Obywatel Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Po dosyć długiej nieobecności pokazuje mój najnowszy projekt. Była to praca konkursowa, jednak nic nie zawojowałem. Ale spokojnie, mam jeszcze trochę czasu na naukę ;] Całość zajęła mi dosyć sporo czasu, ok. miesiąc. W akcji był 3dsMax5 + Brazil. Geometryczna trawa (3 scattery o różnych wielkościach), drzewko z liściami z kwiatka z mojego parapetu ;-) A przy okazji się coś spytam: Max5 nie obsługuje tego formatu, co obsługuje Combustion? -EDIT- To jeszcze dodam, ze to taka przyszlosciowa wizja marsa, wiec dlatego tak zielono ;-) -EDIT2- Zapomnialem! To zbyt dluga przerwa od forum ;]
asfalton Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Nawet fajnie wyszlo, wyglada jak prawdziwa makieta, drzewko jest dziwne a gosciu wyglada jak Elvis (a ha ha (melodyjnie)) . Jest duzo obszarow w ktorych nic sie nie dzieje, wiec kompozyja troche kuleje....najwazniejsze ze jest klimat, zbudowany przez swiatlo :)
Tomson Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 - taka raczej rozerwana kompozycja...(raz drzewko, gdzie indziej postać, jeszcze gdzie indziej radary, fragment samolotu w dolnym lewym rogu..., na dodatek raz coś rozmazane raz nie...) - na Marsa to nie wygląda, raczej na Ziemie...:) - bardzo mała głembia ostrości co niezbyt mi się w tej pracy podoba - bardzo nieefektowne połączenie korzeni drzewa z Ziemią (drzewko z innej planety...) - ładne rozłożenie kolorów, nasycenie barw, balans bieli ok, ładne oświetlenie, ładna trawka, podłoże, postać też w porządku, malownicze przejścia i wogóle...:D - nie lubię jak w graficzkach pojawia się niebieskie niebo, (to takie mało artystyczne...:D)
hcpiter Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Mi sie podoba tylko mało marsa tam jest np. niebo powinno byc albo czarne albo czerwono-pomaranczowe i ogolnie mars sie kojazy z pomaranczowym. Ale ogolnie fajna.
Baldack Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 fajne wyglada jak z plastelinki ten kolo zwalszcza... ale to drzewo tu nie pasuje...zle wyglada i niszczy ta fana pracke:D
pomiot Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 fajne... tylko wywal te drzewko albo umieść je gdzieś indziej i bardziej zakop w ziemi... a pierwszy z budynków mógłby być ciut bardziej wyraźny... ale i tak mi się podoba :)
JunioR Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Nawet fajne tylko nigdy jeszcze nie widzialem ze na marsie lataja ptaki czy coś ;)
Futro Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 Fajna praca..i pomysl;) masz chyba problem ze skala, dlatego wszystkie /obiekty/ stwarzaja wrazenie jakby byly "ulepionymi z plasteliny" 5 centymetrowymi modelami, chyba, ze tak wlasnie mialo byc, wtedy cofam stoileśtam pierwszych liter i mowie tylko: jeszcze zawojujesz;P
Vorek Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 terraformowanie :) Z kompozycją trochę zawaliłeś, straszny bałagan panuje na Twojej pracy, no i głębia ostrości zdecydowanie za mała jak na taki kąt pola widzenia, wygląda jak makieta. Poza tym zaakcentował bym bardziej niebo, jakieś masywne kłębiaste chumry, w oddali burza albo deszcz, to nadało by pracy klimat. Może jeszcze jakieś góry porośnięte lasem. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi