Tymek Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 Jezeli zrobię finalny render jako model zrobiony z gliny w jakimś studiu, to będzie spoko :) Wczoraj nałożyłem lakier i doszedłem do wniosku, że on oszukuje :| Jak wrócę do domu to wrzucę obrazek i pokażę o co mi chodzi. Dzięki za pozytywne komenty. Za te drugie też ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 Chodzi o to badziewie, które się robi na krawędzi idącej przez cały bok. Czy to może być wina tego, że mam Vray Plane jako podłoże? Oglądałem to z 15 stron i na prawdę jestem pewny, że aż tak krzywo tam nie jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 a co odbija twój lakier??? może po prostu to co odbija jest takie jakies krzywe. może spróbuj dać nad samochód białego planea; wtedy będziesz pewien, że to co odbija jest równe i nie będzie wątpliwości tak pozatym super model pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 Odbija tylko i wyłącznie podłoże. I wydaje mi się, że odbicie powinno iść zgodnie z krawędzią bez tych baboli. Spróbuję jakieś hdri może bardziej skomplikowane i wtedy się zobaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Samochodzik jest niezły ale ten render jest dziwny i niewiem co jest nie wpoprządku bo siatka samochodu jest doskonała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 Słuchajcie, mam problem: robi mi się takie coś z siatką. Próbowałem już chyba wszystkiego... wierzchołki zweldowane, wszystkie krawędzie mają weight=1, crease=0. Nie ma zdublowanych polygonów. Wiecie co może być tego przyczyną? Mogę nawet udostępnić scenkę do przetestowania, chociaż wątpię żeby komuś się chciało :P Siedzę, myślę i nic :/ Diesel EDIT: Ok, po zrobieniu od nowa tych dużych polygonów na górze siatka wygląda w porządku. Ale moje pytanie pozostaje aktualne... spotkaliście się kiedyś z czymś takim i może znaleźliście przyczynę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 Próbny lakier. Myślę, że nieźle wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 Lakier wyszedł nawet fajnie. Siatka - mi to wygląda na Smoothing Groups, ale sie nie znam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 15 Październik 2005 Autor Share Napisano 15 Październik 2005 Siatka - mi to wygląda na Smoothing Groups, ale sie nie znam ;] Po przeanalizowaniu problemu stwierdziłem, że to musi być jakiś bug maxa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 Modelik - bardzo fajny Lakierek - też ;) Ogólnie ładnie całkiem ;) Czekam na skończoną prackę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 1 Listopad 2005 Autor Share Napisano 1 Listopad 2005 Mały ale jakże znaczący update (nie mam ostatnio czasu żeby przysiąść) ;) Tarcza hamulcowa i to coś co trzyma klocki. Otworów w tarczy raczej nie będzie, bo i tak pewnie nie byłoby ich widać. Ale prawie na pewno nie wytrzymam i wytłoczę napis Ferrari, no bo jak by miało go nie być? Edit: Ha! I udało się w końcu zrobić wytłoczenie na lusterku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 opona mi się nie podoba zrób nową:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 2 Listopad 2005 Autor Share Napisano 2 Listopad 2005 Opona paskudna, wiem. Ale kompletnie nie chce mi się nowej robić :/ Mi też się nie podoba, ale zostawiam ją na koniec :P Wątek od wczoraj odwiedziły 64 osoby, jedna coś napisała... następny update to chyba będzie w Finished Work :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 Ohh, ja bym napisal wczesniej gdyby mi sie nie zpsul komputer ^^' Mianowicie to chce sie spytac jak wlasnie udalo Ci sie zrobic ten napis nalusterku, czy to modelowane, czy moze disaplacment,a moze boolean ^^' :p A tak pozatym to nie patrz tak skrupulatnie na ta liczbe odwiedzin, po co sobie psuc humoru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 2 Listopad 2005 Autor Share Napisano 2 Listopad 2005 Heh, nie patrzę skrupulatnie, tylko wczoraj było 2222, więc łatwo zapamiętać ;) Napis na lusterku jes zrobiony bumpem, bo displace nie chciał go zrobić tam gdzie chciałem (wytłaczał na całym lusterku). Problem tylko jest taki, że jak robię render całego modelu, to napisu prawie nie widać - jakaś plama tylko jest. Tak więc chyba zasugerowałeś mi inną metodę, bo mam obiekt, który mogę booleanem pojechać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 No modelik fajny a napis na lusterku wyszedł magicznie jak normalnie modelowany trafiłeś idealnie w ustawienia tekstury Czekam na całość bo napewno będzie na czym oko zawiesić... POZDRAWIAM I POWODZENIA.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 Mylse ze bieznik opony powinien być troszke inny (strasznie kanciasty) ale felga jest wsumie ok mam nadzieje ze to dopracojesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 2 Listopad 2005 Autor Share Napisano 2 Listopad 2005 Sysol - dzięki, robię co mogę ;) Diesel - opona będzie nowa, ale jak mówiłem na samym końcu. Jest to element, który najmniej chce mi się od nowa modelować :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi