Napisano 2 Wrzesień 200519 l mała zagadka: obraz nadrukowany na płótnie przez jakąś firmę. obraz zrobiony musi być w dość krótkim czasie (ok 3-4h). zapytuję więc: w czym to było zrobione??
Napisano 2 Wrzesień 200519 l Autor dowolny soft 3d umożliwiający rendering? co wygrałem? :D tyle to i ja wiem. nie pytam o soft 3d tylko o 2d :> a co do nagrody to się zastanowię ;)
Napisano 2 Wrzesień 200519 l chodzi ci o podział na plansz i cień pod nimi, czy jak? bo raczej to jest mało wykonalne w wektorach chyba że jakis plug do psa.
Napisano 2 Wrzesień 200519 l Autor bez przesady: cienie i podziały... ech. chodzi mi jak najbardziej o wzór na tym obrazie. czy można skądś zassać darmowy soft do generowania fraktali??
Napisano 2 Wrzesień 200519 l To z kolei dowolny program 2d może załatwić- w Corelu (tak, używam Corela) takie mazy możesz displacem zrobić (dodatkowo ma plugin do fraktali "w pakiecie")- zdziwiłbym się gdyby w Photoshopie się nie dało.
Napisano 2 Wrzesień 200519 l displacem? tło mozna swirlem a ten falujacy półprzezroczysty plane to raczej nie jest fraktal, ale moge sie nie znać bo o fraktalach miałem tylko kilka godzin w szkole ;) btw w ogóle po co ta dyskusja, to przecież jest potwornie obleśnie brzydkie :D
Napisano 2 Wrzesień 200519 l Autor ech sans ale ludzie to kupują: http://stores.ebay.de/Decante-Art_W0QQcolZ2QQdirZQ2d1QQdptZ0QQftidZ2QQpZ2QQtZkm a ja mam powtórzyć tą technikę w PS albo innym sofcie. narazie cosik kiepsko mi idzie. :/
Napisano 2 Wrzesień 200519 l to raczej nie wygląda jak 2d :) http://cgi.ebay.de/Decante-art-Blue-1-160-x-80-cm-4-Bilder_W0QQitemZ6556970024QQcategoryZ75741QQtcZphotoQQcmdZViewItem ok. juz się nie czepiam ale to było raczej robione w 3d :D
Napisano 2 Wrzesień 200519 l to powiedz, że w potoshopie. nie takie rzeczy ludzie ręcznie malowali. przecież nie będą cie oceniać za to w czym zostało zrobione ale jaki jest efekt.
Napisano 2 Wrzesień 200519 l Autor ech... ale czy można to namalować w ciągu 8h i żeby jeszcze spodobało się "zarządowi artystycznemu"? mają to być szybko i efektywnie roboine wzory. najlepiej ze dwa trzy w ciągu dnia.
Napisano 2 Wrzesień 200519 l miałem taki plug do ps'a własnie do identycznych rzeczy jak poszukasz w linkach na myart to znajdziesz
Napisano 2 Wrzesień 200519 l mnie się wydaje że to brzydkie kolorowe to shopowy swirl/smudge/liquid pociągnięte na jakimś zdjęciu czy innym kolorowym tle a to czarne brzydkie to wiadomo, fallof na opacity :) I raczej żadnych specjalnych programów do tego nie trzeba, jak się przyłożysz to natrzaskasz i 20 takich wciągu dnia :) Pozdrawiam
Napisano 2 Wrzesień 200519 l Autor AGmakonts: dzięki za info. Vorek: fallof na opacity?? gdzie w Photoshopie jest Material Editor? ;) :D
Napisano 2 Wrzesień 200519 l oj miałem na myśli w maxie :D w 2d raczej byłby problem, spróbvowałbym w wektorach z przezroczystością i gradientami
Napisano 2 Wrzesień 200519 l Jak dla mnie to to prawie na bank jest zrobione w 2d, wystarczy Photoshop CS...
Napisano 2 Wrzesień 200519 l Dla mnie to jest zrobione tak: Namazane pare równoległych kolorów, puźniej wykorzystany jakiś z filtrów Disort (może kilka w różnej kolejności) z jakimś "wariackimi" ustawieniami... na to nałożona została najprawdopodobniej kolejna warstwa ... z dużą przezroczystością wypełnienia, albo jakieś inne ustawienia (wystarczy się moim zdaniem pobawić ;) )... (wczesniej pare filtrów z kategorii disort ;) ) ... potem z tej warstwy pod spodem został wycięty środek itd. ... Cienie są dokładnie z Fotosklepu ... a zrobienie czegoś takiego w taki sposób jaki opisałem zajęłoby nawet sporo mniej... no chyba, że po drodze było sporo eksperymentów itd. Nie jestem pewien na 100% (ale niczego chyba nie można być)... ale ja robilbym takie coś właśnie w taki sposób.
Napisano 18 Wrzesień 200519 l Kolorki to , jak juz Marduk wspomniał, kilka kolorowych kresek + filtry z grupy disort, prawdopodobnie twirl. Cień to plugin do PSa - DragonFly's Sinedot Shader.