Gość jaco Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Moja pierwsza dokończona praca. Athlon 2400+ 512 MB DDR 333Mhz, nie posiadam ani Radeona ani GF, więc cudów nie można się spodziewać.Mental Ray 10 godzin, tylko opcje Caustic i GI z Final Gatherem penie renderowałoby tydzień czasu.Jeśli chodzi o MR to dopiero zaczynam go rozkminiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Jako obrazek jako taki calkiem fajnie, jeżeli by dopracować texturki. Jako wizka raczej nie bardzo, światełko i materiały leżą. możesz mi wierzyć że Radeon i GF sprawy by Ci za bardzo nie ułatwiły a przy sprzęcie jaki podałeś można o wiele więcej z mentala wycisnąć i to nie koniecznie w tydzień :) Podsumowując: posiedział bym nad światełkiem, materialami i renderem. p.s. witamy na forum :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 wiesz, dla dobrego efektu (final gathering) czasem warto poswiecic kilka godzinek wiecej na rendering :) masz kompa w miare więc wyciskaj z niego siodme poty!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 słońce swieci a za oknem czarno ... glownym błedem przy robieniu takich scen jest oczywiscie widok za oknem ... czesto zle wykontrastowany ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaco Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Dziękuje za wskazówki. Jestem zbyt niecierpliwy i z tego wynika chyba moja niedbałość. Też mi się wydaje że mógłbym o wiele więcej wycisnąć, tylko ten PC "zamraża się" przy Final Gatheringu. Uffff na szczescie za miesiąc bede miał 2 rdzeniówke i 1GB RAM to sobie poszaleje i poeksperymentuje z Menatalem. Jeszcze raz dzięki za dobre rady. :-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 radzę Ci poeksperymentować już teraz bo jeżeli przy takiej scenie FG Ci się zamraża to lepszy sprzęt nie na długo Ci starczy :) A mental ma to do siebie że trzeba go naprawdę dobrze ustawić żeby czas renderu był znośny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Hmm jakis nalot kuchni chyba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 jaco -> zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku. Witamy na forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaco Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 OJ chciałbym na wstępie poprawidź AMD Athlon 1600+ czyli tylko 1,4 GHz więc myśle że będzie różnica jeśli będe renderował na Pentiumie 5,6 (2x 2,8 GHz), oczywiście chodzi mi o jego czas. KOmpa używam jeszcze do innych rzeczy więc troche mi się gryzie. Ale cóż nie ma się co żalić trzeba się postarać. Poczekam troche i następnym razem dorzuce coś konkretniejszego i doszlifowanego. Wybaczcie dopiero zawitałem na forum :-). Ucze się. JAk zrobić efekt Glow tego co jest za oknem i odbić światła na przedmiotach, wykluczając z tego Photoshopa. W podstawowym renderze to wiem ale w Mentalu?????? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 wersja czarno-biała bardziej mi przypadła do gustu, jakbyś ja lekko jeszcze "przybrudził" to wedlug mnie klimatycznie by to wyglądało. błędy to czarny widok za oknem, dziwny matriał szkła, textury, głównie podłoga i szafki. p.s. witamy na forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaco Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 WSzystkie Textury są brane z Total Textures Vol. któryś tam, niepamiętam. Materiały typu Architectural, drewno dlatego takie bo robiliśmy ostatnio taką kuchnie dla klienta. Szkło brałem z Mentala Glass(physic_phen), buteli były robione ze splajnów czyli ścianki nie mają żadnej rzeczywistej grubości i wyglądają beznadziejnie, zmienie to. Szczerze z powodów ograniczenia wielkosci dokumentu musiałem je zmniejszać, renderowałem w 1024 x 954 i wyglądają o wiele lepiej, widać wiele szczegółów. Dorzuce jeszcze drugi widok. Ale jestem uparty ?! http://www.asfalt.piwko.pl/forum/1.jpg http://www.asfalt.piwko.pl/forum/2.jpg Skopiujcie adresy i wklejcie w wyszukiwarce bo inaczej nie nie chce wejść :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthi76 Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Tekstury niezbyt dobrane, podłoga napewno do wymiany, na suficie to chyba sufit powieszany, bo chyba nie płytki, chyba też to trzeba zmienić, profile w krzesełkach cos chyba za cienkie, w każdym razie krzesła bardzo delikatne, materiał metalu za bardzo odbijajacy. to tak na pierwszy rzut oka. A no i słońce jarzy a za oknem ciemnoooo. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaco Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 Jeśli chodzi o ogólną kolorystykę i i tekstury to było zamierzone miało być troche kiczowato. Krzesła na złom, firane do pieca,sufit do remontu. Powalcze ze światłem , zmienie background, podłogi nie rusze (podoba mi się, kwestia gustu, a gusty są różne). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthi76 Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 jak był taki zamysł to spoko, a ze światłem trzeba powalczyć żeby trochę szczegóły wyciągąć, uchwyty słabo są widoczne. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 ciekawa praca... dopracował bym jeszcze to i owo. ale mi się podoba, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaco Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 Dzięki bardzo, myślałem że nie doczekam się przynajmniej jednego małego plusika :-) to motywuje. Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi