Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Wrzucam swoje stare wypociny, mojego pokoiku (ten z czarnymi meblami). Niżej wersja z jasnymi dla kontrastu. Niestety stracilem plik maxa (jakiś wirus), dlatego nic nie mogę poprawić :(.

3dmax6 + Vray

• Odpowiedzi 20
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Materiały:

Najbardziej w oczy razi shader mebli, tekstura jest ok ale brakuje tego "czegoś"

Podłoga także wmagała by bumpa (tak jak meble) no i jakis refleksów

Światło:

Nie wiem jak to oświetlałeś ale nie jest to przekonywujące. Mysisz podkrecić dark multi tak do 2 ok. mysle a light do 1,6. Kolory świateł i ich intensywnośc jest także ma wpływ.

Pokaż screen by można zobaczyć jak ustawiłeś światło.

Nie mówiez że jest paskudnie ale jeśli posiedział być nad tym jeszcze 1-2 dni to napewno było by lepiej.

Napisano

Cały problem w tym, że stracilem plik i nie mogę już nad tym popracować :( (nawet dokładnie nie pamiętam ustawień, przed trzema miechami to dziergałem). Robie inną scenkę tak że postaram się ją na dniach wrzucić. Co do podłogi i mebli to faktycznie racja. Dzięki za podpowiedź uwzględnie sobie przy następnych prackach.

Napisano

Niezgorsze modele sprzętu elektronicznego.

Praca dobra choć nieco smutny klimat.

Zdecydowanie najgorzej wygląda krzesło - jak wklejone w PSie.

Tekstura słoi drewna na meblach sie powtarza.

No i chyba z klamką przy oknie jest coś nie tak.

Napisano

Poza beznadziejnym krzeslem jest swietnie, nie wiem czemu sie czepiaja tego swiatla, jest przeciez jak najbardziej naturalne - przynajmniej nie swieci slonce jak na wiekszosci viz ;) I ogolnie lapie klimat takiego pokoju w bloku. Brafo

Napisano

z tym oswietleniem to chyba nieco przesadzacie, wg mnie jest nawet ok

jesli mialbym sie czegos przyczepić to samych mebli w pierwszym renderze (po prostu nie lubie takich czarnych), moze jeszcze zle wygląda to, ze teksturka sie za czesto powtarza

na drugim renderze firanka z tą kratką smiesznie wygląda, jest za bardzo przeswitująca, ale ogolnie jest ok

Napisano

A ja się przyczepię monitora. Jeżeli on jest wyłączony, lampka jest pomarańczowa [przynajmniej w moim] a nie zielona :P A tak serio- podpisuję się pod słowami Ufola.

Napisano

Ja nie wiem co Wy chcecie :p Dla mnie ver z czarnymi meblami wygląda rewelacyjnie. Takie delikatne światło w pochmurny dzień... po prostu super. Ver 2 już gorzej :)

Napisano

Popsujesz sobie oczy patrzac w monitor pod swiatlo ;] Podoba mi sie, tylko chyba mala rozdzielczosc tekstur na meblach? ale nie jestem pewien bo tez mam monitor na wprost okna...

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności