Skocz do zawartości

Najlepsze tematy: 54 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsze tematy:

• Walka
      19
    • Olimpiada
      1
    • Taniec
      1
    • Short Story
      18
    • Tor Przeszkód
      5
    • Akrobatyka
      4
    • Zabawy z Piłką
      6

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

• Odpowiedzi 179
  • Wyświetleń 17,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja chyba ta porade bede musial dac do regulaminu... modele 3ds i obj nie sa "zryte" poprostu zrob tak jak rowr napisal ""po inporcie dajcie edit vertex zaznaczcie wszystkie i dajcie selected weld" pozdr

Napisano

czy można zrobić własne modele i je potem zaanimować? Najpierw zrobię model ( pokażę go ) potem szkielet, a na koniec gotową animację ( oczywiście pokażę )??? ok???

!!! Ja robię walkę !!!

Napisano
  • Autor

Wraz z licznymi wiadomosciami od was na gg, postanowilismy zamiast zabawy z pilka dac walke.

party Nie możesz używać własnego modelu ponieważ musimy mieć pewność że model nie został wcześniej rigowany i animowany. Życzymy ci szczególnego powodzenia ^^. Regulamin został troszke zreformowany :). pzdr

Napisano

Witam!!

wlasnie sie zastanawiam czy wystartowac w minibitewce :)

bo nie mam zielonego pojecia o animowaniu (nigdy nie animowalem) a nawet pierwszy raz riggowalem:D

ps.niedlugo dam znac:)

Napisano

wraz z licznymi wiadomosciami od Was, postanowilismy zamiast zabawy z pilka dac walke...

nielot zapraszamy, zapraszamy, zawsze kiedys musi byc ten 1 raz;)

Napisano

hehe, ja też po raz pierwszy bawię się w character animation - i nie moge porządnie zrigować kolesia :(

bawiąc się dzisia (i ucząc) zrobiłem takie cóś:

Napisano

oki ja tez pierwszy raz sie zajolem animacja ale tak jak mowilem bede sie staral robic to na kosciach

kostek1dv.jpg

narazie zrobilem sam szkielet i polaczylem go w jedna calosc teraz bede robil IK solversy :] sam szkielet jeszcze bede dopracowywal...

Napisano
  • Autor

a może zanim zabierzesz sie za ik dopracuj ten szkielet i sprobuj skina dać =]. I tak w ogóle to jeżeli plastique działa na szkielet to radze skorzystac z plastique :p. Ale nie wiem :>

Napisano

dobra przystepuje do bitewki ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie

teraz poprawiam jeszcze bipeda i wymyslam story

wiec mozecie mnie dopisac

ps.wydaje mi sie ze jest nie najgorzej zrigowany:) ale jeszcze bede go poprawial:)

Napisano

hehe wiesz wsumie moge wszystko narazie zrobic bo pozniej nie ma problemu z edycja kosci ...

dodalem ik

kostek21ag.jpg

biore sie teraz za punkty pomocnicze :]

edit:

....eeeee jednak mi sie nie chce :D

Napisano

A po co Ci tyle tych IK na stopach ?:) Ruch stopy raczej lepiej animować FK, tak sobie utrudniasz życie

Napisano

hehe tajemnica drogi vorku... tajemnica :D w tym tkwi moj misterny plan zrobienia z zoltego fetyszysty wiec bede dokladnie animowal stopy :P:P:P

Napisano
  • Autor

Dopisujemy nielota.... No widze że ekipa juz stała się bardzo duża i że mamy tu paru doświadczonych więc konkurencja stała się niebezpieczna ^^

Napisano

paru doswiadczonych i conajmniej 1 co sie z rigiem jeszcze meczy :P ale spoko jak juz skoncze to bedzie sie trzymalo wszystko ;]

Napisano

Ja bym chetnie spróbował ale ledwo mi starcza czasu na inną mini-bitwę hehe, zgraliście sie nie powiem :D

Napisano

hemmm proponuje by ci doswiadczeni sie ujawnili bo jak co to bede mogl chociaz kogos spytac jak cos nie bede wiedzial:]

Napisano

oki dodalem jeszcze punkty pomocnicze...ale cos przy kolanach mi sie kosci rozsypaly jutro poprawie chociaz coraz mniej mi sie to chce w kosciach robic :)

kostek3copy6gp.jpg

jutro dodam kontrolery ruchu...

Napisano

Chłopaki... Gdybym chciał zapytac jak zweldowac wertexy... to bym o to zapytał....

Po prostu szkoda mi czasu na przygowywanie modelu do animacji.

Jeszcze raz.... mogę prosić o model w formacie max? czy to jakis problem jest ? ;)

Napisano

rowr, jak możesz to pokaż ten szkielecik w działaniu, bardzo mnie interesuje jak te Twoje stopki działają :D

Napisano

hehe, raczej nie o to koledze Asblazowi chodziło :D

Mam pytanko, czy ktoś będzie animował CAT'em ?

Napisano

dobra, sciągnąłem modele i możecie mnie zapisać.

Animować będę bipedami i zrobię jakąś 2 minutową walkę.

Napisano

2 min walke?? jak ja zrobie 10 sek story to bedzie dobrze:D

teraz czeka mnie kilka dni nauki animcji i wymyslanie story

asblaze--> widzialem gdzies tutaj link do pliku max ale jakos teraz go wcielo

pozdro

Napisano

nielot ja go wcielem;) z asblaze juz gadalem, dostal on maxa po obszernym wytlumaczeniu mi o co chodzi;)

Ps. ale nie zoltaka tylko myszaka! :D

Napisano
  • Autor
zapisujecie mnie czy nie ????? moge zrobić 1 min.

CZYTAJ REGULAMIN!!!

Napisano

dobra !!!!!!!! zrobię 49.9 s. Zapiszcie mnie, błagam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Napisano
  • Autor
dobra !!!!!!!! zrobię 49.9 s. Zapiszcie mnie, błagam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

A czytałeś chociaż raz regulamin od początkuy do końca?

Napisano

Witam!!

asblaze bierzesz udzial w bitewce??

ps.zawsze chcialem to zrobic(na obrazku)

ps2. juz powoli stroy mam wymyslone tzw concept aha i takie pytanie moze byc cos w stylu przemowy ze kolo gada i jakies gestylkujace ??

pozdro

Napisano

lol nie ma to jak sie meczyc 2 dni przez to ze sie nie znaznaczylo odpowiedniej opcji ;] biped skonczony i nawet dziala zadowalajaco ;];] jutro wrzuce jakies skreeny z efektami bo dzis juz za mocno zmeczony jestem :/

mam pytanko jeszcze w jaki sposob bedziecie animowac twarz ?

Napisano

no jakbymn wiedział jaki to bym nie pytał :P chodzi o texturki ?

Napisano

hmmm, chodzi o przyłączenie szkieletu do modelu i ustawienie weight wierzchołków - myślałem, że nazywa się to skinning :) - ale jeśli nie... - :o

Napisano
niemogliście bipeda męczyć :] ?

hmmm ja tam wole meczyc jakas postac zrigowana przynajmniej sie tego naucze a to sie napewno przyda:)

Napisano

nie i nie bedzie, lepiej jak czas nie goni, ale postarajcie sie do 2 miechow wrzucic juz animki:* pozdr

Napisano

a ja jestem zdania ze lepeiej jak czas goni bo wtedy wszystko szybciej idzie bo musi i tyle ;] ... nie ma to jak 12 godzin w robocie :/ time to max.