nielot007 Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Witam!! Zasady: -pojazd ma byc Low Poly nie moze przekroczyc 12.000tris -udzial moze wziasc kazdy!!(zapraszam) -nie konieczne jest wnetrze i rendering liczy sie model (choc chyba kazdy pokusi sie o render :)) noi to wszystko zdjecie samochodu: BLUEPRINTY: ZAPRASZAM pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2005 OK a tutaj pierwszy update w nowej minibitwie prosze modkow o nie kasowanie tego posta gdyz nie bede w glownym poscie (tym pierwszym) dawal swojego update:D narazie 94trojkaty:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 nielot 20k tris to low poly hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Marvey - oO? nielot - szkoda, ze lp ma byc :/. Z checia bym wzial udzial, gdyby nie ograniczenie do 20k trisow ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Jeszcze nie zaczalem modelu ale wydaje mi sie 20.000 trojkatow to malo. Moglibysmy zwiekszyc limit do 20.000 poly i wymagac przy tym np. chociaz zarysu wnetrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 nielot007: robiłeś już kiedyś jakieś autko low poly ?? chyba nie :P jak dalej będziesz tak oszczędnie robił to ci wyjdzie 5.000 tris albo mniej :] blood_brother: popieram :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 blood_brother - popieram javor - tez popieram :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 nielot007: robiłeś już kiedyś jakieś autko low poly ?? chyba nie :P jak dalej będziesz tak oszczędnie robił to ci wyjdzie 5.000 tris albo mniej :] blood_brother: popieram :P Zgadzam się z wszystkim co powiedział Javor :) Innymi słowy - Javor - dobrze prawisz! :D LOL Co do minibitwy, to chyba się skusze :) Pozdro! EDIT: No Krwawego Bro i Knysie też popieram :) (Żeby nie było! :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 A ja zrobilem felge - 1790 poli, wzorowalem sie z tej co lezy na trawie ;-p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Pietrus nie przesadziles troche z iloscia poly na te felgi ?? :) 1790PolyX4felgi = 7160 teraz to na fejsy to da ci 14320 fejsow :) ... Pozatym bardzo dobrze ja odwzorowales plus na starcie dla Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 sorry nie poli tylko facow (w zmodzie sa tylko trojkaciki) wiec fejsow bedzie 7160, zostaje prawie 1300 na nadwozie, spoko zmieszcze sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 nielot - to jak ;> zmieniasz zasady bitwy :D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Nielot nie daj sie prosic:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 ja na razie mam tyle nie wiem czy uda mi się skończyć bo wyjeżdzam na obóz ale zawsze warto spróbować p.s. nielot nie daj sie namówić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 kolejna mini z samochodem i znowu low :) he 20k tri duzo co wy gadacie wogole oco wam chodzi z tymi poly przeciez taki jeden moze sie skladac z wielu trojkatów a nie tylko dwoch marudzicie poprostu :D chyba poto robi sie low by oszczedzac szukac oszczednosci a nie bedą tylko edgesy kasowac heh masakra ja bym to jeszcze limitowo sciagnal do 12 moze 10k maksymalnie tyle odemnie powodzenia wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 bzyku dobrze prawisz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 ja sie zmieszcze i w 10.000, ale bez wnetrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 It's time to start the show! :D Jak dotad... 1114 trianglesow jak dotad :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2005 Witam!! wiec tak!! pokolei: marvey-->hehe:D knysha--> hmmm wlasnie o to chodzi zeby byly oraniczenia!! wedlug mnie trudniej robic lp niz hp:) blood--> tak jak pisze Bzyku poly moze mic duuuzo trisow wiec to bez sensu:D a 20k to jest wedlug mnie duuzo!! javor--> robilem:P mini z bzykiem i loozackiem:) chcialem beat'a dokonczyc ale plik mi sie nie otwiera:( i ja nie oszczedzam tylko to jest zarys pierw zrobie ogolny zarys calego samochodu a pozniej "wygladzenia" chris--> to sie mylisz jak sie z javorem zgadzasz:D:D;) i skus sie na mini skus:D piterus-->bardzo fajna fela:) knysha & blood--> hehe przeczytajcie post bzyka on pisze wszyskto to co chcialem wam napisac:) bzyku--> to prze ciebie i lozacka bo chcialem skonczyc honde ale pliku nie moge odczytac:D knysha--> bardzo dobry start tylko ciekawe czy sie zmiescisz:D a tu tak odemnie: wlasnie o to chodzi w tej bitwie zeby bylo ograniczenie zeby poglowkowac a nie tylko te edgsy i edgsy!!...:D ps. zasady zostaja tkie jakie byly:) 20k to i tak duzo jak pisze bzyku pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 nielot 20k trisów to prawie żadne ograniczenie daj chociaz 14k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2005 marvey no masz racje :) ok wiec jest 12k!!:D alebedzie rzez;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 no nielot masz u mnie browara offtopic zaraz leru nas zbanuje za te czaty offtopic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Witam! Lol to chyba mój pierwszy post od pol roku :P Widze, ze nie tyko ja przekonalem się do tego pieknego auta (robiłem je high poly) :P Ale szkoda ze robicie low poly, nie wiecie co tracicie hehe ;) Anyway Wszystkim zycze powodzenia! Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 no na dziś koniec 950 trisów 484 poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 ile ma byc, 20k poly? oooj to niezle musicie nakombinowac, moja gasienica do czolga ma wiecej poly:D Powodzenia wszystkim. Marvey -> fajne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2005 Lelen nie 20 a 12 zasady sie zmienily:D:D marvey bardzo ladnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 nielot - 12k? O kurde to bede musial chyba ciac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Marvey niebylo by lepiej tak jak ma byc low no niecha taki bedzie i niech tak wyglada ten poco ci te wlociki na samym poczatku tylko zanieczyszcxzaja siateczke potem je dorobisz jak starczy trojkatow oj Knysha :) nie ciac tylko oszczedzac :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 Sorry za upierdliowosc ale moglby ktos pociac dla mnie blueprinty? Chcialem sie juz zabrac za modelowanie ale okazalo sie ze zaginela mi gdzies plytka z photoshopem. Jak by ktos byl tak dobry i je pocial to niech je tu umiesci:) Z gory dzieki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 Hir ju goł ;] http://i5.photobucket.com/albums/y200/knysha/minibitwa/front.jpg - front http://i5.photobucket.com/albums/y200/knysha/minibitwa/back.jpg - back http://img319.imageshack.us/img319/8904/side3mu.jpg - side http://img319.imageshack.us/img319/1739/top0cj.jpg - top Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2005 Witam! lekki progress ale przez ten tydzien bede zamieszczalbardzo zadko bardzomalo poniewaz robie caly dzien i pozniej nie chce mi sie nic dziergac:) a tutaj malutki updatezaznaczmze to jest tylko forma samochodu siatka i zosatnie zmieniona ale dopierowtedyjak zrobie cala karoserie:D pzodro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 Witam :) No to już mój durgi post od pół roku :p Tak patrze co się tu dzieje i myśle, iż troche przesadzacie z oszczędnością trójkątów...12k bez wnętrza to naprawde bardzo dużo, wiec nie musicie tak oszczędzać. Na dowód mojej teorii zamieszczam swój model (oczywisćie model low), który ma nieco powyżej 8k fejsów (przy czym warto zauważyć iż siatka była układana pod high poly, więc dało by się spokojnie 4 tysiące uciąć jeszcze) plus kółka ze 4 tysiące i wnętrze 4-5 k i będzie koło 12 tysięcy trójkątów (licząc udaną optymalizacje nadwozia :p), a siatka i model nie wyglądają tak ascetycznie jak u Was...no chyba że to bardzo wczesne stadia i będziecie mocno modyfikować modele ;) Aha..żeby nie bylo niedomówień to zaznaczam, iż NIE startuje w tej mini bitwie ;) Pozdr, Triple X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2005 hehe triple dawno (znowu) cie nie widzialem:P jesli chodzi o mnie to u mnie jest to dopiero podstawa zarys pozniej bede dodawal tris:) pzodro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 Kurcze fajna ta mibi bitwa. Gdyby nie dwa powody, czyli "duza" bitwa i to, ze jest to brzydki samochod, to chetnie bym przystapil. ;) Ale trzymam kciuki za wszystkich i skonczcie wszyscy. Caluski. :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 RA o ty geju ;) sorki niemoglem sie powstrzymac :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 Tobie Bzyku tez posylam caluski. :* A teraz koniec OT. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 to ja wam panowie dam fory przez 3 tygodnie będę starał się po angielsku na obozie szprechać to dowidzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 hej, chcialem zadać pytanie troszke z innej beczki ;) czy da sie coś zrobić aby polepszyć jakość (rozdziałkę) bluprintów przypisanych juz boxom w viewpoincie? Wlasnie zabralem sie za robienie swojego pierwszego samochodziku i bardzo ciezko zobaczyc szczeguly na tych pixelach ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 hubi poszukaj na forum( bo na pewno jest), bo mi się już nie chce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 (1) Customize (z gornej belki) --> Preference Settings --> zakladka Viewports --> Configure Driver --> I tam zaznaczyc dwie kontrolki "Match Bitmap as Close as Possible" (2) klikasz prawym klawiszem myszy na nazwe viewportu i zaznaczesz kontrolke "Texture Correction" Lepiej sie chyba nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 Heh wreszcie znalazlem czas, zeby cos podziergac =P. 1678 trianglesow jak dotad... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 knysha bardzo ladnie:D:D ty juz prawie konczysz a ja ledwo co maske zaczelem..:( pokaz siatke;) sorki ze narazie nie daje ale juz za kilka dni napewno cos wrzuce:D:D!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 Nie jest troche zbyt kanciasty? :| I czy nie za wczesnie te ciecia na rowki? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 nielot007 - thnx, siateczke pokaze pozniej :) RA - troche kanciasty, w dalszych etapach bede zageszczal :P / a o co ci chodzi z rowkami :D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 heh, chodzilo mi o np. wyciecie tylnego swiatla. Gdy bedziesz chcial potem zagescic siatke, robota bedzie troche bardziej czasochlonna. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Wreszcie zaczalem cos robic:) To co teraz widac ma 151 trojkatow czyli po odbiciu polowki da nam 302 trojkaty czyli zostala cala masa trojkatow do zuzycia:) Wam tez tak sie nie zgadzaja rzuty?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 mi sie tez troche nie zgadzaja:Dmoze nawet bardzo:D no jutro zaczne cos wkoncu modelowac:D i..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi