Igi Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 do tego samochodu podchodze juz siodmy lub osmy raz to drugi moj wip tego samochodu. siedze w programie 1,5 roku i wreszcie za tym osmym razem zaczelo cos sie pojawiac zalaczam zdjecie samochodu i screen siatki splajnow (na razie bo boje sie dalej robic zeby nie spieprzyc) dla porownania. prosze informacje o bugach i jakichs niezgodnosciach co do oryginalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 jak na 1,5 roku siedzenia w programie to powiem ci ze bardzo kiepsko.. na splajnach sie nie znam wiec bugow nie wymienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 14 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2005 tez mi sie tak wydaje ale najwiecej nauczylem sie przez ostatnie pol roku. na razie duzo sie dowiedzialem co mam dalej zrobic bo kszatlt samochodu bez przedniej i tylnij czesci wydaje mi sie ok tylko bo je sie tego ruszac. co mam dalej robic bo kompletnie nie wiem!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 moze porob prostrze przedmioty jak nie wiesz co dalej zrobic z samochodem :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 No kiepskawo. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.funky Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 Kiepskawo czy nie ale liczy sie samochod ktory wybrales :) Kocham Deloreana... ( bttf tez :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2005 ja tez. wiec za wszelka cene chce go wymodelowac. nie chodzi mi i szzcegolowosc. bo tu nic nie ma tylko model plastyczny ,ksztalt. czy sie zgada i czy da sie jeszcze cos z tego zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 ksztaut się zgadza, ale jest troche pofalowany w niektórych miejscach, btw, konwertuj to co masz na editable poli, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś i próbuj dalej, a koro robisz ten samochód poaz 8 to wydaje mi się, że powinieneś wiedzieć co teraz począć chyba, że poprzdnie 7 razy zakończyłeś na dachu. jeśli tak tak to przerób kilka tutków lepiej. I jeszcze jedno użyj chamfera na niektórych krawędziach to będzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2005 a teraz lepiej?? widac pare bugow ale robilem tak zeby pokazac. oczywiscie poprawie. zaczalem od nowa. no i jak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 No już trochę lepiej, przyanjmniej jakieś szczegóły małe są ;) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 gdzieniegdzie chamfer i bedzie dobrze pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 17 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2005 dodalem przod, swiatla, chamfery usunalem bugi. no i jak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 no wygląda nieźle, trochę krzywe połączenia ale mi to nie przeszkadza. Polecam pokazywanie modelu oświetlonego skylightem lub czymś podobym :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 hoho! ale różnica, jak to zrobiłeś, że tak zmieniło sie pozytywnie?. ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 17 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2005 porzuciłem splajny i zaczalem od nowa na poly. po prostu. nie wiedzialem ze na poly 5 razy łatwiej robic samochod niz na splajnach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 No... jak dla mnie bomba tylko troche niektóre krawędzie są krzywe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 no widzisz i jakos idzie ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 fajnie - pokaż siatke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Wypas fura !! masz ją ładnie zrobić !!! :) narazie całkiem całkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 dzisiaj kompletnie jakos nie mailem natchnienia. zaczalem dodawac szczegoly nie wychodzilo. zostawilem. zaczalem drzwi i pogubilem sie w vertexach i zostawilem felgi zaczalem robic tez zostawilem. moze dlatego ze od 7 bylem na grzybach ;) ale zrobilem kilka poprawek poprawilem polaczenia i zamaskowalem dziure miedzy swiatlami a karoseria. (nie widac jej na poprzednich renderach) zalaczam siatke z ms i bez i rendera (w ktorym wiele sie nie zmieniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 klapa trochę krzywo jest; nie pasuje dokładnie do błotników. ażeś pozamieszczał te jpegi;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Zaznaczyłem to co mi się w oczy rzucało. Tam na dole kilka razy cutem potraktować i bedzie spoko, trochę sie bałagan zrobił, na górze niec krzywo. Keep working, jest dobrze :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 strasznie krzywo siatke ukladasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 bo to moj drugi polymodeling ;) moze dzis sie wezme za cos. moze za cos prostego. np swiatla dopracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Idziesz zdecydowanie do przodu. :) Bledy wytknal Vorek, wiec nie bede sie rozpisywal. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 heh co wy wiecie o deLorean'ach :) obejrzyjcie mojego zrobilem go po emisji powrotu do przyszlosci jakis rok temu ;) a jaki dumny bylem :) narzucilem jakas texture ze standardowych kulek maxa i bylo suuper ;) co do twojego to bardzo mi sie podoba, oby tak dalej :) kocham ten samochód (własnie ze wzgledu na film o ktorym pisalem wyzej) proponuje ci zrobic dwie wersje tego samochodu, cywilną i tą z filmu z tymi fajurskimi dodatkami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 niech narazie skonczy jedna wersje ;] a Twoj DL wymiata ;) proponuje go do złotej ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2005 ja o dmc sie tyle naczytalem ze nie musisz mi mowic co to jest bttf ;) wlasnie mialem taki zamaiar ze jak skoncze ( o ile skoncze) to zrobie go w wresji bttf. oczywiscie bardziej podoba mi sie normalna wersja. tak tez myslalem czy nie zrobic z tego pickupa. wyzej zawiesze tylko gdzie upchac silnik ;). maly update dodalem szegoly do zderzaka miejsca na migacze i widze ze bede musial zrobic od nowa swiatla bo maja zupelnie niepodbony ksztalt. jak bedziecie chcieli to tez moge wam podeslac moje pierwszego deloreana w maxie tez z bttf. moze w nastepnym poscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 ładnie, ale jest chyba nierówno w szparach pomiędzy maską a resztą, popraw i będzie ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 update. dorobilem to cos na dole. powinniscie zauwazyc. i porawilem swiatla z grillem mam problemy wiec na razie nie robie. polaczenia na masce dalej sa krzywe ale zrobie je dopiero gdy skoncze caly przod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 ah no i jeszcze moj pierwszy delorean :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 Witam!! zrob wiecej bo tak to nie ma sensu jak bedziesz przesowal pare vertexow i pokazywal ps. ladnie to wyglada pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 troche malo widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 No ale krzywych krawedzi nie poprawiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 ładnie idzie tylko z szparami cos nie tak na masce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi