GrafMax Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 hahahaha mkk3a zlituj się! - niekoniecznie stuprocentowa zgodność z załączonym konceptem, ale podobieństwo powinno być duże (i odpowiadając na pytanie hcpiter666: możesz wykazać sie inwencją i urozmaicić scene innymi elementami) - to Twoje słowa o ile sie nie mylę ;) A po za tym, co z tego, że rysunek został wykonany inną techniką? chodzi o to, żeby to odwzorować prawda? No chyba, że źle Cię zrozumiałem, ale jeśli tak, to wszyscy źle zrozumieli, bo uczestnicy tej mini bitwy odwzorowują pefekcyjnie aż miło! :] a co do tego co napisał mlody_ ... podnosić POZIOM (nie skill) można owszem, ale to akurat małe wyzwanie- niewiele tutaj do modelowania, taką budę można poskładać jak z klocków...no ale juz się nie odzywam, bo nie mam prawa głosu z racji tego, że mi się nie podoba (tak często rozumują niektórzy jegomoście na tym forum jesli nie mają dośc kontrargumentów. Prawda mkk3a?) ...bez odbioru :)
chveti Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 GrafMax zamiast pierdzielić bez sensu zrób to , zaskocz wszystkich , pokaż świetny poziom , a jak nie to faktycznie nie zaglądaj do minibitwy albo nie udzielaj się z taką rozmową.
mlody_ Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 grafmax - lol, ale nie mam juz czasu by dzis napisac zrobie to jutro. peace
max_noob Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 maly update ! mkk3a- brawo podoba mi sie! go mkk3a go mkk3a!!! ;) to tak... kilka textur wymienie przy nastepnym update (okna,dach,drzwi)! reszta wydaje mi sie ze jest ok ale poczekam na wasze zdanie! cdn.
Leleń Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 o jezusinko, pieknie max_noob, pieknie:) a te drzewa to 3d? Pozdr
chveti Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 max_noob nie taki noob :) ładnie , szkoda że texturki maxowe. Trochę dziwnie wygląda taka buda z drewna wsadzona w mur , podłoże z kamienia. przemyśl to.
mlody_ Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 a co do tego co napisał mlody_ ... podnosić POZIOM (nie skill) można owszem, ale to akurat małe wyzwanie- niewiele tutaj do modelowania, taką budę można poskładać jak z klocków... Dlaczego nie skill? Nie wiem moze nie znam j.ang, albo jakas nowa reforma weszla albo ktos jaka literowke zrobil, ale dotad Skills - "umiejetnosc, biegłość, wprawa" - więc mogłem tak napisać. Bo w końcu gdy coś robimy to sie uczymy, czyli nabierami umiejętności. Co do modelowania - Jeżeli dla ciebie akurat by modelowanie było zabawa w kilka minut to się skup(W KUPIE SIŁA!) na texturowaniu, kompozycji i postprodukcji. Ja podcas tej bitwy chciałem się nauczyć mapować, ale odpadłem przy modelingu. Takie życie i doświadczenie. Dobra bo sie offtopic robi. max_noob - całkiem całkiem -blacha mi sie nie podoba - nie chodzi o texture a raczej sposob wykonania, za bardzo rozciagnieta jest i za malo tych garbow i doli:) ze sie tak wyraze. to tyle poczekamy na textury hmm finalne for life homie
max_noob Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 witam! Leleń - dzieki! staram sie jak moge! drzewa to plane z textura! chveti - to nie maxowe textury! moj max jest jakis okrojony i nie ma textur, wszystkie pochodza ze stron ktore sa podane w bazie linkow na forum! buda z drewna wsadzona w mur zostanie bo tak mialem w planie od poczatku (przemysle to)! mlody_ - masz racie, poprawie przy update! pozdr
mkk3a Napisano 29 Lipiec 2005 Autor Napisano 29 Lipiec 2005 hehe, miałem ochote napisać to samo co chveti - "max_noob nie taki noob" :) - znów sie przyczepie do kadru -tekstura drewna na ścianach jeszcze od biedy może być, ale ta na drzwiach kompletnie mi sie nie podoba. ogólnie ciezko wywnioskować, czy ten budynekma być nowy, czy jakiś stary i opuszczony... -rynny mają za małą średnicę - halogen. 1) nieco za duży, 2) zbyt obły - wygląda jak jeden element lowpoly z nałożonym meshsmoothem. -tekstura na murze ma chyba zbyt niską rozdzielczosć - drzewa w tle to zdjęcie, prawda? jeśli tak, to mozesz pokazac te fotke? mam wrażenie że drzewa są inaczej oświetlone, niż elementy 3D
GrafMax Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 mlody_ dlatego nie 'skill' , bo mamy polski odpowiednik i nie ma potrzeby wtrącać angielskich słówek. Ja wiem, że to jest teraz takie 'extra, cool, jazzi, na czasie, fancy zaje wypas' , ale po co? - pytam (to tak nawiasem tylko, bo nie jest to miejsce na taką dyskusje). a co to podnoszenia poziomu, to owszem zgodzę się, ma to sens, ale większy miało bym gdyby nie było takiego ograniczeni, jak juz ćwiczyć to wszystko - wyobraźnie tez. Po mco tak rzemieślniczo do sprawy podchodzić?;) chveti , nie sądzę aby to co 'pierdziele' było bez sensu. A zaskoczyc owszem mam zamiar, ale nie w tej bitwie, ani zadnej innej, bo mi sie takie zawody rzemieślników nie podobają. Było by absurdem branie udziału w czymś co uważa się za bezcelowe.
mlody_ Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 Przyznam racje ci z tym skillem/umiejetnosciami bo ja masz. Ale z niczym innym. Zazegnajmy to. Pokój? Nie jesto to odpowiednie miejsce Pokój
mkk3a Napisano 29 Lipiec 2005 Autor Napisano 29 Lipiec 2005 uff... uznałem moją wersje wieży strazniczej za ukonczoną. pewnie jest jeszcze nieco błedów, ale nie chce mi sie juz ich poprawiać (zresztą i tak juz zrobiłem porządek z plikami) Oto ostateczny render: http://www.mkk3a.republika.pl/[ControlTower].jpg Siatka: http://www.mkk3a.republika.pl/[ControlTower]-wire.gif Oraz nieoteksturowany model: http://www.mkk3a.republika.pl/[ControlTower]-mesh.jpg
RA Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 Gratulacje. Naprawde bardzo dobrze to wyszlo. BTW: chveti, daj no jakiegos update'a. :D pozdrawiam
chveti Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 dam dam narazie mkk3a mnie powalił :D jeszcze zostało 2 i 3 miejsce :)
Leleń Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 mkk3a co jest w prawym dolnym rogu tej wiezyczki? wiewiorka?:P ale pracka super wystrzalowo znakomita, no konkurencja - musicie sie niezle postarac zeby pobic mkk3a:) Peace... a deszcz w fotoszopie?
mkk3a Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Napisano 30 Lipiec 2005 dzięki wszystkim za miłe słowa :) i teraz jeszcze odpowiadam na wątpliwosci Lelenia: to pomarańczowe coś, to jakaś rura. deszcze zrobiony tak: najpierw emiter cząsteczek (w sumie jakieś 5 renderów - na kazdym 20 tys. czasteczek - przy wiekszej ilosci komp mi sie sypał). renderowany po prostu na czarnym tle. potem w photoshope motion blur na jakieś 12-16 px i tryb warstwy screen.
mlody_ Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 chveti! - ale kiedy ty go dasz? bo my glodni i spragnieni i w ogole...no....prosze ;) tzn chodzi o apdejt nie
Leleń Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 ...jeszcze odpowiadam na wątpliwosci Lelenia. Jakie watpliwosci? Z ciekawosci pytalem tylko:P Niezle nakombinowales z tym deszczem... gratulacje:)
Busiu Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 Ja skoncze swoje sheat .... niedlugo testuje wieze w nocy.
mlody_ Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 Bysiu - czekamy, tzn ja czekam shit WSZYSCY CZEKAJA! Ludzie dawajcie cos - lukam tutaj co 30 minut i za kazdym razem modle sie by ktos zapodal tu posta, a juz blagam by byl to post z apdejtem. prooooooooooooooooooooooooosze (jek rozpaczy)
Busiu Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 Młoda nie zaden bysiu ok? bo ja ci bede młoda mówił. PS ( Bysiu to mój były nauczyciel chemi z 1 śred- złe czasy, niewspominaj ) a prace skoncze niedługo, narazie koncze Majka wazowskiego
mlody_ Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 Busiu - ozesz kurde i jego mac - bardzo duze sory! heheh a Bysiu...to moj kolega, a ksywy wasze sa nieco podobne(sprubuj zaprzeczyc!). Ale i tak moja wina...Prosze o pokute i rozgrzeszenie.... ps - a co powiecie na to by dedlajnem byl 30 sierpnia? wiem ze to duuuzo czasu jeszcze i ja sam nie moge sie doczekac wiecie czego, ale mi sie wydaje optymalny termin. W koncu jeszcze miech i kazdy bedzie mial czas by skonczyc etc etc....
chveti Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 nie było dedlajna :] i nie będzie :P sam nie moge doczekac sie wiecie czego ja nie wiem :D
mkk3a Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Napisano 31 Lipiec 2005 to czy bedziesz dedlajn czy nie, to chyba zależy od organizatora (czyli ode mnie :P ) żadnego nie przewiduje, bo licze na rozsądek uczestnikow i że nie będzie to trwało do świąt albo i jeszcze dłużej... chveti - mogłbyś dać jakieś update'y - coś dawno nic nie było...
Simple_man Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 oki jeśli można to ja se też startne w tej bitewce. Zaraz zapodam pierwszego rendra.
Simple_man Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 No to już go mam. Fajna łatwa do realizacji pracka, więc w ramach odprężenia startuje sobię w tej bitwie.
mkk3a Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Napisano 31 Lipiec 2005 witam, Simple_man! troche późno dołączyłeś, ale mam nadzieje, ze sprawnie Ci pojdzie praca nad tym budyneczkiem. jak na razie tylko 2 osoby ukonczyły swoje prace, więc aż takiego pospiechu nie ma (aczkowiel przeczytaj moj poprzedni post :) ) a jeśli chodzi o sam render - no na razie ciezko cos powiedziec... poczekam na wiecej
Simple_man Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 Oki nie ma sprawy już się spieszę. Tak sobie myślę, że to raczej będzie speed chalenge. Prace idą bardzo szybko i sprawnie więc pewnie dziś to skończę.
Simple_man Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 No to koniec modelowania biorę się za texturki :)
GrafMax Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 mlody_ luz, nie ma czego zazegnywac, bo konfliktu nie było. ja wypowiedzialem swoje zdanie, ty swoje i zostanmy przy swoim....
mlody_ Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 :) Simple_man - hmm koniec modelowania? ja bym jeszcze porpawil co nieco, np ta ramke na drzwiach - za gruba, na wiezy - jak to sei nazywa...powiedzmy ramka od okien - tez za gruba, szeroka, i troche dach bym wyciagnal dalej nad drzwi. hmm i chyba bug jest na blasze(tak sie to pisze? chodzi o blache na dachu) na dachu. hm i jeszzcze cos, ale to tak szczegolowo juz - na rogu na pierwszym planie, na tej dluzszej scianie brakuje deski - tzn deska jest ale za szeroka - podziel to na 2 rowne czesci :) o tyle
Simple_man Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 Co do dacu to się zgodzę, że należy go wyciągnąć dalej. Bug na dachu to wgniecenie blachy falistej, które można znaleźć również na koncepcie. A co do ościeżnic to jeszcze kuknę co tam jest nie tak. Dzięki za uwagi.
Simple_man Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 Coś widzę że ten watek nie jest zbyt często odzwiedzany, ale nie ważne. Ciąg dalszy pracy, trochę texturek jakieś światełka tylko jeszcze nie wiem co zrobić z podłożem. Ale to potem.
chveti Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 Simple idzie jak burza ale drzwi ma brzydkie :P pozdr.
Simple_man Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 hi hi wiem o tym to drzwi do mojego garażu. Właśnie szukam po neciku innych.
Simple_man Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 Mały link na dużą rozdziałkę. http://img25.imageshack.us/my.php?image=wie380afull7xn.jpg
Leleń Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 no simple fajne, ale ta dziure usuniesz z drzwi nie? :P Pozdro...
Simple_man Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 no kurna właśnie ta dziurka mi się też nie widzi ale nie chciałem odchodzić zbytnio od oryginału.
mlody_ Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 to chociaz ja pomniejsz ;/ bo tak to hujowo wyglada, serio
mkk3a Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Napisano 2 Sierpień 2005 mlody_ - nie przeklinaj ;) co do dziury i konceptu - wg mnie na koncepcie to nie jest dziura, choć w sumie cięzko jednoznacznie powiedzieć co to jest, wiec spokojnie mozesz robic tak, aby dobrze wyglądało. mozesz nawet zrobić drzwi bez zadnych bajerów. teksturka już lepsza niz poprzednia, ale teraz troche zbyt podobna do ścian - gdyby nie te oscieznice, to w ogole nie byłoby widać drzwi. poprawiłbym jeszcze nieco proporcje górnej części wieży (szczególnie tam gdzie są okna). blacha falista jest nieco dziwna. czy ona ma self-illumination czy mi sie tylko wydaje? oświetlenie mniej wiecej takie samo bedzie w ostatecznym renderze, czy to tylko prowizorka? bardzo podobają mi sie te drewniane schodki :)
Busiu Napisano 11 Sierpień 2005 Napisano 11 Sierpień 2005 Mój update troche to trwało - zblizam sie do konca, co zmienic
wizz Napisano 13 Sierpień 2005 Napisano 13 Sierpień 2005 Tak mi sie wydaje, że troche surowy klimat mało kolorów ale nie jest źle :)
wizz Napisano 3 Wrzesień 2005 Napisano 3 Wrzesień 2005 zdaje sie że tak , mkkea wygrał wiec koniec ;p ( powalił konkurencje i wszyscy zwontpili )
max_noob Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 oj jeszcze nie upadla! po dlugim okresie wakacji noob back ;) dobra chlopaki wytykac bugi!!!! ;)
max_noob Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 tekstura na scianie sie powtarza tylko nie wiem jak mam sobie z tym poradzic, jakas propozycia?
RA Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Podmaluj tu i tam. Przyciemnij, rozjasnij. Dodaj jakies szczegoly odwracajace uwage od tiling'u. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi