PAINbringer Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 Witam. Jak widać taki sobie standardowy model chaty jakich wiele ... taka chatka kubusia parchatka ;). Potrzebna mi tylko była żeby do portfolio wrzucić, ale i tak chętnie usłysze jakieś uwagi na jej temat. 1055 triangles, 1tekstura Pozdrawiam!
_michal Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 Chatka fajna, ściany bardzo, ale dach IMO do wymiany - teraz wygląda jak kilka przypadkowych texturek zblendowanych razem - w ogóle nie wiadomo co tam się dzieje. Ja jeszcze wypiekłbym jakieś AO na ścianach pod dachem.
kurt_hectic Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 robilem cos podobnego nie davno, ale nie z foto, ale malowanymi texturkami,,, moim zdaniem (jak to zwykle bywa przy foto texturkach) jest dosc realistyczna ta chatka, aczkolwiek moim zdaniem dach jest nie teges, zlewa sie. i wyglada jak ziemia\trawa. pozdro.
kurt_hectic Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 o lol, jak to sie dzieje ze my zawsze piszemy posty jednoczesnie :| ?
Raven Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 Witam. Tekstury wyglądają jakbyś użył zdjęcia bez kontrastu w niskiej rozdzielczości. Brak jakiegokolwiek dopracowania (końce belek wyglądają strasznie tak jak framugi drzwi i okien). Odbicie tekstury poszycia dachu horyzontalnie prezentuje się dosyć nieatrakcyjnie. Całość wygląda bardzo amatorsko i jakby było robione na ”odwal się”. Pozdrawiam.
PAINbringer Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Napisano 30 Wrzesień 2005 empeck => Tak, racja ten dach jest do kitu. Niestety nie miałem dostępu do żadnych sensownych tekstur jak zabierałem sie do składania teksturek :/ kurt_hectic => j.w. :) Raven =>A czyż z mojego wstepu nie wyniakał fakt iż to jest właśnie zrobione tak troche na odwal?? I nie bądź cyniczny pisząc tu mi coś o amatorstwie, wystarczą mi suche techniczne fakty bez takich zabarwień ok? Pozdrawiam
arcade Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 jak byś dał trochę żółtego na ten dach (tak zgniło żółty) wyglądało by imo fajniej - w końcu to strzecha kryta słomą... Wogule przydało by się więcej kolorków. Poza tym IMO pozytywnie.
Por@szek Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 Pain model posiada swoj smak, aczkolwiek texturki mogles troche bardziej dopracowac, nie bazujac na czystej fotce. Jak juz Ci sie baaardzo niechce to zarzuc chociaz szarpena. Mnei modelik sie podoba, tzn ma swoj styl kilka uwag ktore zostaly wymienione powyzej min. przez eMPecka i kurta. Jest jeszcze jedna rzecz na ktora zwrocilem uwage.Masz nie proporcjonalnei rozlozona texture. Belka nad drzwiami jest zdecydowanie bardziej rozmyta od sciany a napewno od drzwi. A po za tym ja lubie zgliszcza i destrukcje :]
sartr Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 do tego co wyzej napisane dodał bym jeszcze ze niezabardzo mi podchodza okiennice - to chyba ta sama textura co scian - niewyglada to fajnie - dla mnie oczywiscie:)
kurt_hectic Napisano 30 Wrzesień 2005 Napisano 30 Wrzesień 2005 3maj, moze cos z tego wybierzesz na dach: 1)http://img109.imageshack.us/img109/8110/celtic0123au.jpg 2)http://img111.imageshack.us/img111/4769/celtic0146rv.jpg 3)http://img161.imageshack.us/img161/4255/celtic0131he.jpg 4)http://img261.imageshack.us/img261/913/medieval0112ry.jpg
Hatred Napisano 7 Październik 2005 Napisano 7 Październik 2005 Kurcik a nie zlamales wlasnie jakis prwa autorskich udostepniajac te texturki? co by cie za pirata nie uznano i nie zatopiono twoj stateczek pod gasienicami buldozera :) oglnie chatka wyglada bardzo kiepsko, ze zblizen wyglada na to ze textura nie nalezy do najmniejszych ale jest wyjadkowo rozmyta/zle zmapowany obiekt jest, co do dachu to jest nawet bardzo zle, na pierwszy rzut oka zobaczylem jakas krztaltna mase, ktora po chwili okazala sie domkiem nie rob prosze takiego czegos na odwal sie do portfolia, bo to z tego co czytalem warto miec mniej a lepiej niz duzo a kiepawo :) pozdro 666 albo 69 ;)
PAINbringer Napisano 15 Październik 2005 Autor Napisano 15 Październik 2005 Dzięki za komentarze wszystkim. No zwaliłem jednym słowem sprawe :/. Może następnym razem będzie lepiej :d
Rekomendowane odpowiedzi