sikham Napisano 10 Czerwiec 2003 Share Napisano 10 Czerwiec 2003 daje po oczach jak nie używasz brazila to są inne rendery z gi polecam vraya ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamakasi Napisano 10 Czerwiec 2003 Share Napisano 10 Czerwiec 2003 jak dla mnie to glow jest za duzy :) ale pracka spox :D [piwo] moze puzniej dodasz tak jakiegos bezdomnego lezacego na ziemi lub cos w tym stylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 10 Czerwiec 2003 Share Napisano 10 Czerwiec 2003 Glow jest zdecydowanie za duży! Z tym oświetleiem to ale katusze przechodzisz! Podobają mi się postepy.. jest już o niebo lepiej choć ciągle jeszcze nie to... glow jest rzeczywiście za duży... i rozmieszczenie światła jakoś kaszani kompozycję... ale teraz to już chyba nie wiele da się zrobić...może ustawienie kamery coś pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 11 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2003 no... nareszcie sie zaopatrzylem w pelna wersje Brasila V1.0.0 i nie moge go ustawic, macie moze jakies dobre linki o brasilu, jak go ustawic, lub cos tu je screen z brasila ale demo(tzn nie pelngo:D), biednie ewyszlo (0 klimatu:((( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 11 Czerwiec 2003 Share Napisano 11 Czerwiec 2003 bez klimatu bo jest za widno lae już lepiej to wygląda jak sie przesiadłeś na brasila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 11 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2003 yak pociemnic scene w brasilu?? tzn zeby bylo ciemniej, w viewporcie mam ciemno jak du...pie a na renderze normalnie:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 11 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2003 nikt brasila nima? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 11 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2003 No!! Po 58 minutach renderingu wyszlo cos takiego! co wy na to?? ktory lepszy?? ten??: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 11 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2003 czy moze ten (po obrobce w photoshopie):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Indorek Napisano 11 Czerwiec 2003 Share Napisano 11 Czerwiec 2003 o widze ze masz juz tego brazilka ;) Jeszcze ściemnij to ogólne oświetlenie. Powoli jest już dobrze - serio:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Indorek Napisano 11 Czerwiec 2003 Share Napisano 11 Czerwiec 2003 raczej phptpshop zle Ci to zmienił - kicha. Niby ciemniej i lepiej ale... sciemnij to w Max\'e bedzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 11 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2003 no wlasnie!! ALE JAK??:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Indorek Napisano 11 Czerwiec 2003 Share Napisano 11 Czerwiec 2003 wybacz nie wyznaje sie na brazilu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 11 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2003 Spoko, Ktos wie moze jak sciemnic to?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wolfowo Napisano 11 Czerwiec 2003 Share Napisano 11 Czerwiec 2003 hmmm, moze ustaw spota o minusowej wartosci lub o ciemny kolorze, lub np, zrob ogien w ktoryms z kublow, to by dalo klimat. Ja mam brazila bez napisow ale starszego niz 1.0 ladna pracka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 11 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2003 jakos sobie poradzilem... co wy na to??? zarowwke w lampce bede jeshcze robil Ps. (za 16h mam samolot do Usa:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 11 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2003 co tera sadzicie bo cicho JEST!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Indorek Napisano 12 Czerwiec 2003 Share Napisano 12 Czerwiec 2003 co do ostatniego rendera się nie mogę wypowiedzieć, gdyż siedzę w caffe przy jakimś bździawym monitorku i jest wszytko prawie czarne :( Jedynie moja uwaga tyczy się tej lampy, co to jest to zielone żarówka?:| Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azazel Napisano 12 Czerwiec 2003 Share Napisano 12 Czerwiec 2003 no to tera dam ci moja kolejna ( bezuzyteczna rade ) radze ci : uzyc mapki HDR w nej mozna dowolnie zmieniac jasnosc , poza tym czemu ta zarowa jest zielona ?? i juz Sporpio ci ladnie pokazal jak powino wypadac swiatlo z lampy nie z czobka zarowki ale z calej a nadnia swiatla byc nie moze ( przynajmiej z zarowki ) i nie zapomniej zeby to HDR bylo jakies granatowe .. co powinno dac niezly efekt no to narazie tyle :P powodzenia [pokazal jezyk] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 27 Lipiec 2003 Share Napisano 27 Lipiec 2003 Ja bym dal jakas kaluze i obloki pary np. z komina albo z jakies piwnicy. I graffiti i napis na znaku ead end Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAIN Napisano 27 Lipiec 2003 Share Napisano 27 Lipiec 2003 Tak jak w matrixie tylko że tutaj niebiesko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 Na ostatnim renderze widzę dwa błędy w texturach: 1. Kartony są chyba trochę za czyste w porównaniu do całej reszty. 2. Textura opony nie ma zaznaczonej opcji 2-sided, co widać w tej pochylonej aż za bardzo. Ale pracka mi się podoba :) . Tyle, że w takich renderach klimat ma budować właśnie światło a tego klimatu wciąż tu trochę brakuje, ale wierzę, że osiągniesz cel. [spox] Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 Bym dał jeszcze jakiegoś lumpka albo dwóch. Bo czegoś brakuje, jest pusto. Jeden mógł by siedzieć z butelką na środku, inny by grzebał w śmietniku po prawej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 16 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2003 co do ludzikow moze beda ale nie jestem na 100% pewien... wlasnie majstruje przyswietle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 16 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2003 no i Update!! :) po 2 miesiacach znowu projekt zyje... co o tym sadzicie?? to swiatlo jest omni i jak zrobic dla niego wolumetryczne.. jak robie normalnie to mi sie pokazuje naokolo zroodla a nie tak jak powinna w stosunku do cieni9a... a jak jusz jestesmy przy cieniu to jak zrobic miekkie krawedzie w omni ??? Prosze o pomoc... Dzieki z gory za nia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 16 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2003 TO POMOZECIE?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 Jeśli chodzi o ostrość cienia, to pewnie masz cienie typu ray-traced i ta krawędz, to cień obudowy lampy. Jeśli byś śie uparł na światło omni, to rozwiązaniem mogą być cienie typu shadowmap. Parametr \"sample range\" całkiem nieźle rozmyje krawędź, ale chyba wygodniej moim zdaniem byłoby użyć światła typu spot i parametrami \"hotspot/beam\" i \"falloff/field\" w zakładce spotlight parameters regulować miękkość krawędzi cienia. Wtedy trzeba to tylko tak ustawić, żeby te stożki nie zachaczały o obudowę lampy, bo jeśli tak się stanie, to i tak krawędź wyjdzie ostra. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 17 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2003 mozje wypociny :] swiatyelko spot z volume light ... co sadzicie... pracuje nad nim i chce zebyscie powiedzieli co poprawic... Dzieki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 17 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2003 renderek numer 35... co sadzicie, prosze o opinie... mam nadzieje ze niedlugo skoncze ta pracke :) ale musiecie mi pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 17 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2003 wiem ze jest zle, ale jezeli bedziecie milkczec to sie to nie zmieni..,. musze miec jakies wskazowki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 17 Sierpień 2003 Share Napisano 17 Sierpień 2003 A dlaczego jest taka wielka powierzchnia cienia?? - cały ciężar obrazka spada na dół Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Sierpień 2003 Share Napisano 17 Sierpień 2003 Ja bym dal jakies niebieskie niebiesko-czarne omni zeby oswietlio to wszystko u gory. Bedzie jak noc wyglaalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 17 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2003 no to mamy updejta... postanowilem zrobic jak mi doradzil skilio i co o tym sadzicie... prosze o skomentowanie( ten dym kolo rynny to tylko versja Beta (albo i nawet alfa :| ) mam nadzieje ze mi pomozecie z tym swietlem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 17 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2003 wiecie o co chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 17 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2003 :mad: widze ze moge zawsze liczyc na wasza pomoc vzdenerwowany] Eahhh! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Sierpień 2003 Share Napisano 17 Sierpień 2003 Kurde pokombinuj z tym projektorem:))0 Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 17 Sierpień 2003 Share Napisano 17 Sierpień 2003 Aj no daj spokój. Oświetlenie jest mocno fatalne. Na dole szaro na górze czarno... Przecież to niemożliwe. Naprawdę nie ma co pisać tu referatów... Obejrzyj po prostu jak ty wygląda naprawdę w nocy... Po prostu wyjdź na miasto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 30 Sierpień 2003 Share Napisano 30 Sierpień 2003 polaczmy przyjemne z pozytecznym :D. btw, gotham jaka masz rade gdy nie wiem jakie zrobic rogi demonowi? :PP(joke). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 30 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2003 co masz na mysli?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 30 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2003 nie mam jusz sily tym z bronxem... swiatlo!! NIE!! nie moge, jusz nie mam silY!!! :(:(:(:(:( vzdenerwowany] :mad: [killer] [killer] [killer] jak ktos mi pomoze tak zeby to skonczyc bo chce skonczyc ale nie wiem jak!! robilem swiatla caly dzien i SHIT!!!![gafa] NIC NIE WYCHODZI!!!!!!!!!!! z gory za pomoc [piwo] Oto moje WYPOCINY i prosze o opinie, nie wiem co robic... :| :|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KraZ Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 zapodaj latajace muszki w poblizu swiatla ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 Wywal w cholerę tą szarą mgłe- tylko Ci psuje kolory. Górę masz oświetloną poprawnie- zmniejsz snop światła w dół, rozmyj krawędzie i zmniejsz natężenie spota- powinno wyjść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 troche za duzo tych beczek ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 31 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2003 niewiem ale chyba jest lepiej 4:30 rendering trwal na spota dalem projektor falloff i natezenie 1.0 a z reshta... ocencie sami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 O niebo lepiej... tylko cienie są za jasne- według mnie powinny być prawie czarne...jak to nocą- u ciebie ledwie szarawe... no i nie widać źródła światła. Zaczyna łapać fajny klimat... może grafitti na ściankę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 31 Sierpień 2003 Share Napisano 31 Sierpień 2003 mysle ze to swiatlo za bardzo swieci :)... tzn dalej juz nie powinno go byc tyle :). a pozatym moglbys dorobic te muszki, to by bylo fajne ;D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabeko Napisano 2 Wrzesień 2003 Share Napisano 2 Wrzesień 2003 kulexy wiem co czujesz:) a tak pozatym pracka super nie bede nazekal bo reszta to zrobila :P pracuj tak dalej i nie poddawaj sie a napewno sie uda pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomkju Napisano 3 Wrzesień 2003 Share Napisano 3 Wrzesień 2003 Dla mnie zarąb, ale trza cosik zrobić z tym czarnym tłem u góry, powinieneś zrobić tak by było widać jakieś kontury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomkju Napisano 3 Wrzesień 2003 Share Napisano 3 Wrzesień 2003 A i jeszcze zrób coś z tym dymkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 3 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2003 zrobilem swiatlo zeby nie bylo tak ciemno, poprawilem cienie... zrobie mushki przy lampie, i jeszczze pokombinuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi