Kruku Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 No co prawda jest to model dość low poly :p ale robie go do starej dobrej gry HL1 729 poly http://img217.imageshack.us/my.php?image=deaddpg7qo.jpg jeszcze nad tym pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Nie ważne ile poly ma model jeżeli tylko wygląda dobrze i wydaje mi się, że to wyszło ci ok, natomiast tekstura pozostawia wiele do życzenia i nawet gdybyś tego psa zrobił z 10000 poly to i tak by go spaskudziła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Co do modelu to dobry jest. Będów nie widzę. Ale tekstura już mi sie mniej podoba. Za bardzo jaskrawa. Najbarsziej nie leży mi to jasno czerwone mięso. Jakby nie pasowało do reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Głowa ma sporo błędów, tekstura nie nadaje się do niczego. Możesz pokazać siatkę i jakiś rzut z boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 29 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2005 Bok I siateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Siatka jeszcze ujdzie, ale teksturka tragiczna... Wogule nie widać co to jest... Polecałbym ci dać spore płaty sierści, a tylko miejscami wychodzące spod niej mięcho... Mięcho natomiast powino mieć zaznaczone kości i takie tam (np. żebra na klatce) wyglądało by bardziej realistycznie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Teksture staraj się może lepiej malować z jakiegoś odniesienia/referki żebyś wiedział jak to powinno wyglądać. Albo i też lepiej ucz się robić tekstury ze zdjęć, tutaj: mięsa itp i łącz je na teksturze w fotosklepie. Na początku nie będzie wychodzić ale jak to opanujesz to będziesz mógł poszaleć :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2005 Noo mobrze ..troche jeszcze popracowałem, i jak z tą texturą?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman1987 Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 Texturing stanowczo leprzy, ale ten pies teraz trochę dziwnie wygląda... jakiś taki... nożowaty. A na serio to siatka doga w pożądku, ale... czytaj wyżej z resztą ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 to co wyzej czyli piesek ma paskudą texturkę, spróbuj luknąc na texturke np magdaleny http://www.horribledeath.com/mag2.htm lub effigy http://www.horribledeath.com/effigy.htm ,a nozyk no cóz texturka tez nie najlepsza ostrze jest BW i słabo przypomina metal, trza nad nią posiedziec, przykro mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2005 no tak :D bez porównania ale zauważ że ja jestem nubkiem który texturuje od ..1-5 roku a ten artysta trudni się tym pewnie zawodowo i zarabia tym na chleb :] ja tylko pytam czy ide w dobrym kierunku ?? i jeszcze mam pytanie.. jak robie do gry texturę która ma być w 256x256 lub 512x512 to lepiej jest ją zrobić w formacie 1024x1024 a potem na końcu zmniejszyć czy pracować w ustalonej rozdziałce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 hi sorry nie miałem na celu cie doławac czy co, chodzilo mi tylko o to zebyś luknął na te textury i pokombinował coś, pomysłał jak one zostały zrobione, nawet nie chodzi mi tu o detale popatrz na kolorystyke , wiadomo ze odrazu takich nie stowrzysz ale na razie nie jestes na dobrym tropie ( mam tu cały czas na mysli pieska), spróbuj jeszcze raz lub ewentualnie usun kolor z tej textury dodaj tam jeszcze moze jakis zarys zeber troche detali jakis cieni tam gdziejest krew i na to wszsytko ponakładaj rózne zdjęcia ,textury z róznymi trybami mieszania warstw, troche podkolryzuj farbkami krew, pozniej pobaw sie pozimami, nasyceniem barw itp, a na koniec mozesz zrobic manianke taką że ze splaszczony juz obrazek duplikujesz i tą górną warstwę wyostrz bardziej i zmien krycie na chjakies 60-50%, podejrzewam ze wyjdzie cos ciekawszego grunt to poexperymentowac troche troche fantazji, co do pytania to różne są szkoły, niby najlepiej od razu robic texturke 1:1 czyli bez zmniejszania, bo to zmniejszanie niestety ma niekozystny wpływ, nie będę sie tu wdawał w teorie, ale nie którzy tez malują większe textury pozniej je zminiejszają i dopiero po tym zabiegu duplikują finalną warstwę stosując wyostrzanie lub wzmacnianie ze zmniejszonym kryciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Tak jak mario powiedzial. Nic dodac nic ujac, a ja osobiscie stosuje obie techniki :) I ta 1:1 i ta ze skalowaniem i malym retuszem. Zalezy do czego, i gdzie. BTW - dawno sie nie odzywales mario, zyjesz jeszcze, bo myslalem ze Cie gdzies wtopilo, albo sie obraziles :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2005 mario ja wiem że na forum mi nikt nie powie : OOo jakie głupie zobacz jakie ..no. robi! tylko: o jakie głupieo ..zrob lepsze stać cię na więce :D pozytywna krytyka bardzo wskazana :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Kruku nie obraź się ale nie zajażyłem tego co napisałeś Por@szek żyję jeszcze, obrazić się nie obraziłem bo ni ma na kogo, dawno mnie nie było bo nie mam motywacji do robienia czegokolwiek, tzn dawno nic nie pisałem bo zglądać to zaglądam tu sobie i czytam sobie i patrze na pracki i tak powoli się znowu zbieram zeby cos tam porobić w 3d pokończyc textury do modeli które lezą juz kupe czasu i je pokazać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi