci odpowiedzialni zwalają winę na poprzedni rząd XD

Ja właśnie boksuję się na linkedin z jakimś idiotą w marynarce, który mówi, że wprowadzenie podatku katastralnego to świetny pomysł, bo napędzi rozwój gospodarczy. I nie przetłumaczysz tłukowi, że problem jest w trwonieniu już istniejących podatków i że kataster to zabójca rozwoju gospodarczego. Codziennie śmieję się zaglądając na linkedin, ilu debili w krawatach, chcących uchodzić za inteligentów, mamy w naszym pięknym kraju. Osły nie rozumieją prostych spraw, a wpisują sobie w nagłówki różne fikuśne tytuły, że oni to byznesmeny, ciijoł, si-ef-oł i ch*j wie co jeszcze. Uniosłem się, ale nigdy nie będzie w tym kraju dobrze, jak się ludzi nie nauczy podstaw logicznego myślenia. Krawat i studia to nie wszystko.

• Odpowiedzi 4,8k
  • Wyświetleń 1,1m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bedzie dlugo, ale moim zdaniem lepiej dlugo, bo inaczej nie jest to wiarygodne. Jest koncowka 2022 roku, a ja pisze na maxie watek, ze pracuje w swojej pierwszej pracy w branzy i wypalam sie zawo

• Pro Tip z ostatnich dni, gdy się odzywa klient sprzed lat z którym za bardzo nie chcecie pracować to powiedzcie, że już się tym nie zajmujecie, przeszliście na zawodowstwo i jesteście dużymi chłopcami

• Najprostsze rozwiązania są najlepsze, no chyba tego to nie zakażą😄

Posted Images

Napisano

No wiadomo, że im więcej podatków i im większych, to lepiej, bo więcej piniędzy będzie. Właśnie dostałem maila który mi radzi co zrobić, aby poczuć się lepiej latem, wybrali piękny poranek na wysłanie go, akurt jak przeczytałem o tym redisignie loga hahaha

image.png

Napisano
8 minut temu, EthicallyChallenged napisał(a):

No wiadomo, że im więcej podatków i im większych, to lepiej, bo więcej piniędzy będzie. Właśnie dostałem maila który mi radzi co zrobić, aby poczuć się lepiej latem, wybrali piękny poranek na wysłanie go, akurt jak przeczytałem o tym redisignie loga hahaha

image.png

Przede wszystkim - im więcej obywatel będzie miał pieniędzy w kieszeni, tym bogatszy będzie także kraj. Pieniądz z kieszeni obywatela trafia do sklepów. A stamtąd do urzędu skarbowego i każdy będzie zadowolony. I konsument, który będzie mógł kupić co chce, i skarbowka, do której będą większe wpływy.

Napisano
8 minut temu, Winoo1 napisał:

Przede wszystkim - im więcej obywatel będzie miał pieniędzy w kieszeni, tym bogatszy będzie także kraj. Pieniądz z kieszeni obywatela trafia do sklepów. A stamtąd do urzędu skarbowego i każdy będzie zadowolony. I konsument, który będzie mógł kupić co chce, i skarbowka, do której będą większe wpływy.

nie, pieniądz ma trafiać od gupiego obywatela do mądrego urzędnika i zaradnego polityka i oni obdzielają sprawiedliwie i wszyscy są szczęśliwi. Jak gupi obywatele dysponują samodzielnie pieniędzmi to wydają na gupotę i potem rząd ma strony www z brzydkimi logami co mają kropki nie tam gdzie trzeba.

Napisano
5 minut temu, EthicallyChallenged napisał(a):

nie, pieniądz ma trafiać od gupiego obywatela do mądrego urzędnika i zaradnego polityka i oni obdzielają sprawiedliwie i wszyscy są szczęśliwi. Jak gupi obywatele dysponują samodzielnie pieniędzmi to wydają na gupotę i potem rząd ma strony www z brzydkimi logami co mają kropki nie tam gdzie trzeba.

Myślę, że trwonienie pieniędzy przez włodarzy, to osobne, bardzo rozbudowane zagadnienie :)) Ale z tego co zaobserwowałem na przykładach wielu gospodarek na świecie - im lepiej się żyje obywatelowi, im więcej ma w portfelu, tym ogólnie większy dobrobyt w kraju. Małpia władza przewali każdą ilość pieniędzy, zanim trafi do rąk obywatela. Dlatego moim skromnym zdaniem, to obywatel w pierwszej kolejności powinien mieć jak najwięcej, bo sam najlepiej wie na co wydać te pieniądze. A czy kupi za to robota sprzątającego, karton owocowych prezerwatyw z których ugotuje sobie kompot, samochód, mieszkanie - jego fanaberie, jego wybór. Podatek z tych zakupów i tak zasili budżet. Gorzej się przedstawia sytuacja, w której obywatel ledwo ciągnie finansowo, bo kupi niewiele i niewiele podatku wpadnie do budżetu. A to napędzi spiralę kolejnych podatków, w konsekwencji obywatel będzie systematycznie biedniał, a państwo w desperacji będzie zaciągać kolejne niespłacalne kredyty do łatania dziury budżetowej i będzie nakładać kolejne podatki. To się nigdy nie skończy.
Echhhh...sam sobie funduję depresję....

Napisano
21 hours ago, EthicallyChallenged said:

@Destroyer Ty robisz w reklamach, co o tym sądzisz?

da rade zarobic na dorsza?

image.png

No to pyk

2x jajecznica i 2x kawa no i naturalnie opłata za serwis dla dużych grup tj od 2 osób w góre XD Niczego innego bym się nie spodziewał po górksich żydach :) Ale nie doliczyli opłaty za patrzenie przez okno i chęć pogłaskania konia :)

2025-06-25-13-46-28-Wykop-pl-newsy-aktua

Napisano
13 minut temu, Destroyer napisał(a):

Niczego innego bym się nie spodziewał po górksich żydach :)

obraz.png

:D :D :D

Napisano

I tak juz dobrze nie bedzie bo sie oplaca tysiace "imigrantow" placac im za mieszkanie, telewizje, telefony. Niemal kazdego dnia nastepuje inwazja tych "lekarzy i inzynierow" o napompowanych lbach somalijskich albo innych zbokoli z Bliskiego Wschodu. Jak cos powiesz to jestes "rasista!" i to ma jakos wszystko zalatwic... W UK tylko gadaja latami - obojetnie czy Tories czy Labour jednakowo pozwalaja na inwazje, Farage niby cos chce z tym zrobic ale tez zly jest bo "populista!". I tak sobie lodeczki przyplywaja, kraj sie dopycha "inzynierami", koszty utrzymania tego chlewu rosna i ch... wie po co to wszystko. Francja juz przy kazdej imprezie ma kolorowych podpalajacych wszystko naokolo i bijatyke na ulicach, Niemcy nie do poznania gdzieniegdzie ale proces trwa w najlepsze. W Polsce pojawiaja sie z Somalii "lekarze" jak slysze i wszyscy tylko dyskutuja, wzajemnie sie obwiniaja a tymczasem kazdego dnia problem coraz wiekszy. Ale luz, pewnie magicznie sie dostosuja, pewnie nic sie nie stanie w koncu. W UK juz wpadli na to jak rozwiazac problem z "inzynierami" gwalcacymi i napadajacymi. Pokazuja im prezentacje power pointowa gdzie DUZYMI, POGRUBIONYMI literami jest napisane, ze "violence is not tolerated in UK". Bo oni gwalcili i mordowali bo im nikt nie powiedzial ze to jest "frown upon"... Tak ze teraz juz bedzie zajebiscie.

Podatki? Loga za pol miliona nawet? kropla w morzu. Tylko nic nie wolno napisac "w internetach" o tym, bo przyjdzie Starmer i za mowe nienawisci wrzuci do lochu.

Brak slow na ten caly syf.

Edytowane przez Nezumi