Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

model bardzo ładny, lakier już roche gorzej, czy teswiatła tak na prawde wyglądają? I nie pasuje mi troche ta scena, troche samochód ma bardziej wyraźne kolory, a scena jest taka sobie.

Napisano
  • Autor

Nie wiem czy chodzi Ci o całość świateł czy tylko o same klosze ale ze światłami mialem największy problem i ratowalem się teksturą. Lakier jest z jakiegoś tutka i może jest faktycznie za bardzo "metalik", ale tak miało być.

Napisano

az mu lusterka opadly ze zdziwienia :) uzywasz printow czy raczej niezbyt juz nie mowiac o zdjeciach

Napisano

drzwi i nadkola do blacharza, lakier też do wymiany, poza tym całkiem nieźle

Pozdrawiam

Napisano

powiem ci tylko ze jeszcze duzo nauki przed toba, a co do swiatem czy zagladales do kompedium w dziale modeling, jest tam swietny tutor jak zrobic material swiatel

Napisano

Ogólnie na plus, ale do listy "co do wymiany/poprawy" dodał bym wycieraczki.

Pozdro!

Napisano

montowanie modeli do zdjęcia nie wychodzi Ci najlepiej (mimo, że jest coraz lepiej ;) ).

Czemu nie pokażesz po prostu modelu na jakimś renderowanym tle ?

Moją uwagę od modelu odciągnęło właśnie nieciekawe połączenie

Napisano
  • Autor

Nie za bardzo lubię modele na "pustym" tle... A efekt jest marny bo nie chcę renderować sceny kilka dni więc korzystam ze scanline'a.

Napisano

efekt marny nie dlatego, że ze scanline kożystasz ;)

przejrzyj prace Traitora :)

Napisano

Fakt faktem kilka elementow modelu mozna by podreperowac, ale raczej popracuj nad lakierem i oswietleniem. A przede wszystkim nad oswietleniem, zeby posadzic ten render na ziemi (czyli to na co zwracal uwage Leru - polaczenie). Wez zmniejsz nasycenie kolorow samego auta, ew. jakis filtr. Mam jeszcze wrazenie, ze ogniskowa kamery nie jest taka sama jak ogniskowa aparatu, z ktorego zostalo zrobione zdjecie tla. Pokombinuj i tak trzymaj, bo faktycznie masz zapal ;-) Kolejne auto ;]

Napisano

Widac progress :). Troszke zle dopasownie, ale jest dobrze. Dla mnie +4/6

Napisano

rowki to textura czy wymodelowane? światła przednie (zwłaszcza to po zewnętrznej) wygląda trochę jak wymodelowany cylinder attachowany do reszty modelu, ale moge sie mylić ;-].

Napisano
światła przednie (zwłaszcza to po zewnętrznej) wygląda trochę jak wymodelowany cylinder attachowany do reszty modelu

tak wyglada bo tak jest ;)

Napisano
  • Autor

Zgodze się z przedmówcą... To są cylindry:) A rowki to nałożone splajny bo modelowane wyglądały okropnie... Mam z tymi rowkami największy problem:/

Napisano

Bosz... rowki splajnami. :|

Ile to robiles? :D

Ale jak sobie przypomne twoja pierwsza prace na tym forum, to musze stwierdzic , ze jestes o lata swietlne od tamtych dni. :)

pozdrawiam

Napisano

Kurcze Chindoos!! Odkrywasz nowe techniki! :D Rowki splinami :) Tego jeszcze nie było :]

Ale ważne, że zrobiłeś wielkie postępy w stosunkowo krótkim czasie!

Pracuj dalej!

Pozdro!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.