Marcin Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 nie jest tak pieknie jak bylo jeszcze kilka godz temu ... z racji tego ze potrzebuje mase kasy ... (2500 zl) do konca wrzesnia ... potrzebuje bo chce sie zapisac na kurs przygotowawczy (rysunek i teoria) do architektury na ktora chce zdawac za rok ... dostalem juz prace w sklepie komputerowym ... przed chwilą dostalem tez kolejną związaną z robieniem ankiet dla British American Tamaco (ta ci co fajki robią) jako ze fabryka jest w moim miescie to latwo sie zalapalem ... no i tak od 9 do 18 w sklepie a wieczorem po barach i jakichs pyziastych dyskotekach z ankietami czy pan pali papierosy ... nie wiem na ile bede mial czasu na inne rzeczy ale w miare mozliwosci cos tam zrobie ... szkoda bo dzis moj dotychczasowy srodek finansowania poszedl w otchłań bezkresną ... Pawel ... na ile moge tak ci pomoge ... niestety bez tego kursu to moge jajka robic na wydziale arch ... a o tym marzy mi sie juz od dawna ... mam nadzieje ze nie bedizesz mil mi tego za zle :/
Reanimator Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Napisano 2 Sierpień 2005 Same klody, same klody... ;) No nic, spoko. Bobek: a kto powiedzial, ze nie uzyjemy Maxwella?
Bobby_digital Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 a.. e.. peter mnei zmylil, no to wporzadku, to dobze, to niezapomnij o updatach
Reanimator Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Napisano 2 Sierpień 2005 No dobra, tym razem juz naprawde pamietalem ;>
Reanimator Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Napisano 4 Sierpień 2005 W sumie wyglada to na niewiele, ale ile sie wyplakalem podczas modelowania to moje. Nie znosze, po prostu nie znosze tego... ;) Twarze - spoko, lapanie charakteru, itp; fajna zabawa. Ale reszta... nuuuuda. Jak przebrne przez ten etap to juz pojdzie z gorki. Zebym tylko sie zebral w sobie ;> P.S. Jak widac w prawym gornym Syn juz jest po operacji... ;)
Reanimator Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Napisano 4 Sierpień 2005 Dzieki, nazywa sie Drug Queen Style ;)
KLICEK Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Bardzo mi sie podoba Dr uG Queen Style ;) mordeczka cudna, cialko zapowiada sie tez niezle tak trzymaj :)
Marcin Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 w czasie gdy Reanimator pogrywa sobie w battlefielda ja zrobilem sofe ... oczywiscie jako ze z modelowaniem nie mam nic wspolnego to wyszlo cos takiego ...
KLICEK Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 fajowa jest :) nie moge sie doczekac rodzicow sa chyba najlepszymi postaciami w calym tym arcie :) no chlopaki do boju ostro ! :)
Marcin Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 hehe ... no ale podgłowki mi nie wyszly i sie jeszcze zmienią ...
Bobby_digital Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 nie no nie jest tak źle ;) troche bardziej napompowal bym te oparcie, noi nierozumiem tych kresek na siedzisku :/
KLICEK Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 mnie sie wydaje ze to zmarszczki na materiale ;)
Leru Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 noc, niebieskie światło bijące z telewizora! Marcin - wiem, że potrafisz :D No i w końcu coś sie ruszyło :)
chveti Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 Dzieki, nazywa sie Drug Queen Style ;) hehe, widzę że nie tylko forumowe metamorfozy przeszedłeś :D Model oczywiście świetny.Skin shader super Ci wyszedł. ;) jeszcze tylko go zaanimuj jak kiedyś tego pedałkowatego francuza ;) Marcin , świetna sofa.Zrób to co leruszyński powiedział ;) Pozdr.
Reanimator Napisano 6 Sierpień 2005 Autor Napisano 6 Sierpień 2005 Nie leru, tak nie bedzie:) Oni przyszli z oficjalna wizyta, mamusia upiekla ciasto i zrobila herbatke. Dopiero co wyszli z kosciola... Pozdro dla pracujacych w łykend.
Leru Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 ee no to ja nie wiem po co on im truje ;) pozdro :D
AGmakonts Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 Nie no to jest straszne chwile mnię nie ma a tu już takie postępy;) sofa jest cool BTW: ja tu posty pisze a zapomniałem sie przywitać, witajcie wszyscy
Reanimator Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Napisano 22 Sierpień 2005 No dobra, czasu malo, trzeba sie brac do roboty. Pierwsza wersja tatuska. To malo liczaca sie w rodzinie postac, figura, kukielka. Dlatego chcialem go zrobic prostego, z prymitywow. I jak jeszcze moglem przelknac nogi, to przy rekach byl juz problem (teraz rece to poly). Chyba zmienie cale cialo na jakies proste, kanciaste poly. Kanciaste, bo skads przeciez Synus ma te kanciki, prawda? ;) Mysle tez nad lekkim rozwinieciem sceny. Nie podoba mi sie co prawda to, ze postac stoi na srodku, ale stawia ja symbolicznie na granicy dwoch wyborow. Dumam tez nad ew. odbiciem calosci w lustrze, fajniej chyba sie "czyta".
FireHunter Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 Reanimator twoje postacie sa naprawde swietne pod kazdym wzgledem. Jak dla mnie to wygrywasz ta bitwe.
hkropinski Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 no dla mnie to reanimator jeszcze nie wygrywa, ale modelik może być, pozdr
Reanimator Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Napisano 22 Sierpień 2005 Hehe, dzieki FireHunter, staram sie jak moge ;) Mozecie wyrazic swoje zdanie na temat zmian? Bo trace dystans i przyda sie swieze krytyczne spojrzenie.
KLICEK Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 No podoba sie gosciu :) jest taki jaki powinien byc :) super styl :)
Reanimator Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Napisano 22 Sierpień 2005 Chodzi mi o zmiany w concepcie ujecia :) O poszerzenie kadru.
Leru Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 Reanimator -> fajnie, że dałeś źródło światła od prawej (wersja bez odbicia). Długie cienie na pewno dobrze wpłyną na klimat sceny i jej dramaturgię ;) W wersji bez odbicia brakuje mi czegoś po lewej stronie, jakoś mi ta futryna, a później goła ściana będąca ostatnim obiektem w scenie, nie pasuje. W wersji odbitej tego już tak bardzo nie czuć nie wiedząc czemu :] mimo to, czegoś mi tam brakuje. Możnaby kadr zrobić niższy ale wtedy straci się pewnie trochę peruki i .. laczków ;) a są one przecież istotne dla całej sceny, więc trochę pomysł nie bardzo :/ IMHO zrezygnować ze schodów (uciąć ten fragment) ale pozostawić zaprezentowaną wersję oświetlenia. Może jakiś bardzo delikatny wzór na tapecie za Synkiem ?
Reanimator Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Napisano 24 Sierpień 2005 Thx Leru, pomysle nad tym. P.S. Jak dobrze, ze termin sie przesunal :)
JmTm00 Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 Termin terminem a ja z niecierpliwoscią czekam na jakies modeliki w sumie. Sorki nie czytalem wszystkich postów ale...obrazek bedzie caly kolorowy czy taki jak przedstawiles w koncepcie? Ciekaw jestem jak to kolorystycznie rozegrasz...Gud lok ;)
Reanimator Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Napisano 23 Wrzesień 2005 Jezeli byliscie wczoraj w okolicach Ursynowa i uslyszeliscie przerazliwy jek jak zza grobu to spokojnie - to bylem ja. Cierpiacy meki wracania do bitwy i modelowania... No ale, najgorzej usiasc i zaczac prace. Pozniej idzie. Maly sneek preview mamuski. Jak dopracuje troche bardziej to pokaze szczegoly.
Reanimator Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Napisano 23 Wrzesień 2005 Nie chcialbys spotkac takiego Spajdermena. Ksztalt okularow bedzie pewnie poprawiany. "Swiecace" oczy to uklon w strone anime i komiksow w ogole.
bojar Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 aż mnie ciarki przeszły :) mama jak mama ale co dopiero jak stanie się teściową :)
KLICEK Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 aż mnie ciarki przeszły :) mama jak mama ale co dopiero jak stanie się teściową :) w tym przypadku nikomu to niegrozi :D wkoncu jedyny synalek zmienil plec ;)))
_michal Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Niezła, hehe, nie chciałbym jej spotkać w ciemnej uliczce ;D
jaras Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 empeck - czemu ? przynajmniej by Ci oświetliła drogę :) btw. bardzo ciekawe i oryginalne te Twoje modele. pozdrawiam
buczer Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 w tym przypadku nikomu to niegrozi :D wkoncu jedyny synalek zmienil plec ;))) jak ty mało wiesz o świecie młodzieńcze ;) co do "mamy" to okulary psuja trochę wizerunek mamy-dewotki, chyba
chveti Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 nieźle , ale do okularów to bym jej słoiki walnął a nie takie drakule :p
Reanimator Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Napisano 23 Wrzesień 2005 Widziales peter moherowe berety? Te panie nie maja wiele wspolnego z dobrymi babciami z reklam ciasteczek. Spoko, to taki teaserek, moze cos sie jeszcze zmieni. Dzieki za pozytywy :) Za dobre rady tez dziekuje ;P
Kemil Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 łosz kurde. Swietne. Ta babka z tym Afro :D Zarąbiste
JunioR Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 haahhaah, klimatyczna pracka, powodzenia bo ładnie idzie !
Loozack Napisano 24 Wrzesień 2005 Napisano 24 Wrzesień 2005 fajnie wyszło połączenie Simpsonów i SinCity, w ogóle świetny pomysł wygrzebałeś z czeluści swojego pokręconego umysłu, nie mogę się doczekać efektu końcowego pozdrawiam
asfalton Napisano 24 Wrzesień 2005 Napisano 24 Wrzesień 2005 ta babcia wyglada jak jakas belfiara, he he pracka moze byc swietna, bardzo dobre !! he he, synalek moze teraz juz tylko sie bac...
Reanimator Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Napisano 26 Wrzesień 2005 Pier**** Max. Jakby przy zapisywaniu Max wypierdzielalby Ci sie w kosmos bez zadnej przyczyny, i reinstalacja nic by nie pomagala, to sprawdz, czy po grze w FF7 przelaczyles z powrotem na 32 bity kolorow Windowsa. 1,5h w plecy... Dlatego tylko tyle na dzis. Zmniejszylem okulary, dorobilem kiecke. Nie wiem jeszcze jak zrobie wlosy.
Leru Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 Jaki przycisk ? AFAIK wystarczy adres obrazka podać i wsio :)
Reanimator Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Napisano 26 Wrzesień 2005 No to jest adres obrazka i nic nie ma. Chodzi mi o przycisk Insert Image. Wrzucam linke i nic sie nie pojawia
Marcin Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 a problem z zapisem opisywalem tu : http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=13722 :> ładna matula ... a co do obrazków to wstaw w kod
Reanimator Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Napisano 26 Wrzesień 2005 Marcin, jak widzisz nie dziala wlasnie. asfalton: pomijajac fakt, ze ff7 przeszedlem kilka lat temu i gram ponownie, to jestem w "pustynnym wiezieniu" Corel. Wrzucili mnie tam podczas pierwszej wizyty w Gold Sourcer. Problem jest tylko taki, ze chyba na tym skoncze, bo gdy odpalaja sie wyscigi Czokobów gra mi sie wywala :(
Rekomendowane odpowiedzi