Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

do tego samochodu podchodze juz siodmy lub osmy raz to drugi moj wip tego samochodu. siedze w programie 1,5 roku i wreszcie za tym osmym razem zaczelo cos sie pojawiac zalaczam zdjecie samochodu i screen siatki splajnow (na razie bo boje sie dalej robic zeby nie spieprzyc) dla porownania. prosze informacje o bugach i jakichs niezgodnosciach co do oryginalu.zrzut18fo.jpg1981delorean1027039qz.jpg

• Odpowiedzi 34
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

tez mi sie tak wydaje ale najwiecej nauczylem sie przez ostatnie pol roku. na razie duzo sie dowiedzialem co mam dalej zrobic bo kszatlt samochodu bez przedniej i tylnij czesci wydaje mi sie ok tylko bo je sie tego ruszac. co mam dalej robic bo kompletnie nie wiem!!

Napisano

Kiepskawo czy nie ale liczy sie samochod ktory wybrales :) Kocham Deloreana... ( bttf tez :P )

Napisano
  • Autor

ja tez. wiec za wszelka cene chce go wymodelowac. nie chodzi mi i szzcegolowosc. bo tu nic nie ma tylko model plastyczny ,ksztalt. czy sie zgada i czy da sie jeszcze cos z tego zrobic.

Napisano

ksztaut się zgadza, ale jest troche pofalowany w niektórych miejscach, btw, konwertuj to co masz na editable poli, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś i próbuj dalej, a koro robisz ten samochód poaz 8 to wydaje mi się, że powinieneś wiedzieć co teraz począć chyba, że poprzdnie 7 razy zakończyłeś na dachu. jeśli tak tak to przerób kilka tutków lepiej.

I jeszcze jedno użyj chamfera na niektórych krawędziach to będzie lepiej.

Napisano
  • Autor

a teraz lepiej?? widac pare bugow ale robilem tak zeby pokazac. oczywiscie poprawie. zaczalem od nowa. no i jak??52ea.jpg

Napisano
  • Autor

dodalem przod, swiatla, chamfery usunalem bugi. no i jak??

render29ie.jpg

Napisano

no wygląda nieźle, trochę krzywe połączenia ale mi to nie przeszkadza. Polecam pokazywanie modelu oświetlonego skylightem lub czymś podobym :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

porzuciłem splajny i zaczalem od nowa na poly. po prostu. nie wiedzialem ze na poly 5 razy łatwiej robic samochod niz na splajnach ;)

Napisano

No... jak dla mnie bomba tylko troche niektóre krawędzie są krzywe

Napisano

Wypas fura !! masz ją ładnie zrobić !!! :) narazie całkiem całkiem

Napisano
  • Autor

dzisiaj kompletnie jakos nie mailem natchnienia. zaczalem dodawac szczegoly nie wychodzilo. zostawilem. zaczalem drzwi i pogubilem sie w vertexach i zostawilem felgi zaczalem robic tez zostawilem. moze dlatego ze od 7 bylem na grzybach ;) ale zrobilem kilka poprawek poprawilem polaczenia i zamaskowalem dziure miedzy swiatlami a karoseria. (nie widac jej na poprzednich renderach) zalaczam siatke z ms i bez i rendera (w ktorym wiele sie nie zmieniłosiatkams8ew.jpg

render61ew.jpgsiatka8rc.jpg

Napisano

klapa trochę krzywo jest; nie pasuje dokładnie do błotników. ażeś pozamieszczał te jpegi;].

Napisano

Zaznaczyłem to co mi się w oczy rzucało. Tam na dole kilka razy cutem potraktować i bedzie spoko, trochę sie bałagan zrobił, na górze niec krzywo.

Keep working, jest dobrze :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

bo to moj drugi polymodeling ;) moze dzis sie wezme za cos. moze za cos prostego. np swiatla dopracuje

Napisano

Idziesz zdecydowanie do przodu. :)

Bledy wytknal Vorek, wiec nie bede sie rozpisywal. ;)

pozdrawiam

Napisano

heh co wy wiecie o deLorean'ach :) obejrzyjcie mojego zrobilem go po emisji powrotu do przyszlosci jakis rok temu ;) a jaki dumny bylem :) narzucilem jakas texture ze standardowych kulek maxa i bylo suuper ;)

co do twojego to bardzo mi sie podoba, oby tak dalej :) kocham ten samochód (własnie ze wzgledu na film o ktorym pisalem wyzej) proponuje ci zrobic dwie wersje tego samochodu, cywilną i tą z filmu z tymi fajurskimi dodatkami :D

Napisano
  • Autor

ja o dmc sie tyle naczytalem ze nie musisz mi mowic co to jest bttf ;) wlasnie mialem taki zamaiar ze jak skoncze ( o ile skoncze) to zrobie go w wresji bttf. oczywiscie bardziej podoba mi sie normalna wersja. tak tez myslalem czy nie zrobic z tego pickupa. wyzej zawiesze tylko gdzie upchac silnik ;). maly update dodalem szegoly do zderzaka miejsca na migacze i widze ze bede musial zrobic od nowa swiatla bo maja zupelnie niepodbony ksztalt. jak bedziecie chcieli to tez moge wam podeslac moje pierwszego deloreana w maxie tez z bttf. moze w nastepnym poscie.

render80qx.jpg

Napisano

ładnie, ale jest chyba nierówno w szparach pomiędzy maską a resztą, popraw i będzie ładnie.

Napisano
  • Autor

update. dorobilem to cos na dole. powinniscie zauwazyc. i porawilem swiatla z grillem mam problemy wiec na razie nie robie. polaczenia na masce dalej sa krzywe ale zrobie je dopiero gdy skoncze caly przod.render109of.jpg

Napisano
  • Autor

ah no i jeszcze moj pierwszy delorean :]

f1rstdmc5so.jpg

Napisano

Witam!!

zrob wiecej bo tak to nie ma sensu jak bedziesz przesowal pare vertexow i pokazywal

ps. ladnie to wyglada

pozdro