Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hi.To moj pierwszy model samochodu jaki robie w maxie dlatego tez licze na konstruktywne komentarze i pomoc przy bledach jakie popelnilem badz popelnie.Najnowszy Ford Mustang we własnej osobie :) Zdrowia zycze!

• Odpowiedzi 42
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

witam!!

siatka ladna ale narazie malutko wymodelowane poczekamy az zaczniesz wchodzic w szczegoly czyli uzywac chamfera itp. wtedy dopiero zaczna sie schody..

aha i jak mozesz to pokaz zdjecie tej bryki :)

pozdro

Napisano

Mały update.Oczywiscie przy chamfer zaczely sie problemy. Nie wiem jak poadzic sobie z trojkatami albo pieciokatami. Pomozcie pliis! Ps.Wlot na zderzaku dopiero under construction :P

wireall3qa.th.jpg

02render8wo.th.jpg

error19wn.th.jpg

error25be.th.jpg

errorsmooth1ix.th.jpg

Napisano
pomoc.jpgNio wiec hmm, wedlug mnie taki champfer jak masz teraz wcale nie jest zly, ale ahhh, mozesz zawsze zrobic tak jak tutaj na rysunku powyzej, wystarczy zanaczyc linie niebieskie, kliknac w opcjach zaznaczenia RING, powinny sie znaznaczyc wszystkie linie w poprzek champera, no i jak sa zaznaczone to klikamy CONNECT i wartosc dajemy 1, powstaje nam zielona linia, teraz do plni szczescia mozesz jeszcze zaznaczyc jedna z tych sielonych lini i tez kliknac RING, po uzyciu connect powinna pojawicsie linia czerwona, ale teraz ostrzegam, kant bedzie tak ostry ze mozna by sobie oko wydlubac:p a tutaj chyba zbyteczny. Mm nadzieje ze chodzilo Ci o tego typu pomoc :)
Napisano

NNO WIDZĘ, ŻE SIĘ POSTARAŁEŚ, Podobają mi się takie ujęcia jak na pierwszym renderze, tylko, że troche mało widać, przyczepie się tylko do drzwi, które po lewej stronie się chyba za kanciaste (na bocznym renderze)

Napisano

Ech.. znowu Mustang. No nie jest źle, mi się podoba.

Jak chcesz poznać więcej takich "patentów" jak ten Konrasa to polecam Car4ever od Everów jesli jeszcze nie znasz :P

Napisano

Powoli kończe nadwozie.Zacząłem robić prowizoryczne wnętrze.Niestety ze względu na gruchot jaki posiadam praca jest mocno niekomfortowa ale byle by do przodu.Pozdrawiam!

mtg049mh.jpg

mtg066rj.jpg

mtg089ax.jpg

wmtg019vn.jpg

wmtg021ck.jpg

wmtg033le.jpg

wmtg043kt.jpg

Napisano

Kurcze myślałem, że robisz tego Mustanga w Rhinocerosie (Tak wygląda na miniaturce siatka;P) Ale i tak bardzo mi się podoba;)

P.S. możesz zamieścić rzuty z których korzystach?

Pozdrawiam

Napisano

Bierzcie i jedzcie.Swego czasu cięzko mi było znależć te printy

Ps.jakby ktos mial jakies ladne referki z bliska tylnych i przednich lamp to byłbym bardzo wdzięczny

mback5su.jpg

mfront3ul.jpg

mside1nd.jpg

mtop9jn.jpg

Napisano

Ładna rzecz tu powstaje, ale pamietaj, że o tym czy praca bedzie UcZ (udana czy Zjechana) Decyduje nie tylko model ale i render i materiały. Nie olej tego :P

Napisano

Dawno mnie tu nie było.Ale nie próżnowałem.Prace dobiegają końca.W tym tygodniu chce to wszystko skonczyc.Do zrobienia jeszcze szczegóły itp. Scena taka chyba bedzie juz ostateczna.To moje pierwsze rendery VRayem wiec jeszcze sa bugi.Czekam na komnetarze i podpowiedzi co tu jeszcze poprawic.Pozdrawiam!

