Napisano 19 Wrzesień 200519 l Witam, postanowiłem zacząć drugi projekt, żeby nie tracić kontaktu z modelowaniem (bo w laboratorium zostały tylko materiały). Padło na samochód który zobaczyłem w Top Gear ;] A dokładnie tobię ten model. Jak na razie zrobiłem przód w jeden dzień, żeby zobaczyć czy będzie ciężko (no i trochę jest bo nie mam do niego blueprintów...): Znając wasze zamiłowanie do oglądania siatek samochodów daję wam dwie ;P http://members.lycos.co.uk/xpand/modele/wiesmann/WIP1-wf.jpg http://members.lycos.co.uk/xpand/modele/wiesmann/WIP2-wf.jpg Od razu przepraszam za brak update'ów laboratorium i chcę podkreślić że nie zamknąłem tamtej scenki. Czekam na opinie i pozdrawiam
Napisano 19 Wrzesień 200519 l tez go widzialem w top gear :D dodaj jeszcze siatke na okolo swiatel bo jest brzydkie przejscie (jak nie rozumiesz narysuje..) :)
Napisano 19 Wrzesień 200519 l Kronos, powodzenia, aczkolwiek ja wole skonczyc jedno zeby zaczac drugie ;)
Napisano 19 Wrzesień 200519 l ee tam purytański tvr jest lepszy ;]. w top gear bylo carbio jeśli dobrze pamiętam. coupe rózni sie detalami. modelujesz z printów? jeśli tak to skąd je masz?
Napisano 19 Wrzesień 200519 l a ja nie widzialem akurat tego odcinka..czy to autko bylo prezentowane w tejnowej serii programow?:D...a tak po za tym bardzo ciekawy projekt...i bardzo ladnie poki co wykoanany..praktycznie nawet krzywizny sie nie moge dopatrzyc nie mowiac o bugach:p
Napisano 19 Wrzesień 200519 l Autor Dzięki wszystkim ee tam purytański tvr jest lepszy ;]. w top gear bylo carbio jeśli dobrze pamiętam. coupe rózni sie detalami. modelujesz z printów? jeśli tak to skąd je masz? Tak w Top Gear był Wiesmann Roadster który jest kabrioletem i nawet mi się bardziej podoba od wersji GT ale: a) nie mam dobrego zdjęcia z boku Roadstera b) kabrio = modelowanie wnętrza (a tak to mogę, ale nie muszę ;P) Co do printów to korzystam ze zdjęć z tego PDF'a i ze zdjęć przodu i tyłu z tego forum + do oceny wyników i wprowadzania poprawek innych zdjęć z sieci (google powered). Standartowych printów nie mam :( a ja nie widzialem akurat tego odcinka..czy to autko bylo prezentowane w tejnowej serii programow?:D Nic straconego ;P na TVN Turbo przez cały tydzień powtarzają jeden odcinek, a zmiana następuje w sobote o 10tej chyba więc masz jeszcze trochę czasu żeby obejrzeć ;] pozdrawiam PS. najbardziej w tym autku (szczególnie w wersji roadster) mi się podoba stosunek wielkości kół do reszty... są wielkie ! :P
Napisano 20 Wrzesień 200519 l no widziałem te autko w Top Gear fajny wozik, ale masz poważny błąd a chodzi o twoja maskę ona powinna mieć inny kształt zaraz za tym grilem przyjrzyj się a zrozumiesz o co chodzi
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Autor no widziałem te autko w Top Gear fajny wozik, ale masz poważny błąd a chodzi o twoja maskę ona powinna mieć inny kształt zaraz za tym grilem przyjrzyj się a zrozumiesz o co chodzi Mam nadzieję że chodziło o to żeby bardziej pochylić gril. pozdrawiam
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Wedlug mnie przednie swiatla i karoseria bezposrednio do nich przylegajaca sa krzywe. :/
Napisano 20 Wrzesień 200519 l nom Ra pisalem o tym w pierwszym poscie :) ale nikt tu nie "slucha" moich postow :( :D :D jak to poprawisz bedzie super;)
Napisano 20 Wrzesień 200519 l ups... przepraszam. Jeszcze krzywo jest wokol wlotu, zwlaszcza od gory. :) pozdrawiam
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Autor nom Ra pisalem o tym w pierwszym poscie :) ale nikt tu nie "slucha" moich postow :( :D :D jak to poprawisz bedzie super;) Słucham wszystkich ;) Jednak co do tych świateł to moglibyście zaznaczyć o co wam chodzi ? Ogólnie wolałbym jakbyście zaznaczali, bo jeśli coś sam widze to staram się poprawić to przed pokazaniem rendera na forum ;) dzięki i pozdrawiam
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Autor Czas spać więc trzeba dać update ;] Zrobiłem prawie całą felgę (zostało pare drobiazgów w stylu dziur) i przy okazji stestowałem mój chrom czy pasuje do felgi... trzeba go chyba trochę rozjaśnić i osłabić odbicia... pozdrawiam
Napisano 21 Wrzesień 200519 l tym wózkiem bodajże Tony Hawk posuwał w GUMBALL3000 ;] narazie wozik ładny ;)
Napisano 22 Wrzesień 200519 l Autor Vray? Nie, jak zwykle Mental tylko, że teraz znalazłem zbiór bardzo dobrych i darmowych HDRI, więc oświetlenie też wyszło takie gładsze (a la vray) ;]
Napisano 22 Wrzesień 200519 l Autor Po zabawie materiałem na felgę doszedłem do takiego i nie wiem co jeszcze w nim poprawiać. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zwiększenie dolnej wartości w fallofie od odbić, żeby nie było tak szaro z przodu ale nie wiem czy to potrzebne...
Napisano 23 Wrzesień 200519 l Autor Mapki HDRI można znaleźć tutaj. A teraz czas na jakiś mały update. Skończyłem felgę: I razem z karoserią ;] pozdrawiam
Napisano 23 Wrzesień 200519 l Bardzo fajnie Ci to wychodzi. Liczę na piękny końcowy efekt. Piękny wóz wybrałeś na modelowanie... Pozdro i powodzenia ;)
Napisano 23 Wrzesień 200519 l światła bedą za kloszem, czy takie jak w pierwszym załączniku ? narazie wygłada nieżle, ale boje się że po renderze z carpaintem będzie widać że jest krzywo ( szczególnie w okolicy świateł).
Napisano 24 Wrzesień 200519 l Autor światła bedą za kloszem, czy takie jak w pierwszym załączniku ? narazie wygłada nieżle, ale boje się że po renderze z carpaintem będzie widać że jest krzywo ( szczególnie w okolicy świateł). Światła będą tak jak w pierwszym poście. A krzywizn nie widzę więc jakby mi ktoś ładnie na czerwono zaznaczył gdzie to bym był wdzięczny ;] Teraz probowałem trochę "coś" wyrownać ale chyba jest jeszcze gorzej, a przynajmniej pojawiły się jakieś plamki przy światłach :( A teraz update (z wyżej wymienionymi plamkami): pozdrawiam
Napisano 25 Wrzesień 200519 l Autor Po braku odpowiedzi na poprzedni update wnoszę, że wszystko jest ok więc jadę dalej. Zacząłem robić światła z przodu i z tyłu: PS. ale jednak wolę jak ktoś tu pisze oprócz mnie ;]
Napisano 25 Wrzesień 200519 l Hehe ja napisze ;) Bardzo ładnie to wykonujesz :) A jeszcze taki ładny samochód. Ja se nie moge nigdzie bugów dopatrzyć. Pozdro i powodzenia ;)
Napisano 25 Wrzesień 200519 l ładnie ładnie błędów jakiś wielkich nie widać tych małych tez raczej nie;)
Napisano 25 Wrzesień 200519 l ładniusio...mam wrażenie że ta dziura za przednim nadkolem jest krzywa a pozatym to miejsce na wlocik (patrz fotka) jest za wysoko ;]
Napisano 28 Wrzesień 200519 l no tak :) - trzeba siatex nieco rozluznic zeby to jakos gladko wygladalo...