Pinki Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 Witam Dlugo myslalem nad wzieciem udzialu w tej bitwie i wyborem tematu.. jednakze praktycznie myslalem jedynie o "Maszynach Bojowych". Pewnego dnia przyszla mi na mysl koncepcja momentu krytycznego - CrashTest. Ze wzgledu na fakt, iz moim jedynym samochodem za ktory sie zabralem od podstaw to McLaren F1, dlatego on wlasnie bedzie obiektem testu :) Oczywiscie w wozie beda slynne marionetki uzywane do tego typu testow samochodowych wraz z wnetrzem.. ciekawe czy wszystko mi wyjdzie po mojej mysli.. w razie problemow bede prosil Was o pomoc.. ponizej umieszcza proby tla do sceny.. oczywiscie bez wlasciwych textur.. prosze o krytyke.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 pomysl bardzo fajny nawet moge powiedziec cool:) pamietam ze na cgtalku byl(jest) watek w wip "crashtest" zreszta bardzo fajny watek;P zycze powodzenia ps. troche pozno sie obudziles z wystartowaniem w bitwie co nie?? ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 no to jedziesz malo czasu zostalo w sumie , miesiac z groszami , ale jak sie ostro przysiadziesz zdazysz :) niestety nie widac obrazka jak bedzie widoczny to zrobie udp edit: ok tlo jest niezle z texturkami moze bedzie wygladalo bardzo dobrze :) powodzenia w bitwie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 bardzo fajny pomysł, czekam na update'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 witam w Bitwie i życzę powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 Super pomysł ja kiedyś myślałem o karambolu na autostradzie Czekam na update A ten obrazek to scena którą ty zrobiłeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 dobra.. scenke (tlo) juz ogolem jest.. .. teraz jednak sie wezme za mclarena i manekiny.. pozniej najwyzej bede dopracowaywal tlo, bo nie wiem ile mi sam samochodzik zajmie miejsca w scenie.. ponizej wyniki mojego dlubania nad samochodem.. poczatki sa na WIP'e bo wtedy jeszcze nie myslalem o wzieciu udzialu w bitwie .. :D acha.. i prosze o wyrozumialosc, bo to moj pierwszy powazny samochodzik.. do tej pory robilem tylko fiata z tutka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Samochód jest dobry chamfera i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 mimo iz czasu malo na robienie pracki.. to jednak znalazlem teraz chwilke i cos w samochodze udalo mi sie dorobic.. przod maski robilem z tutka .. ale dopiero pozniej przypadkiem sie skaplem, ze tutorial jest do samochodu MClaren owszem, ale low - poly .. full trojkatow i MS by wszystko skopal.. dlatego maske musialem przerobic a wszystko pozostale juz samemu robic.. dobre jest to, ze wkoncu sie ucze od podstaw samochodu robic ;) ps. Diesel: tak to moja scena ktora wczoraj zrobilem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 hehe nie masz sie o co martwoc, bo moj zlom wypada raczej marnie w porownaniu z tym co widze: ], lecz najtrodniejsze przed toba, mam nadzijee ze zrobisz bardzo widowiskowa sieczke,,, sam kiedys chcialm to zrobic, ehhh, pozstaraj sie zachowac klimat fotorealizmu pozdrawiam i zycze powodzenia: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 witam. no to sie rozumie. jestem wielkim fanem motoryzacji wszelakiej:) i licze ze dasz rade bo pomysl jest dla mnie bomba . po za tym to troche mnie dziwi ze modelujesz nie zniszczony samochod a zaraz bedziesz musial polowe przodu usunąć lub tak zdeformowac ze w zasadzie zrobisz go od nowa. popraw mnie jesli myle bo pewnie sie nie znam...ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 27 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2005 modeluje caly bo jeszcze mi sie przyda kiedys .. po za tym nie wiem jaka bedzie sila zgniotu i ile bede musial przod zdeformowac.. a tak wogole to chce wkoncu zrobic samemu pierwszy caly samochod :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinoza Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 modeluje caly bo jeszcze mi sie przyda kiedys .. po za tym nie wiem jaka bedzie sila zgniotu i ile bede musial przod zdeformowac.. a tak wogole to chce wkoncu zrobic samemu pierwszy caly samochod :D ...dobra motywacja , tak trzymaj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nermal Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 Pomysl boski.Trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 Kawał drogi przed toba szkoda że to niebedzie samochód osobowy i zmień oświetlenie sceny światło powinno być skupione na pasie zderzenia samochodu z murem ściany prawie nie powinny być widoczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 27 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2005 hmm.. oczywiscie pas bedzie najbardziej oswietlony.. po wymodelowaniu i otexturowaniu wszystkiego naloze pare efetow.. dodam kontrastu i bedzie dobrze.. choc tlo sceny mimo ze slabiej to jednak chce uwidocznic.. przed zabraniem sie za ta scene obejrzalem kilkadziesiat fotek crashtestow Euroncapu.. i wlasnie nimi sie kieruje.. a jezeli chodzi o samochod.. to wybaczcie ale tylko taki mam "pod reka" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 no, fajnie to idzie. ile manekinow tam wsadzisz, jednego, troje? nastepnym razem poprosze o renderek bez shaderka:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2005 Dareg.. manekinow najprawdopodobniej bedzie dwoch :D.. w pierwszym poscie pisalem, ze w razie problemow zwroce sie do Was o pomoc.. i wlasnie taki moment nastal.. mianowicie mecze sie z tym Mclarenem.. i nie moge zrobic fajnego materialu potluczonej szyby.. chodzi mi o szybe frontowa.. ktora bedzie w modelu jakos calosc, ale zeby bylo widac powierzechnie potluczona.. samochodowe szyby to nie no lusterka i sa dosc mocne, wiec jakby co to rozpadaja sie juz na tysiace elementow.. please pomozcie.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 hmm ja bym to bumpem zalatwil, musisz zrobic kostke w PS i zamapowac, rowki powinny dac efekt potluczonej szyby, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 dwoch.. tzn kierowca i pasazer?:D pasazer bedzie siedzial od strony kamery? manekiny beda miec zapiete pasy, czy wyleca przez szybe? airbagi?:D co do szyby to nie wiem czy sie pokruszy, moze sie polamac, lub wogule nie wypadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2005 wlasnie zastanawiam sie nad projektem samochodu z kierownica z prawej strony.. kamera jest z prawej strony samochodu, wiec bede musial zrobic samochod w wersji angielskiej.. :D oczywiscie auto bedzie mialo poduszki powietrzne ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 McLaren F1 w wersji dla ruchu prawo i lewo stronnego, kierownice mial zawsze... po srodku, kierowca byl w centralnej czesci kabiny, a pasazerowie z mogli siedziec obok kierowcy w fotelach przesunietych lekko do tylu.:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2005 a no fakt.. moze jednak zmodyfikuje moj woz.. hmm o klase nizej .. do zwyklego MCLarena :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 tu troche widac:D btw w "5th Gear" puscili serie crashtestow, i 80% szyb pozastala na swoim miejscu ze znacznymi peknieciami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 Strasznie fajny pomysł tylko- IMO- zamiast kombinować z jakimś rasowym samochodem i pchać robotę w to ryzykując że nie zdążysz- dać jakiegoś przeciętniaka ale za to częściowo zgniecionego, już w połowie zderzenia (zanim ściana dojdzie do połowy maski powiedzmy)- byłoby dynamiczniej i z większym jajem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2005 Rk: ale jak juz pisalem kilkakrotnie.. to moj pierwszy woz.. i tylko taki mam do dyspozycji.. przeciez nie bede umieszczal w swojej scenie do bitwy czyjegos wozu.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 to go zrob!!!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2005 hmm.. fajnie .. malo czasu.. a tu szkola sie zaczyna.. :/ no chyba, ze podsuniecie mi jakis pomysl na fajne aczkolwiek w miare nie wymyslne autko.. i bylbym takkze wdzieczny za blueprinty.. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diesbonus Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Fajne autko: Dodge Monaco. Ten samochod byl juz w tylku filmach rozwalany ze ten kolejny raz mu napewno nie zaszkodzi. Autko bedzie chyba prostrze do wymodelowania niz maclaren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2005 zastanwiam sie.. nad jakas skada.. typowym duzym familijnym autem.. zeby moc wsadzic takze dzieci z tylu jako pasazerow.. im wiecej manekinow tym lepiej.. teraz bede mial 3 dni wolnego, wiec moze uda mi sie stworzyc jakiegos zamiennika tego MCLarena.. ;) ps.. dzieki za fotki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Moim zdaniem to juz za pozno na zrobienie nowego modelu od początku. Moja rada skończ tego maclaren'a... No chyba że ostro wezmiesz sie do roboty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2005 na wlasnej skorze przekonalem sie, ze modelowanie samochodu trwa dlugo.. ale wszystko da sie zrobic.. co powiecie jakbym zrobil Skode Octavie.. duzy woz.. dosc prosta ma karoserie.. mysle, ze w ten weekend juz by byl z zewnatrz ukonczony.. pozniej tylko wnetrze i szczegoly, a kolejna rzecza manekiny i .. sam efekt uderzenia.. dam rade.. ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diesbonus Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Jak sie postarasz to tak. Trzeba byc dobrej mysli... Generalnie pomysl swietny, wiec jestesmy z toba !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 No myśle że ci sie uda jak będziesz nonstop pracował przez wolne dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2005 usiadlem niedawno.. znalazlem blueprinty.. i zabralem sie do modelowania tej Skody.. mam nadzieje ze zrobie ja w przynajmniej w jakichs 70 % do konca tego weekendu.. :D ponizej daje widok z boku .. tyle mi sie do tej pory udalo zrobic.. pozniej gdy juz bedzie wiekszosc karoserii to wrzuce inne rzuty i siatke.. pozdro. :) te blueprinty sa malo dokladne.. :/ czasami sie wrecz nie zgadzaja z orginalem ... a po za tym ten kto jes robil.. naszkicowal je krzywo.. i teraz sa problemy.. no ale nic moze sobie jakos poradze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diesbonus Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 Ten szkic skody jest zeczywisce troche lewy, ale auto bedzie w ruchu i jak dobrze rozumiem juz troche rozplaszczone na scianie wiec lekko krzywy model nie przeszkadza. Moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 UUUUu... człowieku kiepski ten blueprint:( Wstaw te: Jest tu nowa i stara skoda octawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2005 Te blueprinty sciagnalem z tej stronki: http://blueprints.onnovanbraam.com/blueprints/cars/ - niby dobra stronka.. no ale jak zobaczylem rzut z gory to w mirrorze.. jest inny kat.. i widac jakie to wszystko krzywe.. :/ jakbyscie mieli jakies lepsze blueprinty to bylbym bardzo wdzieczny.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 Mam jeszcze takie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2005 dzieki wielkie.. :D te juz sa o wiele dokladniejsze i bardziej precyzyjnie wykonane.. ta fotke z EuroNCapu mam.. i na niej chcialem sie wzorowac.. :D naprawde dzieki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 NO... to mam nadzieje teraz że zdążysz zrobić ten samochód i ciesze sie że postanowiłeś zrobić osobówke Trzymam kciuki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2005 temu kto robil tamte blueprinty tylko pogratulowac spapranej roboty.. przod samochodu mimo bledow jeszcze jakos sie niby zgadzal z orginalem.. ale juz tyl to ma kompletnie skopany.. inaczej linie szyb.. jakos albo za wasko albo za szeroko.. jakies dziwne zalamania nie wiadomo skad.. myslalem, ze cos zrobie na tych swoich blueprintach.. jednak nic z tego .. bagaznik tylni zrobilem doszedlem do okien tylnich i lipa.. dalej juz inaczej wszystko.. ech.. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Jak według ciebie kiepskie są prinry skody sproboj z czymś innym audi toyota itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Skoda lepsza niz ten wczesniejszy bolid. :) Dobry wybor. EDIT: Teraz zauwazylem, ze chcesz zrezygnowac ze Skody. :D To moze... cos francuskiego? Chetnie bym zobaczyl jak taki Citroen z najwyzszej polki ma sie zaraz roz**lic. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2005 ech.. po dluzszej przerwie spowodowanej rozpoczeciem szkoly.. znalazlem troszke czasu.. i pomeczylem ta skode.. mimo iz sa pewne niedociagniecia w karoserii.. to jednak jestem z siebie dumny, ze mi amatorowi w kwestii samochodow cos takiego udalo sie wymodelowac .. :P pewnie nie zdaze do nominacji do dalszej czesci bitwy.. ale skoncze ta pracke chocby nie wiem co.. :D za bardzo mi sie podoba.. szkoda ze wzialem sie tak pozno.. i ze obecnie mam tak malo czasu no ale coz.. ponizej zamieszczam render tej skody :) jutro.. bym juz moze skonczyl karoserie i dorobilbym kola.. a dale wiadomo.. materialy.. wnetrze.. i masakrowanie przedniej blachy.. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 jedziesz Pinki nie poddawaj się wyrobisz się do nominacji !! fajny pomysł POZDRAWIAM... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 dużo roboty jeszcze :/ no tylko trzymać kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 18 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2005 hej.. mam pytanie do organizatorow bitwy.. kiedy beda nominacje ? bo mialy byc 18 wrzesnia a slyszalem ze termin zostal przesuniety.. bardzo by mi to pasowalo .. :D wiec ?? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi