piotrek Napisano 3 Styczeń 2006 Share Napisano 3 Styczeń 2006 Chyba zamierzona ta przezroczystość. hindus - raczej "w ogóle" :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 RC5 ma byc z psyhical sky :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 Przykladowe materialy http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=10619 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 4 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2006 materiały fajne tylko rendery nieco długie :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 no fakt - 4h aby jedną kulkę wyrenderować. I to na takim sprzęcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 4@ to jest 4godziny?...o moj boshe a juz widze:P... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 nie 4@ tylko 4h00m - na samym początku stopki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 To jest jakis zart? Ziarno w cieniach przy takim czasie renderingu jest nie do przyjecia. Tymbardziej, że niczym one nie ustępują temu o potrafi niemal kazdy silnik renderujący na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 JAkim sprzęcie? To tylko 2.2 HT a pamięć w XP powyżej 1.5 GB i tak nie ma znaczenia. Gdyby to był G5 to co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 Sprzęt, owszem, nie jest wymiatający, ale na moim, taka kulka pewnie generowałaby się cały dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 W wymaganiach jak pamietam maxwella pisalo minimalnie chyba 2Ghz ale zalecane minimum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 p4 2.2 ghz z ht nigdy nie powstał, więc podejrzewam, że to jest literowka - w rzeczywistości pewnie chodzi o chyba najpopularniejszy model - 3.2GHz ht. gigaherc w jedną, czy druga strone widocznie nie robi róznicy dla tego renderera :> a co do pamięci to jest sztuczka, ktora pozwala na wykorzystanie 3GB dla aplikacji i pewnie własciciel tamtego komputera ją wykorzystał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=10509 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 Ja bym wybrał G5 bo mozna rozbudować do 16 GB i Tiger będzie z tego korzystał. Ech te 20 kafli. + Monitorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 czemu przy g5 nie podali ramu - co to za technologia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 Mac G5 albo dualcore, dualcore x2, albo dwa procesory, 533MHz DDR2 SDRAM http://www.apple.com.pl/powermac/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 moze se kiedys takie cos kupie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 ja ci moge oddac swojego g5 bo mi rogi na podkładce sie pozaginały ;) a tak na serio to miał byc w tym tygodniu nie ? wiadomo cos juz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 Może juz całkiem niedlugo. Czytałem dzisiaj artykuł o nowym OS Vista i jest nieróżowo. Pomijam już kwestie graficzne i użytkowe. Podobno aby korzystać z Visty każdy z komponentów hardware będzie musiał mieć specjalną certyfikację aby się wogóle zbootować (nawet monitor). A wszystko pod dyktando MPAA i innych. Wszystko po to aby wlączając np. jakąś muzę z CD nie były naruszane prawa autorskie. Sorry za dygresje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2006 to będzie shit, trzeba będzie się przenieść na linuxa :] btw. tu można oglądnąc nowego windowsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 jedna z pogłosek na ten temat głosi że Intel ma już nie wspierać Linuxa. Właśnie z tych powodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 xeav jest on juz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2006 premiera chyba na wiosnę-lato 2k6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 hindus jak znam zycie i next limit to bedzie pewnie pod koneic tygodnia moze na poczatku nastepnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 jedna z pogłosek na ten temat głosi że Intel ma już nie wspierać Linuxa. Właśnie z tych powodów. hmm. jak intel ma nie wspierać linuxa jeżeli będzie dostawcą procesorów do nowych maców? apple przejdzie na windę? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2006 może przekonwertują ten swój mac os na x86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 a te czasy to są w minutach? znaczy mm:ss:ms? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2006 w godzinach :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 jakiś czas temu (kilka latek) gdy miałem kupę kasy (ok. 10 kafli) na kupno sprzętu, chciałem kupić Maca. Byłem na Polnej i oto co miało miejsce: Ja: Chce kupić tego. Ile to ma pamięci? S: 512 MB Ja: To proszę dodać jeszcze 512 MB S: nam nie wolno, musi pan jechac na ul. mocno zadupastą 398 Ja: oups. No dobra a chce tez jakiś soft kupić S: To se pan zamówi w stanach bo u nas nie ma. Ja: nigdzie?! S: nigdzie. Ja: To ja się jeszcze zastanowie. Teraz wiem o sklepach dedykowanych gdzie mozna coś dostać. Człowiek niestety uczy się za późno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 może przekonwertują ten swój mac os na x86 już to dawno zrobili. to unix. podobno w sieci można znależć. ktoś to odpalał nawet na pc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Styczeń 2006 Share Napisano 6 Styczeń 2006 ej to wątek na temat maxwella a nie mac�w etc :P z tego co wiadomo do tej pory ma być dodatkowo cos typu księżyc, i jakis bajer co by mozna było zobaczyc oswietlenie z danego miejsca na globie w czasie rzeczywistym i możliwosc użycia tych ustawien do renderingu - dodatkowo jest kompas wskazujacy połoąenie słonca w danej chwili w viewporcie - może jutro cos bedzie wiadomo wiecej. edit do pana ponizej : rotfl :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 6 Styczeń 2006 Share Napisano 6 Styczeń 2006 hindus maxwell zmieniamy x ->(na) c i mamy macwell:P skreslamy well i mamy MAC! moze maja cos wspólnego:P sory za ot:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2006 wiadomo do tej pory ma być dodatkowo cos typu księżyc ! ciekawe będzie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 8 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2006 co to, screen z nowego maxwella ? EDIT: strzelam, że ok. 6 h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 xeav tak - pytanie tylko ile renderowało ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 3 dni :> >> w sensie, że długo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 serio czy sciemniasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 okolo 10h :) renderowalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 duzy noise :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 8 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2006 duży noise i niemały rendertime :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 czy ja wiem - za to mały noise na szkle ciekawe czy sciany i podłoga to plastic czy diffuse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 8 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2006 wygląda jakby się to wyrównało, noise na szkle jest taki sam jak na inny shaderach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 no tak tylko zawsze na szkle był większy niz pozostały - zobaczymy jak to bedzie na finishu - szkoda tylko ze nie pozbyli sie efektu soczewy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 wszystkie te oficjalne scenki z emiterami sa. Niech cos innego pokaza spychical, sunlight cos z bitmapami,a co z clipmapem :D czekamy + http://img448.imageshack.us/img448/8531/legends6bb.jpg RC5.7 // 14h17m : SL 15.64 : 1 emitter : ISO 100 : ss 40 : fstop 8 @ 900 x 1200 @ P4 2.8HT Full Indirect GI with 1 emitter / 1 lambert reflector Single Material with no maps. 3 basic BSDF layer (lambertian black, violet glaze, sandblasted amber glass) + 50nm coating layer 550K-poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 IMO dziwny shader na...tym stelażu. Chociaż render niczego sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 ze niby ta czacha 13 godzin :o panowie co to ma byc......pozoli zaczyna byc wolniejszy niz beta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 30 min 640x480 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2006 nienajleopsze te rendery chociaż też nienajgorszy czas :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 xeav no moe byc:) tu mam cos ciekawego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi