Lucas Napisano 29 Maj 2005 Share Napisano 29 Maj 2005 Kolejny samochód. Znowu robiłem w pośpiechu ale chyba jest mniej niedociągnięć niż w Saabie :) Komentarze mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 29 Maj 2005 Share Napisano 29 Maj 2005 ekhem... nothing to see :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 29 Maj 2005 Autor Share Napisano 29 Maj 2005 Już jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 29 Maj 2005 Share Napisano 29 Maj 2005 walkiem to malowales? jak na ciemny lakier(?) to tlo okropnie dobrales. jak sie na to patrzy, zrenice zwezaja sie przez to jasne tlo i nie mozna dostrzec detali. model wydaje sie ladny, chociaz nie mozna tego stwierdzic na 100%. uwazam ze powinienes zrobic ciemniejsze tlo i jasniejszy lakier. i czy to jest Scanline? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 30 Maj 2005 Autor Share Napisano 30 Maj 2005 To jest Brazil. Jak teraz na to patrzę to rzeczywiście może malo wyraźne. To wszystko przez monitory:/, jak to wyrenderowałem na jednym komputerze z dobrym ekranem to było ok, odpaliłem to tutaj, na starym, zwalonym CRT i było za ciemno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 mi tu na lcd'ku jest ciemnoe :D daj siatke to pogadomy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 Lucas , zawsze robisz takie brzydkie rendery....:/ to scanline? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrz3d Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 patrzcie tez na model ktory jest bardzo dobry... (czy on ma z tylu taka duza dziure na rejestracje w realu?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 model ladniutki ale lakier wyglada jak obudowa mojego 7letniego telewizora:|...14cali:D monitor mam nawet wiekszy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 Mraaau :) szkoda ze nie poprzednia generacja Prelude. Wg. mnie o wiele fajniesze autko. O modelu sie nie wypowiem dopoki nie dasz jasniejszych renderow i siateczki, choc na oko jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 render to kupa :/ w ogole mi sie nie podoba lakier brzydki, znaczek hondy z przodu za maly jakbys lakier dal np szary, albo jakis jasniejszy to przynajmniej cos mozna by dostrzec, a tak to wszystko sie zlewa w czarna plame no i po co sie spieszyc?:) posiedzialbys z tydzien nad materialami i renderem a napewno wyszlo by z tego cos dobrego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzacek_86 Napisano 31 Maj 2005 Share Napisano 31 Maj 2005 flesz_gordon ma rację... faktycznie "kupa" ;P A dach wygląda jakby ktoś na nim flamenco tańczył... Mimo wszystko ten model jest ładniejszy niz twój poprzedni model, saabik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 31 Maj 2005 Autor Share Napisano 31 Maj 2005 Zrobiłem nowy lakier, zmieniłem trochę materiał światło co pozwoliło mi na włączenie GI. Może teraz bardziej wam się spodoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 31 Maj 2005 Share Napisano 31 Maj 2005 tego GI wogole nie widać. przerabiałeś jakieś tutki z 3dtotal na temat lakierów samochodowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 1 Czerwiec 2005 Share Napisano 1 Czerwiec 2005 Hmmm, po pierwsze bardzo plastikowo. Mapa HDR w environmencie powinna pomoc (jesli jej niema) Jesli juz renderujesz brazilem to uzyj jego car painta, mozna tym wysmazyc calkiem spoko lakierek :) Ale podstawa to odbicie jakiegos otoczenia. No zamiast samego GI sproboj uzyc luma server->skylight. Dostaniesz wtedy ladny miekki cien. Rzucanie cieni w zwyklych swiatlach mozesz wtedy wylaczyc. Uzyj swiatel brazilowych, daj jedno na wysokosci kamery (swiatlo glowne) a drugie mniej wiecej po drugiej stronie (tylne) dla podkreslenia lini wozu. W razie potrzeby jeszcze jedno dopelniajace gdyby ktores partie byly za ciemne. Pisze to wszystko bo nic nie napisales o tym czego uzyles na tej scenie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Czerwiec 2005 Share Napisano 1 Czerwiec 2005 Lucas--> model wyglda duuuzo lepiej niz poprzedni ale (zawsze jest male ale) czy mi sie wydaje czy ty nie robisz grubosci rowkow?? a jak robisz to bardzo to marnie wyglada musisz nad tym popracowac(ale to zabrzmialo) hehe model mi sie podoba choc te miejsce na rejestracje z tylu troch smiesznie wyglada:) aha renderu nie bede ocenial bo sam sie z tym mecze wiec jako model 3+(dal bym cztery ale te rowki;))/6 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 1 Czerwiec 2005 Share Napisano 1 Czerwiec 2005 pobaw sie fallofami w lakierze, bo w sumie model calkiem calkiem ale palisz wszystko na koncowym etapie materialy/swiatla/render niech cos sie tam odbija, jak nie chcesz hdri to uzyj bialych plane'ow z self ilum, albo jak robisz w vrayu to vray light z wlaczonym "visible" nie spiesz sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2005 Robertus: Wszystko jest - hdri, skylight, brazil light, car paint... Coś mi się wydaje, że dobrych renderingów będę musiał się po prostu nauczyć z czasem wraz z robieniem kolejnych modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 1 Czerwiec 2005 Share Napisano 1 Czerwiec 2005 Model ladny, ale lakier i oswietlenie odbiega :>. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzacek_86 Napisano 6 Czerwiec 2005 Share Napisano 6 Czerwiec 2005 Z czarnym lakierem mniej błędów widać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi