Napisano 16 Sierpień 200519 l Tym razem poświęciłem temu samochodowi więcej czasu niż poprzednim. Nie jest jeszcze idealny ale nadal się uczę i myślę że za dwa trzy samochody to będzie "TO". http://www.chindoos.republika.pl/download/celica.avi
Napisano 16 Sierpień 200519 l model bardzo ładny, lakier już roche gorzej, czy teswiatła tak na prawde wyglądają? I nie pasuje mi troche ta scena, troche samochód ma bardziej wyraźne kolory, a scena jest taka sobie.
Napisano 16 Sierpień 200519 l Autor Nie wiem czy chodzi Ci o całość świateł czy tylko o same klosze ale ze światłami mialem największy problem i ratowalem się teksturą. Lakier jest z jakiegoś tutka i może jest faktycznie za bardzo "metalik", ale tak miało być.
Napisano 16 Sierpień 200519 l jest to Celica Grand Tourismo4 (http://home.no.net/aurora99/images/bilbilder/divbiler/divbiler06.jpg zdjecie dla tych ktorzy nie wiedza jak wyglada) i podobaloby mi sie gdyby nie te swiatla i zwiędłe elementy typu lusterka ... pozdrawiam
Napisano 16 Sierpień 200519 l az mu lusterka opadly ze zdziwienia :) uzywasz printow czy raczej niezbyt juz nie mowiac o zdjeciach
Napisano 16 Sierpień 200519 l drzwi i nadkola do blacharza, lakier też do wymiany, poza tym całkiem nieźle Pozdrawiam
Napisano 16 Sierpień 200519 l powiem ci tylko ze jeszcze duzo nauki przed toba, a co do swiatem czy zagladales do kompedium w dziale modeling, jest tam swietny tutor jak zrobic material swiatel
Napisano 16 Sierpień 200519 l Ogólnie na plus, ale do listy "co do wymiany/poprawy" dodał bym wycieraczki. Pozdro!
Napisano 16 Sierpień 200519 l montowanie modeli do zdjęcia nie wychodzi Ci najlepiej (mimo, że jest coraz lepiej ;) ). Czemu nie pokażesz po prostu modelu na jakimś renderowanym tle ? Moją uwagę od modelu odciągnęło właśnie nieciekawe połączenie
Napisano 17 Sierpień 200519 l Autor Nie za bardzo lubię modele na "pustym" tle... A efekt jest marny bo nie chcę renderować sceny kilka dni więc korzystam ze scanline'a.
Napisano 17 Sierpień 200519 l efekt marny nie dlatego, że ze scanline kożystasz ;) przejrzyj prace Traitora :)
Napisano 17 Sierpień 200519 l Fakt faktem kilka elementow modelu mozna by podreperowac, ale raczej popracuj nad lakierem i oswietleniem. A przede wszystkim nad oswietleniem, zeby posadzic ten render na ziemi (czyli to na co zwracal uwage Leru - polaczenie). Wez zmniejsz nasycenie kolorow samego auta, ew. jakis filtr. Mam jeszcze wrazenie, ze ogniskowa kamery nie jest taka sama jak ogniskowa aparatu, z ktorego zostalo zrobione zdjecie tla. Pokombinuj i tak trzymaj, bo faktycznie masz zapal ;-) Kolejne auto ;]
Napisano 17 Sierpień 200519 l Widac progress :). Troszke zle dopasownie, ale jest dobrze. Dla mnie +4/6
Napisano 17 Sierpień 200519 l rowki to textura czy wymodelowane? światła przednie (zwłaszcza to po zewnętrznej) wygląda trochę jak wymodelowany cylinder attachowany do reszty modelu, ale moge sie mylić ;-].
Napisano 17 Sierpień 200519 l światła przednie (zwłaszcza to po zewnętrznej) wygląda trochę jak wymodelowany cylinder attachowany do reszty modelu tak wyglada bo tak jest ;)
Napisano 18 Sierpień 200519 l Autor Zgodze się z przedmówcą... To są cylindry:) A rowki to nałożone splajny bo modelowane wyglądały okropnie... Mam z tymi rowkami największy problem:/
Napisano 18 Sierpień 200519 l Bosz... rowki splajnami. :| Ile to robiles? :D Ale jak sobie przypomne twoja pierwsza prace na tym forum, to musze stwierdzic , ze jestes o lata swietlne od tamtych dni. :) pozdrawiam
Napisano 18 Sierpień 200519 l Kurcze Chindoos!! Odkrywasz nowe techniki! :D Rowki splinami :) Tego jeszcze nie było :] Ale ważne, że zrobiłeś wielkie postępy w stosunkowo krótkim czasie! Pracuj dalej! Pozdro!