Napisano 16 Grudzień 200519 l modelik ładny ale lakier to moim zdaniem koszmar :| i nie rozumiem ogólnego podniecenia no chyba ze chodzi o model :D tak trzymaj.
Napisano 16 Grudzień 200519 l Ladny model, jeszcze lepszy samochod. Co do lakieru, to faktycznie cos jest nie tak - za duza wartosc speculara i reflection tez zawyzyles chyba, co? Wyglada jak czerwony chrom :P Dlugo modelujesz to cudo?
Napisano 16 Grudzień 200519 l Autor modeluje od kiedy jest temat zalozony :) byl z miesiac przerwy + przerwa zwiazana z padnieciem dysku i mam jakas staa wersje odkopana i musze od nowa tyl zrobic , ale to nic :]
Napisano 16 Grudzień 200519 l "To nic" :D jaki skromny chłopak :] Jak będzie Ci się chciało tak szczegółowo robić i to skończyć to jesteś bardzo wytrwały :D Powodzenia życzę ;]
Napisano 16 Grudzień 200519 l Autor Cytat Jak będzie Ci się chciało tak szczegółowo robić przed chwila wy***lem caly tyl bo nie byl zgodny z orginalem :|
Napisano 17 Grudzień 200519 l Autor zaczelem tyl i przod juz prawie skonczony ... jeszcze pare detali , siatka i IC i bedzie gitara myśle... a w tyle tylko zderzak , z nadkolem mysle ze sobie poradzilem ;) pozdrawiam
Napisano 17 Grudzień 200519 l no ładnie :) tylko nie jestem pewien czy masz równo przy tych prostokątnych wlotach w zderzaku :/ będziesz się na wnętrze porywał ??
Napisano 17 Grudzień 200519 l Autor wnętrze ? mysle ze jk skoncze wszystko z zewnątrz to nie stoi nic na przeszkodzie ;)
Napisano 18 Grudzień 200519 l Autor potrzebuje blueprinty tylnego zderzaka w tej wersji: za pomoc z gory dzieki :)
Napisano 18 Grudzień 200519 l haha nie znajdziesz :D a ja juz mam zrobiony :D btw. za*****ty ten twój modelik :)
Napisano 18 Grudzień 200519 l ty masz o tyle łatwiej niż ja że masz poly i możesz w każdej chwili poprzesuwać :D podpowiem tylko że samym obrysem jeżeli chodzi o wielkość to się zabardzo nie różni :)
Napisano 18 Grudzień 200519 l Autor Cytat ty masz o tyle łatwiej niż ja że masz poly i możesz w każdej chwili poprzesuwać :D tak tylko ze siatka jest tak krzywa ze szok i dodatkowo sie robi kilka razy dluzej niz w nurbs wiec ty bys zdarzyl zrobic kilka zderzakow zanim ja bym skonczyl moj pierwszy ;]
Napisano 3 Styczeń 200619 l A ja widze buga... Jak sie zaczyna "rozszerzac" nadkole to jest za ostro... (jakby co to mam na to lekarstwo). A tak ogolnie to model TipTop i czekam na wiecej bo cos przestoj widze :/ ;P
Napisano 6 Styczeń 200619 l Autor jakis stary upik :) dach juz jest zmieniony i lepszy, ramki szyb zmienione (tutaj jeszcze stare) pozdro
Napisano 6 Styczeń 200619 l .: qba :. dobrze jest! Dach zmieniony - no tak na aluminiowy ;P Wszystko mi sie podoba w tej pracy
Napisano 6 Styczeń 200619 l Autor wie ktos jak zrobic jakies layery zeby ukrywac np cala karoserie a zeby zostala reszta nie zaznaczajac co chwile poszczeg. czesci ?
Napisano 6 Styczeń 200619 l grupując elementy w poszczególne layery? potem w layer manager masz opcje m.in hide/unhide layer
Napisano 7 Styczeń 200619 l Autor przysnila mi sie scena ... evo w starym garazu (mozliwe ze szopie) , przykryte do polowy plachta ... auto przygotowywane na zawody, mozliwe ze bedzie pokazane juz jako przygotowane do zawodow lub jeszcze niektore elementy beda rozkrecone ... ale o tym pomysle pozniej co myslicie o takiej scenie ? narysowalbym mniej wiecej jakby to mialo wygladac ale nie mam tabletu .. moze cos wykombinuje myszką pozdro
Napisano 7 Styczeń 200619 l No pomysl fajny :) To tak jak w filmie "Szybki jak blyskawica" ;) Ale ta scena to wcale nie takie dziwne - jezeli chodzi o nasz kraj... Nie jedna rajdowka jest w takich warunkach przygotowywana... ;P No dooobra w podobnych hehehe ;>
Napisano 7 Styczeń 200619 l Autor no pomysl z tego filmu bo wczoraj sobie obejrzalem (juz kiedys sciagnelem zeby cos podpatrzec) i mi sie przysnilo :D wszystko dokladnie poobmacywalem i do dziela :]
Napisano 7 Styczeń 200619 l hmm..mnie sie wydaje ze z plachta pomysl jest fajny...ale gdyby do tego dochodzily jeszcze inne rendery ...bo przeciez nie po to modelowales swoj model zeby go teraz do polowy zakryc:)
Napisano 7 Styczeń 200619 l Autor Cytat mnie sie wydaje ze z plachta pomysl jest fajny...ale gdyby do tego dochodzily jeszcze inne rendery to juz moja sprawa i tajemnica :P :D
Napisano 8 Styczeń 200619 l Temat scenki super takl jak model :) Dawaj tu wypasioną scenke do tego modelu co jest i bęzie gites :) Ja jestem za stodołą :) taką mego starą stodołą, brudną śmierdzącą i wogóle i do tego super wypasiona bryka :) Nop to czekam :D
Napisano 8 Styczeń 200619 l Na blender.pl też ktoś robi to mitsubishi. :) http://www.blender.pl/component/option,com_simpleboard/Itemid,49/func,view/id,20239/catid,18/limit,10/limitstart,0/
Napisano 8 Styczeń 200619 l Autor hehe myslalem ze to moj temat ale spoko .. ;] niech wrzuci na to forum wipa to pogadamy , tutaj nic nie napiszę pozdro
Napisano 8 Styczeń 200619 l świetny model!.. hmm...jestem ciekawy jak zrobiłeś tego grilla na masce:)...przeglądając topic, wiem że jest modelowany, ale męczy mnie pytanie...jak?..
Napisano 9 Styczeń 200619 l acre117: np. tak - http://67.15.36.49/team/Tutorials/grille/grille_01.asp :) A co do pracki - świetnie ci idzie, pomysł na scenę też bardzo fajny (sam sobie od dawna marzę o zrobieniu czegoś podobnego:) ). Powodzenia:)
Napisano 9 Styczeń 200619 l Autor krzemian :D to sposob na wiejski grill :) ja troche inaczej zrobilem
Napisano 9 Styczeń 200619 l .:qba:. napisał: krzemian :D to sposob na wiejski grill :) ja troche inaczej zrobilem hehee a jaki jest "nie wiejski"?? jesli mozna zapytac... ;P btw.fajne auto zrobiles... ;)
Napisano 9 Styczeń 200619 l Autor wiejski - 2 boxy skrzyzowane niewiejski - 3 boxy na krzyz :D dobra koniec OT ;) kupiłem maxa 8 , zobaczymy jakie opcje ma
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Autor zaczątki tyłu, nie ma zadnych blueprintow takze lece z glowy na razie wersja beta, bledy oczywiscie beda poprawione, to jest poprostu ksztalt ogolny :)
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Ale jakością mogłeś nam nie żyłować. ;) Dobrze jest. Nierówności wkrótce nie będzie, więc nie ma o czym pisać. :D pozdrawiam
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Autor juz dzisiaj nie mam sily na zmiane rendera, jest tylko po to zeby cos bylo widac :D jutro sie tym zajme jeszcze poprawiony (mam nadzieje) przedni zderzak dobranoc
Napisano 23 Kwiecień 200618 l jesli robisz dalej 8 to ja mam printy tyłu w dobrej jakości, no chyba że ci o zdięcia chodzi, jak na razie to miejsce na rejestracje nie takie jak powinno być, nie wiem może to przez perspektywa, a i tak wogóle jakiś taki za okrągły chyba jest
Napisano 23 Kwiecień 200618 l mi dupa tak wyszla http://members.lycos.co.uk/komedsg/lancer/068.jpg jak bedziesz chcial to jutro ci zrobie printy :)
Napisano 23 Kwiecień 200618 l fajnie qba że dalej robisz to autko :) a szkoda byłoby nie dokończyć tak dobrze wykonanego (jak narazie) modelu ;) pozdro
Napisano 23 Kwiecień 200618 l Autor Cytat jesli robisz dalej 8 to ja mam printy tyłu w dobrej jakości nie mozliwe :> przeszukalem caly internet i nie znalazlem BP do tej wersji :))) podrzuc linka na PM :) kome jak nie bede dawal rady to sie zglosze, na razie jakos idzie ;)