Shogun 3D Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 No, Ania, wyczesałaś to naprawdę wspaniale. Jeszcze trochę gelu na fryz i będzie czupryna, że hej. :D Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 miodzio! czuje te pewien niedosyt jeszcze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 A ja nie obwijajac w bawelne powiem co czuje ... Pracka ma ogromny potencjal niestety gdy ja wlaczam widze jakies kaktusy oraz badyle nic wiecej. Potworki gina w tym calym ogromie rzeczy ktore sa zbedne ... oswietlenie calkowicie mi nie podchodzi chodzi mi o same oswietlenie wyrzutni i potworkow reszta tla jest fajna. Niestety braknie obiektow na ktorych mozna skupic uwage przezco moje oczka ida na zamek ktory powiedzmy sobie otwarcie nie powala. Moze postaraj sie wyplewic te kaktusy przynajmniej przy tych wyrzutniach i zaspic je trawa dodac troche zroznicowanego swiatla i poprawic model zamku chociaz troche albo displejs zeby bylo wiadomo ze jest on z kamienia. Wiem ze jeszcze masa rzeczy sie zmieni i jest to dopiero wstepny render ale mowie co czuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 KLICEK - święte słowa Jak dla mnię to to nawet pasuje tylko gdyby postawiś tą katapulte na pierwszy plan tak by stworek odrazu walił po oczach oraz obok niej dać kolejnych, jednego do odpalania a reszte stojących w kolejce to mogło by być lepiej a i oświetlenia mi jak najbardziej odpowiada jedynie klosz lampy jest chyba za ciemny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2005 Niestety czasu na większe przeróbki raczej już nie mam, bo mnie nie będzie przez miesiąc, i komputera przez ten czas jednak nie będe miała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 Spoko przez nominacje przejdziesz i 2 tygodnie na poprawki pod koniec wrzesnia starcza leciuko zeby pracka byla w deseczke :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 WOW, ostatnia praca ladnie scalona, bo wczeniej byla rozbita, powodzenia Anianiania :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 hehe, no no slicznie, bardzo ale to bardzo podobami sie klimat, siakis taki bajkowo mroczny, niby mnustwo kolorow rozswiecone i piekne ale czai sie tu jakies zlo: ], co do modeli to sam nie wiem, niby niezbyt mi pasuja takie oble ksztalty katapulty i tej armaty, wygladaja jak bys nei miala na nie pomyslu, ale po zlozeniu wszystkiegow kupe calkiem ladnie sie to zgrywa, jednym slowem widzi mi sie tu bardzo ladna praca,,, pozdrawiam: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 No Ania co jest, obiecałaś scenkę z poprawkami a tu ciągle nic. Dawaj kobieto, dawaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Nom i ja czekam z niecierpliwością ale i tak jest już pracka cudowna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2005 no bo mi się renderował 8 godzin zamiast oczekiwanych czterech. wyplewione, zastanawiam się czy dać kilka pojedynczych trawek w kąty, czy zostawić jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 tak wlasciwie co oni atakuja?? bo zamek wyglada na opuszczony.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Jak dla mnie to jest rewelacja a taka pustkowie bez traw dodaje klimatu mrocznego ja bym zostawił tak jak jest po prostu wypaśnie :] pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeg Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 No cóz Aniu,mam bardzo mieszane odczucia. Wg mnie "przerost formy nad treścią". IMHO Pierwsze wrazenie -to nic nie widać jakis straszny balagan ,formy zlewaja sie w jedna masę.Pierwszy plan jest bardzo niekształtny i malo wyeksponowany.Brakuje głębi. drugie wrazenie lepsze jak zaczynam sie wpatrywac w szczegóły ,widac wiecej. Po pierwszych renderach spodziewałem sie wiecej. Sam pomysł plastyczny poszczególnych elementów jest super ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Aniu - ja bym dodał na środku koło zamku jakąś fosę z wodą bo to miejsce jest stworzone do tego (w/g mnie of kors) trawki w rogach też możesz dać ale nie za dużo. Okienka w zamku bym rozświetlił. pozdrawiam p.s. sorry że bazgram po Twoim obrazku edit- zrobiłem jeszcze 2 wersję :) (nudzę się w pracy) i katapultę z lewej strony obniżyłem , dodałem wodę dookoła zamku i opary dymu/mgły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Jaras, fajnie, zes to przedstawil, IMO lepiej, Aniu, moze pojsc w tym kierunku, swiatelka i fosa, reszta jak chcesz :) Mam tez jeszcze jedno pytanko.. kto obsluguje te maszyny? rozumiem, ze organiczne ale tez myslace? z ta katapulta to jeszcze sie wystrzeli ale ten z dziala to juz chyba raczej nie :) pozdrawiam cudna pracka, ja osobiscie lubie ten balagan, widac, ze cos sie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 jaras madrze prawi ale wtedy potrzeba zmienic tlo chmurek na inne take ktore ma jasne od dolu, jakis wschod albo cos, bo jesli bedzie tyle koloru w scenie to tlo za bardzo bedzie sie odcinalo od reszty. pozdro EDIT: hmmm chociaz moze i nie, tak tez jest spoko: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Jaras dzięki, spróbóję to zrobić, zwłaszcza światła, fosę chyba też, jedyne co to armaty na pewno przesuwać nie będę, ponieważ musiałabym zmieniać ziemię która jest dopasowana do armaty, oraz teksture ziemi która również jest dopasowana. edit: scena już teraz jest przepełniona, czy fosa nie pogorszy sprawy? Wesoledi zastanawiałam się nad dodatkowymi potworkami które by wystrzeliły tamtego z armaty, ale skoro już teraz renderuje się 8 godzin, to wole go nie nadwyrężać za bardzo bo się nie wyrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 ...edit: scena już teraz jest przepełniona, czy fosa nie pogorszy sprawy? odbicie w wodzie ozywiłoby scenkę w/g mnie - tak samo jak i światełka w oknach. Zrobisz jak chcesz - ... ale ja bym dał wodę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 No i jest prawie fajnie tylko, że... Światła, tu jest problem. Wieża i drzewo po prawej są oświetlone genialnie. Niestety pierwszy plan jakoś dziwnie nie pasuje oświetleniem do pozostałych elementów. Po lewj stronie powstała teraz taka dziwna bezbarwna plama bez wyrazu odcinająca się od reszty. Być może rady Jarasa coś tu pomogą. A może wystarczy vreyowy displace na podłoże. I parę trawek zamiast kamieni. I jeszcze jedno; katapulta po prawej w głębi jest zbyt wyraźna i przez to widać, że jest to model bez detali(bardzo prosty). No i światełka w okach zamku żółte lepiej pasują do klimatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 praca bardzo ładna, ale popracuj nad teksturą zamku - złe mapowanie. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2005 -- OBRAZEK DO NOMINACJI -- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 eeej no niezłe :) ale jak zwykle nie pasują mi drzewa heheh... kto zgadnie co mi przypomina armata po lewej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 o niebo lepiej jest :) kto zgadnie co mi przypomina armata po lewej? armate z potworkiem w srodku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 No i ladnie, ladnie :D Fajnie tylko ja bym lekko przyciemnil to swiatlo w oknach(troszke) bo odwraca troche uwage od stworkow... Avanger, mysle ze ci przypomina cebule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 sliczne, naprawde cudne, masz moj glos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Ania - fajnie że spodobał Ci się pomysł z wodą , może tylko jakby więcej zamku się w niej odbijało ? Kamyczki po lewej na dole troszkę odstają kolorystycznie od podłoża no i to co asfalton - okienka troszke za mocno świecą. Natomiast promyki zza chmur - miodność :) pozdrawiam edit - zrobiłem mniej więcej to o czym napisałem i załączam obrazek. Dodatkowo przyciemniłem troszkę rogi całego obrazka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Mnie się podoba klimat tego obrazka. Jak na stwory jest w sam raz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
y2d Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 wyczesane, nie bede sie czepial, bo po co ;] sam bym lepiej nie zrobil, ale nie zostawiaj tego jeszcze : ) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 serwusik aniaC, bardzo przyjemnie to wyglada. Chwile trwalo zanim znalazlem na obrazku tytulowego stwora :) - moze sie za bardzo zlewa z otoczeniem - a moze to wręcz zaleta - jak maskowanie u pantery :))) - tak, czy siak - bardzo fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinek Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 czegoś tu brakuje... chyba ruchu...scenka wygląda jakby stwory niesforne do ataku dopiero się szykowały... ale od strony technicznej jest dobre... sam klimacik smieszno-mroczny bardzo mi się podoba... ...także gód for ju & kip łorking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Jaras dzięki, dopiero teraz widzę edit, przyciemniłam tymczasem okna trochę, a nad resztą posiedzę już po nominacjach. dziękuję wszystkim za komentarze. mam nadzieję że mi się jeszcze uda coś poprawić, ale też mam tej sceny już serdecznie dosyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 No fajowo jest Aniu poprawisz jeszcze co trzeba po wyborach i będzie wysokie miejsce ;) powodzenia i trzymam mocno kciuki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 hehe fajowy klimat - stworek przypomina troche ziemniaka z kudłami - fajowo wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Bardzo fajna praca, mam jednak pare uwag : przydaloby sie wrzucic jakas postac na pierwszy plan dla poprawienia kompozycji bo narazie to dziwnie kompozycyjnie to wyglada, przydalyby sie jakies łodzie, albo jakies inne obiekty by nie bylo takiej pustki w miejscu gdzie jest woda. Jak to poprawisz to bedziesz w scislej czolowce, przez nominacje przejdziesz wiec bedzie troche czasu by poprawic pare niedociagniec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 ile scena ma poly? czy mozesz pokazac siatke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 5 Październik 2005 Autor Share Napisano 5 Październik 2005 mniej wiecej 200 000 faces (bez meshsmootha) siatka tu niestety nie mam teraz prawie wogle czasu na to, wiec duzych zmian (dodatkowych objektow) nie bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Bardzo ładnie Aniu!!!!!!! Mnie się bardzo pracka podoba... Jak Ty to robisz??!!Pozdro i opwodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Wiedziałem, że tak będzie. Teraz tylko dopracuj swoją prackę i pokarz gdzie raki zimują tym od czołgów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 13 Październik 2005 Autor Share Napisano 13 Październik 2005 w pierwszym poscie podmienilam na wersje z poprawionymi kamieniami z przodu, juz tak zostanie poniewaz nie mam czasu dlubac tego dalej, uznalam za skonczone i wreszcie koniec. bezbledne nie bedzie tak czy tak, chocbym jeszcze dziesiec lat nad tym siedziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 Witam Gratuluje wyobraźni, świetna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emer Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 Co tu duzo mówić, bajka po prostu :) super pomysł jeszcze lepsze wykonanie powodzenia w finale. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 świetnie, że skończyłaś :) Gratuluję i powodzenia w finale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 Aniu, bardzo się cieszę z Twojej skończonej pracki. naprawde swietna robota. pozdrawiam i powodzenia w finale. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Fajny klimacik pracki... no, no - zapowiada się zaciekła bitwa o stołki :D :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi