darkelf Napisano 25 Czerwiec 2003 Napisano 25 Czerwiec 2003 juz masz szkic giorgione???? juz masz SIATKE???? Stary, ty sie rodzina zajmij :P. ale na serio, to keep the good work :D.
giorgione Napisano 25 Czerwiec 2003 Napisano 25 Czerwiec 2003 Szkic właśnie się robi (na razie w mojej główce):D:D:D:D:D. Giorgione
Sylwiusz Napisano 25 Czerwiec 2003 Napisano 25 Czerwiec 2003 Zajebista elfka, giorgione:D Tak trzymaj. Felav: slyszalem ze opisujesz wioske drwali:) Czekam z niecierpliwoscia:D Zamieszcze kilka prefabow z propozycjami budynkow
Gotham Napisano 25 Czerwiec 2003 Napisano 25 Czerwiec 2003 Fajna elfka Giori... Tylko z nieca Helgowata... Ale jedna rzecz jest do zmiany na 100%... Dłonie... Litości.
giorgione Napisano 25 Czerwiec 2003 Napisano 25 Czerwiec 2003 Tak wiem, tylko bedę musiał jakoś to wykompinować bo na razie to 1778 faców[co?][co?][co?][co?][co?]. Ale mam nadzieję, że zmieszczę się poniżej 2000. Giorgione P.S. Dzieki za uwagi.
felav Napisano 25 Czerwiec 2003 Napisano 25 Czerwiec 2003 zrobilem juz plan karczmy, a teraz zabieram się za dialogi i scenariusz, no i za modelowanie moich objektów. www.felav.republika.pl/zad.htm Dungal, napisz co chciałybyś przygotować ;P Co do elfki, to uwidacznia nam się to o czym juz psalem: rozbierzności styli, wyobrażeń itd.. moim zdaniem niema ona prawie nic wspólnego z elfem szkicowanym przez Andertona. Jakieś ogólne ramy trzeba przyjąć... Dlatego też warto byłoby poczekać na concept arty, chociaż jakieś szkice w 15min od phantoma/andertona
RadX Napisano 25 Czerwiec 2003 Autor Napisano 25 Czerwiec 2003 Brafa za Elfkę !! Pablo bardzo dobra ogranizacja wiedziałem co robię jak na ciebię stawiałęm na ostatnim GoDzie !! [piwo] ps. Mogę jeszczę robić jakieś małe pierdółki jak kwiatki czy grzybki ;-) Apel do scenarzystów (Felav) czy mógłbym dostać jakiś szkicek rozplanowania wnętrza wszystkich pięter ?
Pablo Napisano 25 Czerwiec 2003 Napisano 25 Czerwiec 2003 Radx na razie zrob to co masz zrobic :) i tak bedzie jescze duuzo roboty pozdr
felav Napisano 25 Czerwiec 2003 Napisano 25 Czerwiec 2003 RadX zrobisz schody, czy ja mam się tym zająć? Gdybyś robił to pamiętaj, że muszą być jakoś podmurowane, bo to coś obok to palenisko ;) Sasq to coś na barze to beczka piwa, taka z kranikiem. Acha i wszędzie nad paleniskami muszą być jakieś wtloty do dymu, w sumie powinno sie tak budowac zeby palenisko bylo nad paleniskiem, ale wtedy ogólna koncepcja i ulozenie schodów by nie pasowało... Ale w koncu to jest tylko gra
felav Napisano 25 Czerwiec 2003 Napisano 25 Czerwiec 2003 W piatek rano wyjezdzam i bede w nastepny weekend, wiec pytanie do Pabla: czy zostawić Ci kolejną listę rzeczy do zrobienia, czy starczą te dwie które są? Bede tam mial dostep do kompa, wiec mozesz mnie uwzglednic w nastepnym przydzielaniu zadan, nie jestem jednak pewien czy bede mial dostep do netu... Zrobiłem już połowę moich modeli i jutro powinienem skonczyc wszystkie. Co do texturowania, to chetnie bym je otexturowal, tyle ze nie potrafie specjalnie ich rozlozyc, jezeli ktos by mogl to niech wysle mi na maila, linka do jakiegos tutoriala, czy sam wytlumaczy mi na czym to polega, ewentualnie da jakies skriny z poszczegolnych etapoów, cokolwiek... Wymyslilem jeszcze jeden model, jezeli komus bedzie sie nudzilo, to niech wymodeluje 2 prosiaki: jednego ubitego i drugiego żywego (takie bardzo low poly, do 500 facow) i jeszcze jakies muchy by sie przydaly (takie na 50-75 facow)...
Pablo Napisano 25 Czerwiec 2003 Napisano 25 Czerwiec 2003 Felav jak chcessz mozesz rozpisac te zadania..niech na razie sobie beda a ja je pozniej rozdziele...a co do mapowania..sa tutki na stronce Adka.. pozdr
RadX Napisano 25 Czerwiec 2003 Autor Napisano 25 Czerwiec 2003 Schody to ja chyba potrafię jeszczę robić a ty byś potrafił ? Wiesz, że budynki robimy w Quarku. APEL DO SCENARZYSTÓW: Wykorzystajcie zrobione już budowle. Postaram się pokazać niedługo resztę.
RadX Napisano 25 Czerwiec 2003 Autor Napisano 25 Czerwiec 2003 Ustaliliśmy dziś z Sylwiuszem kilka technicznych aspektów działania świata gry jak np. DZIEŃ/NOC czy DESZCZ.
Sylwiusz Napisano 26 Czerwiec 2003 Napisano 26 Czerwiec 2003 RadX, blagam niech budynki beda w miare wymiarowe, tzn. zeby mozna na nie bylo nakladac textury w rozdzielczosci 32x32/64x64/128x128/256x256 itd. Edytor innych nie przyjmuje:(
Sylwiusz Napisano 26 Czerwiec 2003 Napisano 26 Czerwiec 2003 Originally posted by felav W piatek rano wyjezdzam i bede w nastepny weekend, wiec pytanie do Pabla: czy zostawić Ci kolejną listę rzeczy do zrobienia, czy starczą te dwie które są? Bede tam mial dostep do kompa, wiec mozesz mnie uwzglednic w nastepnym przydzielaniu zadan, nie jestem jednak pewien czy bede mial dostep do netu... Zrobiłem już połowę moich modeli i jutro powinienem skonczyc wszystkie. Co do texturowania, to chetnie bym je otexturowal, tyle ze nie potrafie specjalnie ich rozlozyc, jezeli ktos by mogl to niech wysle mi na maila, linka do jakiegos tutoriala, czy sam wytlumaczy mi na czym to polega, ewentualnie da jakies skriny z poszczegolnych etapoów, cokolwiek... Wymyslilem jeszcze jeden model, jezeli komus bedzie sie nudzilo, to niech wymodeluje 2 prosiaki: jednego ubitego i drugiego żywego (takie bardzo low poly, do 500 facow) i jeszcze jakies muchy by sie przydaly (takie na 50-75 facow)... A nie lepiej zrobic muchy z pariticli, jak np w Quake 2?
darkelf Napisano 26 Czerwiec 2003 Napisano 26 Czerwiec 2003 hehe, tez mysle ze muchy powinny byc, i jestem za particle ssytemem z q2 :)).
darkelf Napisano 26 Czerwiec 2003 Napisano 26 Czerwiec 2003 no wiec... ja zeskanowalem 2 krasnoludow-handlarzy z podrecznika... nie sa zwiazane z warhammerem, ale mysle ze bede sie na nich wzorowal :). Co wy na te projekty? czkeam na wszelkie sugestie.
Pablo Napisano 26 Czerwiec 2003 Napisano 26 Czerwiec 2003 jak dla mnnie sa ok...tylko bardziej icziemy w strone fantasy czy realia?? bo jesli bardziej fantasy to troche moglbys podrasowac tych krasnoludow mniej czlowieczenstwa :)) pozdr
giorgione Napisano 26 Czerwiec 2003 Napisano 26 Czerwiec 2003 Dobra macie obiecane szkice żołnierzy. Przedstawiłem juz szkice Pablo i on wybrał tego drugiego. Jutro postaram się coś wrzucić. Giorgione
darkelf Napisano 26 Czerwiec 2003 Napisano 26 Czerwiec 2003 ee czlowieczenstwo... w czym ono sie objawia :P. A co do projektow giorgioniego(ttak to odmienie :P) to ten 2 jest lepszy... ale mysle ze oni powinni byc mniej zbrojni... bo teraz wygladaja jakby na wojne szli... mysle ze jakas kolczuga zmaiast tego napiersnika moglabybyc :). No ale, jak bedzie tak bedzie D:.
Phantom Napisano 26 Czerwiec 2003 Napisano 26 Czerwiec 2003 dla mnie boomba...ale nie wiem czemu 2 ma być...on przedstawia typowego żołdaka z jakiejś hiszpańskiej coloni...nie widzi mi się...za to 1 jest i śmieszny i pasuje climatem :) zastanówcie się :D pozdro...
darkelf Napisano 26 Czerwiec 2003 Napisano 26 Czerwiec 2003 hmm, mAm podobne odczucia do phantoma.... ale moim zdaniem, jaki on by nie byl, to powinien miec mniej armored-rzeczy(ten 1 ma cale nogi... jak w tym pic ) :).
felav Napisano 26 Czerwiec 2003 Napisano 26 Czerwiec 2003 Napewno musi miec duzo lzejsza zbroje. A tak BTW to ci panowie będą probowali wymusic kase od glownego bohatera... Jutro rano wyjeżdżam [piwo], ale biorę ze sobą dysk i tablet więc będę działał... Niezdąrzyłem zrobić listy rzeczy w wiosce drwali, ale gdybyście skończyli karczmę (wewnątrz i na zewnątrz) to zacznijcie robić drwali(jakies 2-3 typy) ich żony, dzieci, przywódcę wioski(tez drwala tyle że troche starszego), chatki drwali (3-5) i ogólnie jakiś drwalski osprzęt... A ja przyjadę za tydzień z gotowymi elementami karczmy, jej opisem i dokładnymi zleceniami dotyczącymi wioski drwali... Trzymajcie sie [piwo][jupi][winko]
giorgione Napisano 27 Czerwiec 2003 Napisano 27 Czerwiec 2003 Przykładzik drwala, co o tym sądzicie?? Czy ma być bardziej przy kości?? Giorgione
darkelf Napisano 27 Czerwiec 2003 Napisano 27 Czerwiec 2003 hmm, posazek jest z drewna? jezeli tak, to seki bym mu dodal :)... moim zdaniem posazek tworzy zbyt duzy kontrast w krysztalkami, przez co lipnie wyglada :(. Ale wlosy moglby byc inne, to prawda :).
darkelf Napisano 27 Czerwiec 2003 Napisano 27 Czerwiec 2003 a co do wlasciwego drwala... to: 1.chyba za duze ma miesnie... wydaje mi sie ze taki drwal powinien byc bardziej gruby anizeli atletyczny. 2. siekiera wglada bardzo ladnie i az za ladnie(taka skrzywiona, nie latwiej prosta wykonac?[i w kuzni, i w 3dmaxie]). Tyle ode mnie. pozdrowienia.
Chris Napisano 27 Czerwiec 2003 Napisano 27 Czerwiec 2003 A czemu ten drwal ma taką smutną twarz...:( Pewnie go sumienie gryzie, że bezlitoście sciął tyle drzew :D[rotfl][rotfl][rotfl]:D
Phantom Napisano 27 Czerwiec 2003 Napisano 27 Czerwiec 2003 drwal jest zajebisty :) oby tak dalej :) co do jego wielkości bądz szerokości to mi pasuje to co widze :) pozdro...
giorgione Napisano 27 Czerwiec 2003 Napisano 27 Czerwiec 2003 Drwal jest smutny, bo nie ma juz drzew do ścięcia[lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2]. A tak na serio - to jakoś tak wyszło - trudno narysowac dobrze twarzyczkę o 1 w nocy przy lipnym świetle.:D:D:D:D Giorgione
darkelf Napisano 27 Czerwiec 2003 Napisano 27 Czerwiec 2003 czesc... stary jak ja bym tak malowal to bym i do 3 w nocy czekal :P. Giorgione... tylko mi tutaj z modelem tego drwala nie wyskocz, bo ja sie zalamie [lol] A co do mojego kupca... to mam robic tez jego sluge? Bo kupca juz prawie zmodelowalem jeszcze teksturki(sux), rigg(cs to sie zapre i nie bedzie tak za bardzo suxx).
RadX Napisano 27 Czerwiec 2003 Autor Napisano 27 Czerwiec 2003 On mi wygląda na bohaterskiego-drawla-ekologa :D
Pablo Napisano 27 Czerwiec 2003 Napisano 27 Czerwiec 2003 Originally posted by darkelf czesc... stary jak ja bym tak malowal to bym i do 3 w nocy czekal :P. Giorgione... tylko mi tutaj z modelem tego drwala nie wyskocz, bo ja sie zalamie [lol] A co do mojego kupca... to mam robic tez jego sluge? Bo kupca juz prawie zmodelowalem jeszcze teksturki(sux), rigg(cs to sie zapre i nie bedzie tak za bardzo suxx). Darkelf ja tego drwala bede modelowal :P ale czekam wlasciwy concept :))) co do kupca i slugi...rob w kolejnocsi jakiej uwarzasz najlepiej :)) pozdr
RadX Napisano 27 Czerwiec 2003 Autor Napisano 27 Czerwiec 2003 Chciałbym oznajmić wszem, iż doszedł do naszej 3D grupki DAWID !! Pablo na pewno go zna bo jest bardzo dobrym grafikiem i zaraz da mu coś do roboty [lol]
dawid Napisano 27 Czerwiec 2003 Napisano 27 Czerwiec 2003 witam was baardzo serdecznie, rad jestem, iż mogę wam pomóc. :)
Phantom Napisano 27 Czerwiec 2003 Napisano 27 Czerwiec 2003 o qrna...zajeb**** !!!! :D:D:D Witam Dawid :) [piwo] :)
dawid Napisano 28 Czerwiec 2003 Napisano 28 Czerwiec 2003 oto i dwarf - narazie zwykły bo na młodziana nie mam pomysłu ...
c00pa Napisano 28 Czerwiec 2003 Napisano 28 Czerwiec 2003 heh zajebisty i nic wiecej :o [piwo] POZDROWY [rotfl]
RadX Napisano 28 Czerwiec 2003 Autor Napisano 28 Czerwiec 2003 :o Komętarz zbędny prócz tego, że to raczej starzec niz dwarf.
Sylwiusz Napisano 28 Czerwiec 2003 Napisano 28 Czerwiec 2003 Zaczalem tworzyc teren pod wioske. Pomoc KLICKA mile widziana:D
darkelf Napisano 28 Czerwiec 2003 Napisano 28 Czerwiec 2003 no no fajny... starzec :P... ale na dwarfa nie wyglada :P... a jak riggowales te postac? :).
dawid Napisano 28 Czerwiec 2003 Napisano 28 Czerwiec 2003 no riggowałem CS\'em no moze na dwarfa nie wygląda szeczególnie w takiej pozie , ale błagam o jakies pomysły na ucznia!!!!! ;)
RadX Napisano 28 Czerwiec 2003 Autor Napisano 28 Czerwiec 2003 Dzieciak, paź. Może ktoś od 2D lub scenariusza (powyjeżdżali :( )podrzuci jakiegoś concepta.
darkelf Napisano 29 Czerwiec 2003 Napisano 29 Czerwiec 2003 cs... to dobtrze :). A co do ucznia... to ja sobie wymyslilem go jako takiego lekkiego osilka... moze jakias zbroja cwiekowana ale zeby odslaniala cale rece... Buty jakies i nomralne spodnie... i powiedzmy ze to ie bedzie tyle sluga krasnala co np. jakis kuzyn tkory uczy sie fachu :). moze miec jakis mieczyk i krotka brode... A co do twojego krasnala... to one sa zwykle troche bardziej spasione :). Mam pytanko: mozna uzywac do animacji standardowych animacji walk z csa? nie bedzie nic przeciwko? :)
RadX Napisano 29 Czerwiec 2003 Autor Napisano 29 Czerwiec 2003 Niestety ale muszę z przykrością poinformować iż ... tawerna nie będzię taka jak w planach :( wkradł się tam błąd konstrukcyjny i musiałem przesunąć ścianę by się schody zmieściły ale pokojowe rozmieszczenie zostało takie jakie było.
Rekomendowane odpowiedzi