Napisano 14 Sierpień 200519 l do tego samochodu podchodze juz siodmy lub osmy raz to drugi moj wip tego samochodu. siedze w programie 1,5 roku i wreszcie za tym osmym razem zaczelo cos sie pojawiac zalaczam zdjecie samochodu i screen siatki splajnow (na razie bo boje sie dalej robic zeby nie spieprzyc) dla porownania. prosze informacje o bugach i jakichs niezgodnosciach co do oryginalu.
Napisano 14 Sierpień 200519 l jak na 1,5 roku siedzenia w programie to powiem ci ze bardzo kiepsko.. na splajnach sie nie znam wiec bugow nie wymienie
Napisano 14 Sierpień 200519 l Autor tez mi sie tak wydaje ale najwiecej nauczylem sie przez ostatnie pol roku. na razie duzo sie dowiedzialem co mam dalej zrobic bo kszatlt samochodu bez przedniej i tylnij czesci wydaje mi sie ok tylko bo je sie tego ruszac. co mam dalej robic bo kompletnie nie wiem!!
Napisano 14 Sierpień 200519 l moze porob prostrze przedmioty jak nie wiesz co dalej zrobic z samochodem :) pozdrawiam
Napisano 14 Sierpień 200519 l Kiepskawo czy nie ale liczy sie samochod ktory wybrales :) Kocham Deloreana... ( bttf tez :P )
Napisano 15 Sierpień 200519 l Autor ja tez. wiec za wszelka cene chce go wymodelowac. nie chodzi mi i szzcegolowosc. bo tu nic nie ma tylko model plastyczny ,ksztalt. czy sie zgada i czy da sie jeszcze cos z tego zrobic.
Napisano 15 Sierpień 200519 l ksztaut się zgadza, ale jest troche pofalowany w niektórych miejscach, btw, konwertuj to co masz na editable poli, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś i próbuj dalej, a koro robisz ten samochód poaz 8 to wydaje mi się, że powinieneś wiedzieć co teraz począć chyba, że poprzdnie 7 razy zakończyłeś na dachu. jeśli tak tak to przerób kilka tutków lepiej. I jeszcze jedno użyj chamfera na niektórych krawędziach to będzie lepiej.
Napisano 16 Sierpień 200519 l Autor a teraz lepiej?? widac pare bugow ale robilem tak zeby pokazac. oczywiscie poprawie. zaczalem od nowa. no i jak??
Napisano 17 Sierpień 200519 l no wygląda nieźle, trochę krzywe połączenia ale mi to nie przeszkadza. Polecam pokazywanie modelu oświetlonego skylightem lub czymś podobym :) Pozdrawiam
Napisano 17 Sierpień 200519 l hoho! ale różnica, jak to zrobiłeś, że tak zmieniło sie pozytywnie?. ;-))
Napisano 17 Sierpień 200519 l Autor porzuciłem splajny i zaczalem od nowa na poly. po prostu. nie wiedzialem ze na poly 5 razy łatwiej robic samochod niz na splajnach ;)
Napisano 18 Sierpień 200519 l Autor dzisiaj kompletnie jakos nie mailem natchnienia. zaczalem dodawac szczegoly nie wychodzilo. zostawilem. zaczalem drzwi i pogubilem sie w vertexach i zostawilem felgi zaczalem robic tez zostawilem. moze dlatego ze od 7 bylem na grzybach ;) ale zrobilem kilka poprawek poprawilem polaczenia i zamaskowalem dziure miedzy swiatlami a karoseria. (nie widac jej na poprzednich renderach) zalaczam siatke z ms i bez i rendera (w ktorym wiele sie nie zmieniło
Napisano 18 Sierpień 200519 l klapa trochę krzywo jest; nie pasuje dokładnie do błotników. ażeś pozamieszczał te jpegi;].
Napisano 18 Sierpień 200519 l Zaznaczyłem to co mi się w oczy rzucało. Tam na dole kilka razy cutem potraktować i bedzie spoko, trochę sie bałagan zrobił, na górze niec krzywo. Keep working, jest dobrze :) Pozdrawiam
Napisano 18 Sierpień 200519 l Autor bo to moj drugi polymodeling ;) moze dzis sie wezme za cos. moze za cos prostego. np swiatla dopracuje
Napisano 18 Sierpień 200519 l Idziesz zdecydowanie do przodu. :) Bledy wytknal Vorek, wiec nie bede sie rozpisywal. ;) pozdrawiam
Napisano 18 Sierpień 200519 l heh co wy wiecie o deLorean'ach :) obejrzyjcie mojego zrobilem go po emisji powrotu do przyszlosci jakis rok temu ;) a jaki dumny bylem :) narzucilem jakas texture ze standardowych kulek maxa i bylo suuper ;) co do twojego to bardzo mi sie podoba, oby tak dalej :) kocham ten samochód (własnie ze wzgledu na film o ktorym pisalem wyzej) proponuje ci zrobic dwie wersje tego samochodu, cywilną i tą z filmu z tymi fajurskimi dodatkami :D
Napisano 19 Sierpień 200519 l niech narazie skonczy jedna wersje ;] a Twoj DL wymiata ;) proponuje go do złotej ;) pozdrawiam
Napisano 19 Sierpień 200519 l Autor ja o dmc sie tyle naczytalem ze nie musisz mi mowic co to jest bttf ;) wlasnie mialem taki zamaiar ze jak skoncze ( o ile skoncze) to zrobie go w wresji bttf. oczywiscie bardziej podoba mi sie normalna wersja. tak tez myslalem czy nie zrobic z tego pickupa. wyzej zawiesze tylko gdzie upchac silnik ;). maly update dodalem szegoly do zderzaka miejsca na migacze i widze ze bede musial zrobic od nowa swiatla bo maja zupelnie niepodbony ksztalt. jak bedziecie chcieli to tez moge wam podeslac moje pierwszego deloreana w maxie tez z bttf. moze w nastepnym poscie.
Napisano 20 Sierpień 200519 l ładnie, ale jest chyba nierówno w szparach pomiędzy maską a resztą, popraw i będzie ładnie.
Napisano 21 Sierpień 200519 l Autor update. dorobilem to cos na dole. powinniscie zauwazyc. i porawilem swiatla z grillem mam problemy wiec na razie nie robie. polaczenia na masce dalej sa krzywe ale zrobie je dopiero gdy skoncze caly przod.
Napisano 21 Sierpień 200519 l Witam!! zrob wiecej bo tak to nie ma sensu jak bedziesz przesowal pare vertexow i pokazywal ps. ladnie to wyglada pozdro