Chindoos Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Tym razem poświęciłem temu samochodowi więcej czasu niż poprzednim. Nie jest jeszcze idealny ale nadal się uczę i myślę że za dwa trzy samochody to będzie "TO". http://www.chindoos.republika.pl/download/celica.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 model bardzo ładny, lakier już roche gorzej, czy teswiatła tak na prawde wyglądają? I nie pasuje mi troche ta scena, troche samochód ma bardziej wyraźne kolory, a scena jest taka sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chindoos Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2005 Nie wiem czy chodzi Ci o całość świateł czy tylko o same klosze ale ze światłami mialem największy problem i ratowalem się teksturą. Lakier jest z jakiegoś tutka i może jest faktycznie za bardzo "metalik", ale tak miało być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 jest to Celica Grand Tourismo4 (http://home.no.net/aurora99/images/bilbilder/divbiler/divbiler06.jpg zdjecie dla tych ktorzy nie wiedza jak wyglada) i podobaloby mi sie gdyby nie te swiatla i zwiędłe elementy typu lusterka ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 az mu lusterka opadly ze zdziwienia :) uzywasz printow czy raczej niezbyt juz nie mowiac o zdjeciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 drzwi i nadkola do blacharza, lakier też do wymiany, poza tym całkiem nieźle Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 powiem ci tylko ze jeszcze duzo nauki przed toba, a co do swiatem czy zagladales do kompedium w dziale modeling, jest tam swietny tutor jak zrobic material swiatel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Ogólnie na plus, ale do listy "co do wymiany/poprawy" dodał bym wycieraczki. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 montowanie modeli do zdjęcia nie wychodzi Ci najlepiej (mimo, że jest coraz lepiej ;) ). Czemu nie pokażesz po prostu modelu na jakimś renderowanym tle ? Moją uwagę od modelu odciągnęło właśnie nieciekawe połączenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chindoos Napisano 17 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2005 Nie za bardzo lubię modele na "pustym" tle... A efekt jest marny bo nie chcę renderować sceny kilka dni więc korzystam ze scanline'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 efekt marny nie dlatego, że ze scanline kożystasz ;) przejrzyj prace Traitora :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 Fakt faktem kilka elementow modelu mozna by podreperowac, ale raczej popracuj nad lakierem i oswietleniem. A przede wszystkim nad oswietleniem, zeby posadzic ten render na ziemi (czyli to na co zwracal uwage Leru - polaczenie). Wez zmniejsz nasycenie kolorow samego auta, ew. jakis filtr. Mam jeszcze wrazenie, ze ogniskowa kamery nie jest taka sama jak ogniskowa aparatu, z ktorego zostalo zrobione zdjecie tla. Pokombinuj i tak trzymaj, bo faktycznie masz zapal ;-) Kolejne auto ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 Widac progress :). Troszke zle dopasownie, ale jest dobrze. Dla mnie +4/6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 rowki to textura czy wymodelowane? światła przednie (zwłaszcza to po zewnętrznej) wygląda trochę jak wymodelowany cylinder attachowany do reszty modelu, ale moge sie mylić ;-]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 światła przednie (zwłaszcza to po zewnętrznej) wygląda trochę jak wymodelowany cylinder attachowany do reszty modelu tak wyglada bo tak jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chindoos Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 Zgodze się z przedmówcą... To są cylindry:) A rowki to nałożone splajny bo modelowane wyglądały okropnie... Mam z tymi rowkami największy problem:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Bosz... rowki splajnami. :| Ile to robiles? :D Ale jak sobie przypomne twoja pierwsza prace na tym forum, to musze stwierdzic , ze jestes o lata swietlne od tamtych dni. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Kurcze Chindoos!! Odkrywasz nowe techniki! :D Rowki splinami :) Tego jeszcze nie było :] Ale ważne, że zrobiłeś wielkie postępy w stosunkowo krótkim czasie! Pracuj dalej! Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi