Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 627
  • Wyświetleń 43,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

materiały fajne tylko rendery nieco długie :|

Napisano

To jest jakis zart? Ziarno w cieniach przy takim czasie renderingu jest nie do przyjecia. Tymbardziej, że niczym one nie ustępują temu o potrafi niemal kazdy silnik renderujący na rynku.

Napisano

JAkim sprzęcie?

To tylko 2.2 HT a pamięć w XP powyżej 1.5 GB i tak nie ma znaczenia.

Gdyby to był G5 to co innego.

Napisano

Sprzęt, owszem, nie jest wymiatający, ale na moim, taka kulka pewnie generowałaby się cały dzień.

Napisano

W wymaganiach jak pamietam maxwella pisalo minimalnie chyba 2Ghz ale zalecane minimum :)

Napisano

p4 2.2 ghz z ht nigdy nie powstał, więc podejrzewam, że to jest literowka - w rzeczywistości pewnie chodzi o chyba najpopularniejszy model - 3.2GHz ht. gigaherc w jedną, czy druga strone widocznie nie robi róznicy dla tego renderera :>

a co do pamięci to jest sztuczka, ktora pozwala na wykorzystanie 3GB dla aplikacji i pewnie własciciel tamtego komputera ją wykorzystał.

Napisano

Ja bym wybrał G5 bo mozna rozbudować do 16 GB i Tiger będzie z tego korzystał. Ech te 20 kafli. + Monitorki.

Napisano

ja ci moge oddac swojego g5 bo mi rogi na podkładce sie pozaginały ;)

a tak na serio to miał byc w tym tygodniu nie ? wiadomo cos juz ?

Napisano

Może juz całkiem niedlugo.

Czytałem dzisiaj artykuł o nowym OS Vista i jest nieróżowo.

Pomijam już kwestie graficzne i użytkowe. Podobno aby korzystać z Visty każdy z komponentów hardware będzie musiał mieć specjalną certyfikację aby się wogóle zbootować (nawet monitor). A wszystko pod dyktando MPAA i innych. Wszystko po to aby wlączając np. jakąś muzę z CD nie były naruszane prawa autorskie.

Sorry za dygresje.

Napisano

jedna z pogłosek na ten temat głosi że Intel ma już nie wspierać Linuxa. Właśnie z tych powodów.

Napisano

hindus jak znam zycie i next limit to bedzie pewnie pod koneic tygodnia moze na poczatku nastepnego

Napisano
jedna z pogłosek na ten temat głosi że Intel ma już nie wspierać Linuxa. Właśnie z tych powodów.

hmm. jak intel ma nie wspierać linuxa jeżeli będzie dostawcą procesorów do nowych maców? apple przejdzie na windę? :|

Napisano

jakiś czas temu (kilka latek) gdy miałem kupę kasy (ok. 10 kafli) na kupno sprzętu, chciałem kupić Maca. Byłem na Polnej i oto co miało miejsce:

Ja: Chce kupić tego. Ile to ma pamięci?

S: 512 MB

Ja: To proszę dodać jeszcze 512 MB

S: nam nie wolno, musi pan jechac na ul. mocno zadupastą 398

Ja: oups. No dobra a chce tez jakiś soft kupić

S: To se pan zamówi w stanach bo u nas nie ma.

Ja: nigdzie?!

S: nigdzie.

Ja: To ja się jeszcze zastanowie.

Teraz wiem o sklepach dedykowanych gdzie mozna coś dostać. Człowiek niestety uczy się za późno.

Napisano
może przekonwertują ten swój mac os na x86
już to dawno zrobili. to unix. podobno w sieci można znależć. ktoś to odpalał nawet na pc :)
Napisano

ej to wątek na temat maxwella a nie mac�w etc :P z tego co wiadomo do tej pory ma być dodatkowo cos typu księżyc, i jakis bajer co by mozna było zobaczyc oswietlenie z danego miejsca na globie w czasie rzeczywistym i możliwosc użycia tych ustawien do renderingu - dodatkowo jest kompas wskazujacy połoąenie słonca w danej chwili w viewporcie - może jutro cos bedzie wiadomo wiecej.

edit do pana ponizej : rotfl :>

Napisano

hindus maxwell zmieniamy x ->(na) c i mamy macwell:P skreslamy well i mamy MAC!

moze maja cos wspólnego:P sory za ot:]

Napisano
  • Autor
wiadomo do tej pory ma być dodatkowo cos typu księżyc

! ciekawe będzie :]

Napisano
  • Autor

co to, screen z nowego maxwella ?

EDIT:

strzelam, że ok. 6 h

Napisano

czy ja wiem - za to mały noise na szkle

ciekawe czy sciany i podłoga to plastic czy diffuse

Napisano
  • Autor

wygląda jakby się to wyrównało, noise na szkle jest taki sam jak na inny shaderach

Napisano

no tak tylko zawsze na szkle był większy niz pozostały - zobaczymy jak to bedzie na finishu - szkoda tylko ze nie pozbyli sie efektu soczewy.

Napisano

wszystkie te oficjalne scenki z emiterami sa. Niech cos innego pokaza spychical, sunlight cos z bitmapami,a co z clipmapem :D czekamy

+

http://img448.imageshack.us/img448/8531/legends6bb.jpg

RC5.7 // 14h17m : SL 15.64 : 1 emitter : ISO 100 : ss 40 : fstop 8 @ 900 x 1200 @ P4 2.8HT

Full Indirect GI with 1 emitter / 1 lambert reflector

Single Material with no maps.

3 basic BSDF layer (lambertian black, violet glaze, sandblasted amber glass) + 50nm coating layer

550K-poly

stereotactic.jpg

Napisano

ze niby ta czacha 13 godzin :o panowie co to ma byc......pozoli zaczyna byc wolniejszy niz beta.

Napisano
  • Autor

nienajleopsze te rendery chociaż też nienajgorszy czas :]