rakhi Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 Witam wszystkich, w końcu się zdecydowałem na udział w bitwie (to moja pierwsza bitwa). Scena przedstawia dwa małe roboty, które miały awarię i wylądowały na zwykłym stole, a za nimi czycha dzieciak, który jest żądny nowych zabawek ;] Zdjęć użyto tylko dla drewna. Scenę robię sam w Blenderze, Wingsie i Yafray'u, postprodukcja i tekstury w Gimpie. Hello folks, at last, i've decided to join this battle (this is my first battle). The picture shows two robots, who have damage on their ship and they landed on the common table. The little kid is lieing in wait for new toys ;] Pictures have been used only for wood texture. I made this scene myself in Blender, Wings and Yafray, postproduction and textures in Gimp. Narazie model rakiety: Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 no nareszcie coś bez komerchy w programach :) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 no nie tweety, a ja ?? tez robie na blenderze bitwe (link w podpisie) ;p Drugi człowiek z Łodzi ktory robi bitwe na gratisowym sofcie. Będe mial sie kogo pytac o tajniki blenda bo ja go dopiero poznaje :D Powodzenia. P.S. Leru wyjechał na wakacje, czy co ?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 sanki -> i ty jesteś dowodem, że w blenderze można zrobić ładną pracę;-)) a wracając. praca może być ciekawa, ale musiałbys dać duzo szczegółów bo bez tego praca będzie pusta, ponieważ na scenie nie ma wielu objektów... powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 fajna rakietka, ale... rozumiem roboty itp, ale gdzie tu maszyna bojowa? (w koncepcie nie widze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 to może... "moment krytyczny: awaryjne lądowanie" lecą sobie z okna do pokoju ale kończy im się paliwo i muszą lądowac na stole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 Jak to bedzie wygladalo tak jak mi sie wydaje, ze bedzie wygladalo (lol), to w glosowaniu na najlepsza prace wedlug uzytkownikow masz moj glos. :) I dodatkowy + za darmowe programy... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 przy odpowiednim podejsciu scenka moze byc naprawde dobra i..smieszna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 praca jest mało związana z maszynami bojowymi osobiście puki co wydjae mi się że to będzie styl cartoon. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 witam w Bitwie :) w sumie proszę o wyjaśnienie bliższe o co chodzi w wątku bo jakoś nie bardzo łapię ;) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2005 to może... "moment krytyczny: awaryjne lądowanie" lecą sobie z okna do pokoju ale kończy im się paliwo i muszą lądowac na stole? A jak inni myslą, może rzeczywiscie zmienić temat?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 no nie tweety, a ja ?? tez robie na blenderze bitwe (link w podpisie) ;p ups... przegapiłem :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2005 Zmieniłem temat (hkropiński - dzieki za ideologię :)) Zrobiłem schodki do rakiety. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 jesli scena bedzie pusta to mozesz dodac np. spotaknie z "tubylcami" - platkami sniadaniowymi, mucha albo jakism innym owadem :D (lub calym plemieniem) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 spotkanie z pchla ktora bedzie w stosunku do nich 2x wieksza moze byc ciekawsze :D a tak na serio, ladnie Ci idzie, oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 Teraz bede samolubny, ale powiem, ze chetnie zobaczylbym tu jakis postep. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 14 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2005 Nie dawalem updejtów dlatego, że robię pierwszego robota i nie mogłem się zdecydować jak ma wyglądać. Ale już wybrałem - robot parowy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 Poklony, poklony i jeszcze raz poklony. :) Cudowny klimat! Juz sie nie moge doczekac kolejnych Twoich pomyslow. :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 masz zajefajny styl modelowania, naprawde godny podziwu. praca zapowiada sie genialnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 bardzo fajny pomysł i niezgorsze wykonanie ;) z tego co kapuje to niby takie miniufoki lądują na stole koło talerza łyżki etc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 14 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2005 bardzo fajny pomysł i niezgorsze wykonanie ;) z tego co kapuje to niby takie miniufoki lądują na stole koło talerza łyżki etc ? O to chodzi:D. Nasunął mi się pomysł aby to był naprawdę moment krytyczny...spod stołu wyłania się niemowlak z gumowym młotkiem w ręku myśląc, że owe roboty to zabawki. Niemowlak zamierza "bawić się zabawkami";) PS: Dzieki za wszystkie komentarze. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 Niezła pracka się wyłania. Zarypisty klimacik i to już na wstępnych modelach. Nie źle, tylko nie wiem czy zazdrościć talentu czy gratulować jego właścicielowi. Fajna robota. Dociągnij to do końca. A masz mój głos!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 pomysl z dzieciakiem jest przedni! takie male ptanko, czy ten ostatni renderek to glowa tego robota, korpus, czy jest juz done....??:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 14 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2005 To głowa i korpus w jednym, jeszcze nie "done":D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość WojciechZ Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 Bardzo dobry pomysl i wykonanie widze bedzie piekne. I to w Blenderze hehe w ktorym sie pogubilem:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2005 Kolejny "apdejt", model pierwszego robota chyba jest skończony. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 OMG!!! roxujesz! bajerancka pracka sie zapowiada, klimatyczna. (znowu gasienice:D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 no bardzo ładnie nie mam nic do zarzucenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2005 Jeszcze jeden render - tylko podwozie, jak widać od lokomotywy:D: Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 Swietne masz pomysly. :) Tak trzymac. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 sliczny robocik. ale nie widze tego jak on mialby zejsc po schodach z rakiety :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2005 sliczny robocik. ale nie widze tego jak on mialby zejsc po schodach z rakiety :) Wiem też to zauwazyłem, będę musiał zrobić podjazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 To do mnie przemawia. Fajowa stylistyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 Kolejny update. Nowy robot w drodze, tym razem na wiatr.:D Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Ladnie, ladnie. :) Bedzie jakis robot kroczacy? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 rakhi, masz wyobraźnę, to się ceni :) Taka mała uwaga techniczna, w sumie bzdura ale jednak. W temacie wątku jest napisane: "update na str. 4" ja mam Twój wątek na 2 stronach :) Powodzenia, mam nadzieję że skończysz tą scenkę bo zapowiada się super Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 Ladnie, ladnie. :) Bedzie jakis robot kroczacy? pozdrawiam Raczej nie. [...]Taka mała uwaga techniczna, w sumie bzdura ale jednak. W temacie wątku jest napisane: "update na str. 4" ja mam Twój wątek na 2 stronach[...] Dziwne ja mam na 4 stronach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 To zalezy od ustawien w Panelu Uzytkownika. Ja tez mam na 2 stronach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 Taki mały updejcik.:) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 fajne, bardzo klimatyczne, podoba mi się styl, trochę jak stara armatka:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 skrzyzowanie beczki od piwa i wozka inwalidzkiego :D ale klimacik trzyma, oby tak dalej ps. co do stron, ja mam tylko 1 strone :P (EDIT: o wlasnie zaczelem druga :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 beczuszka jest ql ma klimacik ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Powiedz mi rakhi, jak oceniasz funkcjonalnosc menu w Blenderze? Przyznam sie, ze mnie odstraszylo i tak sie skonczyla moja zabawa z tym programem. Powiadaja, ze badz co badz jest to jeden z lepszych toolbarow wogole wsrod oprogramowania tego typu... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 robociki sa fajne, takie inne :-), beda mialy jakies konczyny ?? czy tak tylko beda jezdzic ala pathfinder, bo na koncepcie jakas flage te ludki maja itepe ?? a interfejs blendera jest ql, mi sie podoba, szkoda tylko ze sam program ma jeszcze braki w funkcjonalnosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 RA - ja trochę w blenderku siedziałem swego czasu i powiem Ci szczerze że można się przyzwyczaić, szczególnie że w nowych wersjach całkiem nieźle dopracowali menu które się chowa pod "spacja" :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 Powiedz mi rakhi, jak oceniasz funkcjonalnosc menu w Blenderze? Przyznam sie, ze mnie odstraszylo i tak sie skonczyla moja zabawa z tym programem. Powiadaja, ze badz co badz jest to jeden z lepszych toolbarow wogole wsrod oprogramowania tego typu... pozdrawiam W skali 1/10 to oczywiście 10:D. Na początku interfejs wydaje się dziwny bo nie jest taki jak inne. Ale później człowiek odkrywa jak szybko może się poruszać, prawie żadnych rozwijanych menu, prawie same przyciski. Układ okien można zmieniać dowolnie bez ograniczeń. Jak człowiek się tylko przefamie to przy blenderku zostanie (i nie czuje, że rymuje:D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 Sanki - a widziałeś interfejs jaki będzie w 2.40 ?? Teraz jest w Tuhopuu3. Ostatnio też się bawiłem Blenderowym fluid simulatorem (bardzo wczesny WIP), ale mam nadzieje, że do następnej wersji zostanie zrobiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Po takiej reklamie jestem zmuszony sciagnac Blendera. :D Fluidy... lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakhi Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2005 Update. Poprawie żagiel i moze cos dodam lub poprawie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 bardzo ładnie, do etgo wózka nic dodatkowego bym już nie dawał, ale żagle powinieneś udoskonalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi