Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A więc jestem i szczęsliwie dotarłem z wyjazdu wprost w objęca nowej bitwy :) Ostatnio mi nie wyszło (nie skończyłem pracy) i nie mam zamiaru drugi raz tego błędu popełnić. Ale koniec gadania.

Wstałem dziś rano i zaspany zobaczyłem gigantyczną armię robotów, z resztą też gigantycznych. Między nimi w skafandrach antirad biegali ludzie naprawiając je itd. Do okoła panowała ciemność i unosił się trujący odór. Ludzie, niczym okruchy chleba, uwijali się w tym wszystkim ginąc lub nie :) Tak wygląda wojna w tym świecie- roboty walczą, ludzie asekurują. Jeden jednak chłopek postanowił pomścić kumpla co go to robocina zdeptała i tenże moment chcę uwiecznić.

Stan:

• Odpowiedzi 36
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

robot wygląda oryginalnie, dobry, tylko że nie widzi mi się jak taka drobinka ma zdeptać cokolwiek większego od mrówki.

Napisano

powiem tak - pierwszy render pokazuje jaki ten robocik bedzie duuuuzy :D , przypomina mi nieco pchle ale jest naprawde super, no i oczywisice jest oryginalny. jestem na TAK

Napisano

no cóż, wielkie dzięki, pomysły to może i mam ale sprzętu gożej (a raczej OS, pracuje w Blenderze pod Ubuntu LOS, nio i do tego Wings i The Gimp). Szczerze mówiąc to o to mi chodzi, kompletnie inne spojżenie na gigantyczne roboty:) Prubowałem już z modelem małego ludzika- komediancko to wygląda:D W najbliższym czasie renderki.

Gość Bad Moon
Napisano

ładnie to wygląda, jaki materiał, jakie oświetlenie, jaki renderer?

Napisano

Pracka troche komiczna :) jak na maszyne bojowa aczkolwiek podobaja mi sie teksturki ktorych uzyles do tego ... robala

Jak dodasz jeszcze troszke jakiegos otoczenia, zrobi sie duzo lepiej.

Byle tak dalej

Napisano

no więc jeśli chodzi o teksturki to (nie wiem czy ktoś się bawi tu w blenderze:)) wykożystałem następujące shadery: minnaert(basic) i wardlso(specular), natomiast oświetlenie wspomagane przez okluzję otoczenia (AOcclusion + 2xspotlight-softshadow) A! Jeśli chodzi o te shadery to posiada go tylko (jak na razie) Blender 2.37a. Polecam zajżeć na http://www.blender3d.com. Pare pracek z niego jest na 3dtotal. I teraz ban za reklamę:)

A! Renderer to zwykły Blender Internal.

Render bez teksturek:

Napisano

fajny robot tylko mnie ciekawi jak on zgina tą "stope", przy zgięciu 5stopni jedna częśc bedzie nachodzic na drugą, te palce powinny być troche schowane pod "stope".

Powodzenia w bitwie.

Napisano

Ładny design trzeba przyznać, jednakże jest trochę bugów na nodze w wygładzaniu, a dokładnie na tej krawędzi gdzie się kończy noga a zaczyna stopa. Polecam zrobić odpowiednie ujęcie by pokazać wielkość robota - ewentualnie dużo drobnych ledwo dostrzegalnych szczegółów pomaga zwiększyć skalę obiektu - po prostu jeśli coś przypomina insekta to już się kojarzy z czymś małym, dlatego warto popracować nad odpowiednim złudzeniem optycznym.

Trzymaj poziom, powodzenia!

Napisano

dzięki chłopaki za super rady, za jakiś czas na pewno updaty i siateczka, jednak muszę na chwilkę (dzionek, dwa) zniknąć, bo znajomy mnie o coś poprosił do zaprojektowania na wczoraj :( Ale jeszcze tu wrócę:D Radźcie dalej!

Napisano

No to wielkie joł ;D Długie te dwa dni były :mad: Ale coś tam zdziałałem. Oto następny robocik. Nie ma jeszcze przegubów, ale to kwestia czasu. Na scenie mam w planach umieścić dwa, trzy typy robotów... Jeszcze się zastanawiam bo za dużo pomysłów mam ;)

Napisano

Dla mnie bomba! Do tego pana to się nie ma o co przyczepić. Sam to zaprojektowałeś czy na czymś się wzorujesz? Jeśli sam to pokaż szkice :D

Napisano

Nio to miło:D Szkice mam tylko "phełka", tego robocika robiłem na żywioł wzorują

c się na jednej z moich ulubionych gier - "Wechikuł czasu". Były tam takie stworki, Lemury, wyglądały podobnie tylko były szkieletami ;) Co do wielkości to miej więcej z dwa metry, trzy maxymalnie na heigh. Za niedługo updat'y.

Napisano

speculara trochę dodać, tu i tam, w niektórych miejscach może kolory przyciemnić, większy kontrast nadać ;)

Poza tym, modelik i teksturki ciekawe, pracuj dalej :)

Napisano

Nio to lece. Z lewej mam w planach ustawić tego większego robota tak, aby jego pysk był przy samej ziemi (pochylony). Obok człowiek wyciągający rękę w jego stronę, jednak za drugą odciąga go drugi robocik powstrzymując od pewnej zagłady... czy jakoś tak ;] Czekam na komenty ;D Wciąż czekam...;]

EDIT: zmieniłem obrazek ;] zaczynam z texturkami terenu i wiecie co? lipa z miodem ;\ za nic nie moge pozbierac tego do kupy. To dopiero poczatek i juz mi sie nie podoba... Poradzcie cos desperatowi ;]

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności