Kronos Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 Witam, postanowiłem zacząć drugi projekt, żeby nie tracić kontaktu z modelowaniem (bo w laboratorium zostały tylko materiały). Padło na samochód który zobaczyłem w Top Gear ;] A dokładnie tobię ten model. Jak na razie zrobiłem przód w jeden dzień, żeby zobaczyć czy będzie ciężko (no i trochę jest bo nie mam do niego blueprintów...): Znając wasze zamiłowanie do oglądania siatek samochodów daję wam dwie ;P http://members.lycos.co.uk/xpand/modele/wiesmann/WIP1-wf.jpg http://members.lycos.co.uk/xpand/modele/wiesmann/WIP2-wf.jpg Od razu przepraszam za brak update'ów laboratorium i chcę podkreślić że nie zamknąłem tamtej scenki. Czekam na opinie i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 tez go widzialem w top gear :D dodaj jeszcze siatke na okolo swiatel bo jest brzydkie przejscie (jak nie rozumiesz narysuje..) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 Kronos, powodzenia, aczkolwiek ja wole skonczyc jedno zeby zaczac drugie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 fajnie sie zapowiada, powodzenia, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 ee tam purytański tvr jest lepszy ;]. w top gear bylo carbio jeśli dobrze pamiętam. coupe rózni sie detalami. modelujesz z printów? jeśli tak to skąd je masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 Doskonały pomysł widze że zainspirował cie program telewizyjny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 a ja nie widzialem akurat tego odcinka..czy to autko bylo prezentowane w tejnowej serii programow?:D...a tak po za tym bardzo ciekawy projekt...i bardzo ladnie poki co wykoanany..praktycznie nawet krzywizny sie nie moge dopatrzyc nie mowiac o bugach:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2005 Dzięki wszystkim ee tam purytański tvr jest lepszy ;]. w top gear bylo carbio jeśli dobrze pamiętam. coupe rózni sie detalami. modelujesz z printów? jeśli tak to skąd je masz? Tak w Top Gear był Wiesmann Roadster który jest kabrioletem i nawet mi się bardziej podoba od wersji GT ale: a) nie mam dobrego zdjęcia z boku Roadstera b) kabrio = modelowanie wnętrza (a tak to mogę, ale nie muszę ;P) Co do printów to korzystam ze zdjęć z tego PDF'a i ze zdjęć przodu i tyłu z tego forum + do oceny wyników i wprowadzania poprawek innych zdjęć z sieci (google powered). Standartowych printów nie mam :( a ja nie widzialem akurat tego odcinka..czy to autko bylo prezentowane w tejnowej serii programow?:D Nic straconego ;P na TVN Turbo przez cały tydzień powtarzają jeden odcinek, a zmiana następuje w sobote o 10tej chyba więc masz jeszcze trochę czasu żeby obejrzeć ;] pozdrawiam PS. najbardziej w tym autku (szczególnie w wersji roadster) mi się podoba stosunek wielkości kół do reszty... są wielkie ! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 no widziałem te autko w Top Gear fajny wozik, ale masz poważny błąd a chodzi o twoja maskę ona powinna mieć inny kształt zaraz za tym grilem przyjrzyj się a zrozumiesz o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 20 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2005 no widziałem te autko w Top Gear fajny wozik, ale masz poważny błąd a chodzi o twoja maskę ona powinna mieć inny kształt zaraz za tym grilem przyjrzyj się a zrozumiesz o co chodzi Mam nadzieję że chodziło o to żeby bardziej pochylić gril. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 na razie ladnie idzie praktycznie bezblednie ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 Wedlug mnie przednie swiatla i karoseria bezposrednio do nich przylegajaca sa krzywe. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 nom teraz lepiej powodzenia życze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 nom Ra pisalem o tym w pierwszym poscie :) ale nikt tu nie "slucha" moich postow :( :D :D jak to poprawisz bedzie super;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 ups... przepraszam. Jeszcze krzywo jest wokol wlotu, zwlaszcza od gory. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 20 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2005 nom Ra pisalem o tym w pierwszym poscie :) ale nikt tu nie "slucha" moich postow :( :D :D jak to poprawisz bedzie super;) Słucham wszystkich ;) Jednak co do tych świateł to moglibyście zaznaczyć o co wam chodzi ? Ogólnie wolałbym jakbyście zaznaczali, bo jeśli coś sam widze to staram się poprawić to przed pokazaniem rendera na forum ;) dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Czas spać więc trzeba dać update ;] Zrobiłem prawie całą felgę (zostało pare drobiazgów w stylu dziur) i przy okazji stestowałem mój chrom czy pasuje do felgi... trzeba go chyba trochę rozjaśnić i osłabić odbicia... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Ladna felga. Vray? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 tym wózkiem bodajże Tony Hawk posuwał w GUMBALL3000 ;] narazie wozik ładny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2005 Vray? Nie, jak zwykle Mental tylko, że teraz znalazłem zbiór bardzo dobrych i darmowych HDRI, więc oświetlenie też wyszło takie gładsze (a la vray) ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2005 Po zabawie materiałem na felgę doszedłem do takiego i nie wiem co jeszcze w nim poprawiać. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zwiększenie dolnej wartości w fallofie od odbić, żeby nie było tak szaro z przodu ale nie wiem czy to potrzebne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 no chyba trzeba zwiekszyc odbicia podziel sie tymi hdri :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Mapki HDRI można znaleźć tutaj. A teraz czas na jakiś mały update. Skończyłem felgę: I razem z karoserią ;] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Bardzo fajnie Ci to wychodzi. Liczę na piękny końcowy efekt. Piękny wóz wybrałeś na modelowanie... Pozdro i powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 światła bedą za kloszem, czy takie jak w pierwszym załączniku ? narazie wygłada nieżle, ale boje się że po renderze z carpaintem będzie widać że jest krzywo ( szczególnie w okolicy świateł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 24 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2005 światła bedą za kloszem, czy takie jak w pierwszym załączniku ? narazie wygłada nieżle, ale boje się że po renderze z carpaintem będzie widać że jest krzywo ( szczególnie w okolicy świateł). Światła będą tak jak w pierwszym poście. A krzywizn nie widzę więc jakby mi ktoś ładnie na czerwono zaznaczył gdzie to bym był wdzięczny ;] Teraz probowałem trochę "coś" wyrownać ale chyba jest jeszcze gorzej, a przynajmniej pojawiły się jakieś plamki przy światłach :( A teraz update (z wyżej wymienionymi plamkami): pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Po braku odpowiedzi na poprzedni update wnoszę, że wszystko jest ok więc jadę dalej. Zacząłem robić światła z przodu i z tyłu: PS. ale jednak wolę jak ktoś tu pisze oprócz mnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Hehe ja napisze ;) Bardzo ładnie to wykonujesz :) A jeszcze taki ładny samochód. Ja se nie moge nigdzie bugów dopatrzyć. Pozdro i powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 ładnie ładnie błędów jakiś wielkich nie widać tych małych tez raczej nie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 ładniusio...mam wrażenie że ta dziura za przednim nadkolem jest krzywa a pozatym to miejsce na wlocik (patrz fotka) jest za wysoko ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Witam!! bugiiii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 no tak :) - trzeba siatex nieco rozluznic zeby to jakos gladko wygladalo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi