marunioms Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Cześć. Wrzucam swoje stare wypociny, mojego pokoiku (ten z czarnymi meblami). Niżej wersja z jasnymi dla kontrastu. Niestety stracilem plik maxa (jakiś wirus), dlatego nic nie mogę poprawić :(. 3dmax6 + Vray
AGmakonts Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 nie jest tragicznie ale: materiały i swiatło zepsułeś render także mógł by być lepszy 4-/6
Ufol Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 ja bym takiego nie zrobił :P myślałem że to fotka :P
marunioms Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 AGmakonts mam prośbę, powiedz mi co nie tak z oświetleniem (nierealistyczne, zbyt ciemno ...) i które materiały tak Cię strasznie rażą
AGmakonts Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Materiały: Najbardziej w oczy razi shader mebli, tekstura jest ok ale brakuje tego "czegoś" Podłoga także wmagała by bumpa (tak jak meble) no i jakis refleksów Światło: Nie wiem jak to oświetlałeś ale nie jest to przekonywujące. Mysisz podkrecić dark multi tak do 2 ok. mysle a light do 1,6. Kolory świateł i ich intensywnośc jest także ma wpływ. Pokaż screen by można zobaczyć jak ustawiłeś światło. Nie mówiez że jest paskudnie ale jeśli posiedział być nad tym jeszcze 1-2 dni to napewno było by lepiej.
marunioms Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 Cały problem w tym, że stracilem plik i nie mogę już nad tym popracować :( (nawet dokładnie nie pamiętam ustawień, przed trzema miechami to dziergałem). Robie inną scenkę tak że postaram się ją na dniach wrzucić. Co do podłogi i mebli to faktycznie racja. Dzięki za podpowiedź uwzględnie sobie przy następnych prackach.
MOTHMAN Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Niezgorsze modele sprzętu elektronicznego. Praca dobra choć nieco smutny klimat. Zdecydowanie najgorzej wygląda krzesło - jak wklejone w PSie. Tekstura słoi drewna na meblach sie powtarza. No i chyba z klamką przy oknie jest coś nie tak.
marunioms Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 Taki mam niestety klimat w pokoju :), co do textury drewna, to na prawdziwych meblach też mi sie powtarza w podobny sposób.
chveti Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 AGmakonts , też bym się z tobą niezgodził , światło jest zarówno ładne jak render...sam wystrój nie bardzo podchodzi. 4+/6 pozdr
JunioR Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 AGmakonts ma racje ze światłem, dark multi daj okł 2. a oglólnie to spoko :)
Knysha Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Hmm no nawet ciekawie, ale rzeczywiscie shaderki mebli jakies takie :/ 4+/6
Marcin_ps Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 mysle ze troche photoshopa ( wyostrzenie jakas korekcja kolorkow glow itp ) i fajnie by wyszlo
JohnZi Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 kurcze mi sie podoba , nie wiem czego sie czepiacie?!?!
WToreK Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 Poza beznadziejnym krzeslem jest swietnie, nie wiem czemu sie czepiaja tego swiatla, jest przeciez jak najbardziej naturalne - przynajmniej nie swieci slonce jak na wiekszosci viz ;) I ogolnie lapie klimat takiego pokoju w bloku. Brafo
mkk3a Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 z tym oswietleniem to chyba nieco przesadzacie, wg mnie jest nawet ok jesli mialbym sie czegos przyczepić to samych mebli w pierwszym renderze (po prostu nie lubie takich czarnych), moze jeszcze zle wygląda to, ze teksturka sie za czesto powtarza na drugim renderze firanka z tą kratką smiesznie wygląda, jest za bardzo przeswitująca, ale ogolnie jest ok
Kr3tz Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 A ja się przyczepię monitora. Jeżeli on jest wyłączony, lampka jest pomarańczowa [przynajmniej w moim] a nie zielona :P A tak serio- podpisuję się pod słowami Ufola.
marunioms Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Napisano 30 Czerwiec 2005 Kr3tz 02 masz faktycznie rację hehe, ciekawy byłem czy ktoś ma taki monitor i zauważy błąd. Dzieki za wszystkie opinie.
reVis Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 Ja nie wiem co Wy chcecie :p Dla mnie ver z czarnymi meblami wygląda rewelacyjnie. Takie delikatne światło w pochmurny dzień... po prostu super. Ver 2 już gorzej :)
hkropinski Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 tekstury za oknem jakieś takie płaskie, ogólnie tekstury nie za dobre
Futro Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 za ostra textura mebli, glownie na pierwszym renderze, ogolnie pozytywne:) pzdr.
JmTm00 Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 Popsujesz sobie oczy patrzac w monitor pod swiatlo ;] Podoba mi sie, tylko chyba mala rozdzielczosc tekstur na meblach? ale nie jestem pewien bo tez mam monitor na wprost okna...
Rekomendowane odpowiedzi