Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Templar robi wlasnie model na testy, a ja nie mam pod reka teraz zadnego grafika (tzn. nikt nie jest online), a bardzo potrzebowal bym ostrej krytyki tego modelu.

koncept: http://www.nma-fallout.com/forum/album_page.php?pic_id=1094

Z gory dziekuje za krytyke ktora naprowadzi go na lepsze techniki modelowania/teksturowania postaci.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jakis kopniety ten gosciu, pokaz jeszcze siateczke :P. Troche buty ma chyba za duze ogolnie wiele rzeczy jest do poprawy...

Napisano

hmmm - no w sumie wszystko do poprawy - co do naprowadzania - niech sobie podepnie w maxie (czy czymkolwiek innym) jakies referencje z anatomia kolunia - i wtedy bedzie wiedzial co jest nie tak - dlonie, stopy, barki!!!...

texturka z daleka ujdzie - a z bliska juz nie - generalnie musi byc po prostu 'ladniejsza', musi sie lepiej laczyc (vide brzuszek i gacie) no i unikac ewidentnych bykow (vide to na czole miedzy oczyma)

i jeszcze - nie wiem jak ten twoj grafik modeluje - ale ja zazwyczaj ustawiam model w jakiejs tam naturalnej pozycji - lapki lekko rozstawione i noozki tez w sumie (tak zeby sie koles nie wywracal :)

ps. tak tak - siateczke pliiissss - bedzie mozna jeszcze cos powiedziec...

Napisano

nie sadze zeby programista mial siateczke ;] a tymbardzeij 3d maxa ;] wiec z siateczka chyba sie pozegnamy co do modelu to taki opuchniety okropnie ..... wiele do poprawy.

jak ftorek mowil niech znajdzie sobie jakies referki :] pozdro i powodzenia w Burzuazji !

Napisano

zbyt kwadratowy - proponowałbym poprzeglądać kolka tutków odnośnie tworzenia postaci i wzorować sie na anatomii - na pewno to pomoże.

pozdr

giorgione

Napisano

yeeep - pomijajac fakt ze koles jest troche zbyt metro :P - schowalbym bioderka i popracowal nad jakas tkanina pod pancerzem - dodal troche jaj - jak na takiego kloca jest potulny jak owieczka - calosc poteguja okularki ;]

Napisano

Imo jest kiepsko...

podoba mi się tylko teksturka pancerza i spodni, reszta do wymiany :P

Napisano

Wybitnie brakuje znajomości anatomii. Ale następny będzie lepszy, tylko trzeba się zaopatrzyć nie tylko w koncept, ale także w książkę o budowie ciała ludzkiego + jakieś szkice mięśni/układu kostnego + fotki golasków (wystarczy w zupełności gazetka o 'body-builders', bądź jakaś stronka w tym temacie) ;)