r0119rz.jpg

r0223ol.jpg

Napisano

No troche smutna ta scena. Moze urozmaicisz ja bardziej? Lakier jakis nie taki. Chyba za bardzo odbija, na jasnych kolorach gorzej widac otoczenie. Dla felg korzystniejszy byl by chyba chrom, a nie takie rozmyte cos:P Choc wyglada calkiem ciekawie:)

Model jest fajny, tylko dopracuj jeszcze ta scenerie. Pomyslalbym tez nad swiatlem. Jakies slonce?. :)

pozdr

Napisano

Bardzo Cię prosze, powiedz skad wziąłęś blueprinty bo od pewnego czasu napalam sie na ten samochodzik i mam na niego chrapke:D

Napisano

1.Lakier musi czerwony,poprawie te odbicia bo faktycznie sa zbyt mocne

2.Scena dopiero sie tworzy,poki co mam tylko mur i podłoże;

3.To sa poczatki "mojego" Vray'a wiec byłbym wdzieczny za podpowiedzi w jego konfiguracji pod kątem tej sceny (w tej scenie narazie 0 świateł, tylko GI bez HDRI);

Freedom Fighter: printy zamiescilem kilka postow wyzej wiec bierz je,mozesz je wziasc rowniez z smcars.net;

Napisano

Hyhy rozowy jest spoko! :) Taki pimpowski:D Ale powinien mniej odbijac jak na moje oko. Byc taki bardziej jak farba, a nie wypolerowany metal. Czekam na updejty to wtedy sie pomysli:)

pzdr

Napisano

Mala poprawa lakieru.W sumie juz nie mam teraz wyczucia bo siedze juz dlugo nad tym lakierem i musi je ktos ocenic "swiezym" okiem.Poki co ja widze wszystko na czerwono,moze do rana przejdzie :)

r044su.jpg

Napisano

Model fajny, ale lakier jest różooowyyyy :p

Napisano

mustang, symbol męstwa, brutality, itp. różowy ? ;]

zrobiles z szfarcenegera baletnice ;]

ps. ja bym to widział w innej scenie

jadący po pustkowiach newady w pełnym słońcu z ostrym cieniem słonecznym

ot wyzwanie taką scenke zrobic ;]

narazie scena do prezentacji wg. mnie psuje cale halo ;]

Napisano

Hmm...Chlopaki macie racje.Patrzylem na uczelni na niego faktycznie pimpusiowy-róż :P Kurcze wychodzi na to że mam zjechany monitor ale PRZYSIEGAM że u mnie jest czerwony:)

Dlatego seria prób i błędów może w końcu zrobi się czerwony.

Marcin: Twoj pomysl ze scena bardzo mi sie podoba i napewno zaczne taka scene robic ale dopiero w przyszlym roku :P

Poki co kolor musi byc "czerwony" i scena bedzie mniej wiecej tak wygladala bo na murze ma byc namalowana twarz pewnej osoby dla której to bedzie prezent na gwiazdke i ktora chce miec "czerwonego" mustanga:)

A teraz niech ktos powie ze to rozowy,granatowy albo zielony to ZABIJE :P

382sk.jpg

Ustawienia VRaya: możecie cos doradzic co by tu zmienic,moze pozniej dorzuce strukture materiału jesli chcecie

vrayu5um.jpg

Napisano

Chyba po świętach zrobie srebrny lakier w studyjnych renderach,to bedzie najlepszy kompromis.

Poki co robie uszka do barszczu i Mustang uda sie na chwilowy odpoczynek do świątecznej dziupli ;) A pod choinka w mojej skrzynce pocztowej chciałbym znaleźć piękny plik *.mat z lakierkiem do mustanga :P

WSZYSTKIM FORUMOWICZOM ŻYCZĘ UDANYCH ŚWIĄT WŚRÓD RODZINY,UDANEGO SYLWESTRA,WYŚMIENITYCH RENDERÓW,NIENAGANNYCH SIATEK,NOWYCH SPRZĘTÓW POD CHOINKĄ,DUŻO WYTRWAŁOŚCI I SPEŁNIENIA MARZEŃ